Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Mobile World Congress 2015’in En Çok Aranan Akıllı Telefonları

yandexlogo_globaltechmagazineMobil teknoloji dünyasının nabzının attığı Mobile World Congress’te birçok marka en yeni modellerini ortaya çıkardı. Yandex, fuarda yeni duyurulan telefonlardan hangilerinin en çok arandığını ortaya çıkardı.

Mobil teknoloji dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan Mobile World Congress, 2-5 Mart tarihleri arasında Barcelona’da düzenlendi. Dünyanın önde gelen akıllı telefon markaları, en yeni ve etkileyici ürünlerini kullanıcıların beğenisine sundu. Çok yoğun rekabetin yaşandığı akıllı telefon sektöründe markalar yeni ürünlerinden söz ettirebilmek için büyük tanıtım organizasyonları gerçekleştirdiler.

Akıllı telefonlar başta olmak üzere mobil cihazların ve teknolojilerin yoğun bir şekilde takip edildiği ülkemizde de İnternet kullanıcıları Mobile World Congress boyunca yeni çıkan ürünlerı İnternet üzerinden araştırdı.

En Çok Merak Edilen Akıllı Telefon

Yandex, Türkiye’de İnternet kullanıcılarının Mobile World Congress’te duyurulan yeni akıllı telefon modellerinden hangilerini en çok merak edip aradığını araştırdı. Yandex’in fuar süresince yapılan aramaları inceleyip yaptığı analizde en çok aranan yeni akıllı telefon modelinin Samsung Galaxy S6  olduğu ortaya çıktı. Samsung Galaxy S6’yı sırasıyla HTC One M9 ve Samsung Galaxy S6 Edge takip etti.

Yandex’in yaptığı analize göre, Türkiye’de Mobile World Congress’te ilk kez duyurulan modellerden en çok aranan ilk 5 akıllı telefon şu şekilde sıralanıyor.

1-      Samsung Galaxy S6

2-      HTC One M9

3-      Samsung Galaxy S6 Edge

4-      Lenovo Vibe Shot

5-      Sony Xperia M4 Aqua

Teknoloji Makaleleri