Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Akıllı Anten Teknolojisi Sayesinde Kablosuz Ağlarda Optimum Performans Sağlayın

zyxel_globaltechmagazineZyXEL’in akıllı anten teknolojisine sahip yeni Wi-Fi Erişim Noktası çözümü WAC6500, pazarda yerini aldı. IEEE 802.11ac teknolojisini temel alan bu yeni ürün, yüksek performanslı internet erişiminin ciddi bir ihtiyaç olduğu yoğun kullanıcılı ortamlarda bile maksimum hız ve kesintisiz bağlantı imkanı sağlıyor.

Telekom servis sağlayıcılarından küçük ve orta boy işletmelere ve ev kullanıcılarına kadar çok geniş bir skaladaki müşteri tabanı için hem kablolu hem de kablosuz internet çözümleri sunan dünyanın lider ağ çözümleri firması ZyXEL, pazarın ihtiyaçlarına özel ürünler geliştirmeye devam ediyor. ZyXEL’in pazara sunduğu yeni ürünü WAC6500 Serisi Akıllı Anten Wi-Fi Erişim Noktası, Wi-Fi erişim noktalarında geleneksel olarak kullanılan antenlerin performansını 2 katına çıkartan yeni bir akıllı anten teknolojisi sayesinde, kapsama gücünü ve kapasitesini artırırken enterferans dayanıklılığını da bir üst seviyeye çıkartıyor. Aynı anda daha çok kişinin ortak bir ağ bağlantısını verimli bir biçimde kullanmasına olanak tanıyan WAC6500 Serisi, yüksek performanslı internet erişiminin ciddi bir ihtiyaç olduğu otel, okul, hastane ve büyük kurumsal şirketler gibi ortamlarda bile kullanıcılara yüksek hız ve kesintisiz bağlantı imkanı sunuyor.

IEEE 802.11ac teknolojisi, 802.11n teknolojisine kıyasla kullanıcılara 3 kat daha hızlı internet erişimi sunabiliyor. Ancak gerçek yaşamda pek çok sorun hala tam olarak aşılamadığı için, teoride sunulan bu hizmet pratikte tatmin edici sonuçlar veremeyebiliyor.
Örneğin son kullanıcılar, özellikle kalabalık yaşam alanlarında zaten aşırı yüklü bir Wi-Fi ağına bağlanmaya çalıştıklarında bağlantı çakışması, enterferans ve kapasite limitleri nedeniyle zayıf bir ağ performansı ve düşük hız ile karşılaşıp hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar.

Ayrıca 802.11ac teknolojisine hali hazırdaki teknolojiden geçiş yapmak, işletmeler için de karmaşık bir süreç olabiliyor.  802.11ac teknolojisi, 2,4 GHz’deki mevcut 802.11b/g/n teknolojilerinden farklı bir bant genişliği (5GHz) kullandığı için sahada kapsamlı bir test süreci gerektiriyor. Bu sorunun bilincinde olan ZyXEL ise yeni ürünü WAC6500’de hem 802.11ac teknolojisini hem de Akıllı Anten teknolojisini bir arada kullanarak son kullanıcılara duruma özel, biçilmiş kaftan bir çözüm sunuyor.

Profesyonel AP Ürünlerinde Dünyada Akıllı Anten Teknolojisine Öncülük Eden WAC6500 Serisi ile Kapsama ve Kapasite Derdine Son!

Kurumsal segmentteki Erişim Noktası çözümlerinde dünyada Akıllı Anten teknolojisinde öncülük eden ZyXEL, kablosuz iletişim alanındaki tecrübesini ve bilgi birikimini WAC6500 Serisi’ne aktararak, son kullanıcılara önemli bir fayda sağlıyor. WAC6500 Serisi, Wi-Fi sinyallerinin analizini yaparak 700’ün üzerinde anten aktarım yolu arasında en uygun seçeneği tespit ediyor ve veri aktarım süreci bu sayede performans kaybına maruz kalmamış oluyor. Aktarım yolu hesaplamaları yapılırken, ortama duyarlı bir biçimde gerçek zamanlı ölçümler kullanıldığı için diğer cihazlarla enterferans ihtimali minimum indirilmiş oluyor ve kullanıcılar 802.11ac teknolojisinin nimetlerinden en yüksek performans ile faydalanabiliyorlar. Böylece son kullanıcılar için hızlı, stabil ve yüksek performanslı bir kablosuz erişim ağı sunulmuş oluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan ZyXEL Kurumsal Çözümler Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Ömer Erünsal  “Bir otelde veya bir etkinlik sırasında hızlı ve sağlıklı bir ağ bağlantısı sorunu yaşamak pek istenilen bir durum değildir. Günümüzde ortalama bir son kullanıcının internete bağlanan birden çok cihaz taşıdığını da hesaba katarsanız, bu durumun ağ bağlantıları üzerinde ciddi bir yük oluşturmaya başladığını görebilirsiniz.  Sürekli artan kullanıcı sayısı ve ağ bağlantılı cihaz sayısının network üzerindeki etkisine karşı ZyXEL’in önerisi;  piyasaya sunduğumuz WAC6500 serisi. Özellikle kullanıcı sayısının yoğun olduğu ve enterferansın sık yaşandığı ortamlar için geliştirilen WAC6500 çözümü, kullanıcıların ve işletmelerin ihtiyaç duydukları yüksek hızlı ve kesintisiz internet bağlantısını güvence altına alıyor” diyor.

Bu yeni ürünün lansmanı ile ilgili açıklama yapan Ömer Erünsal, ülkemizde internet erişimli cihazların giderek artan oranlarda kullanılmasının ağ performanslarında sıkıntıya sebep olabildiğini ifade ederken, WAC 6500 Serisi ile bu sorunun önemli ölçüde aşılabileceğine dikkat çekiyor. Erünsal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer veriyor:

“Türkiye’de son dönemde yaşanan VDSL dönüşümü sayesinde son kullanıcılar ve kurumlar çok daha yüksek hızlara kavuşurken, servis sağlayıcılar da artan bant genişliği ile birlikte müşterilerine ses, TV, oyun ve bulut depolama servislerinden oluşan farklı hizmet paketlerini sunup katma değer yaratma şansı elde ediyorlar. Ancak kullanıcı yoğunluğu yaşanan alanlarda network ekipmanları ve Wi-Fi Erişim Noktası (AP) çözümlerinde de bu dönüşümün desteklenmesi ve yeni teknolojilerden yararlanılabilmesi gerekiyor. 2014 yılında yüzde 50’nin üzerinde büyüme kaydeden ZyXEL Türkiye, yeni pazara sunulan Wi-Fi Erişim Noktası çözümü WAC6500 çözümü ile bu dönüşümü daha da hızlandıracak.”

Kolay ve hızlı kurulum ile yüksek performansta kablosuz kapsama gücü sunacak şekilde tasarlanan ZyXEL WAC6500 Serisi, 2 veya 3-lü oynatma modelleri ve dahili akıllı antenli ve harici akıllı antenli model seçenekleri ile piyasaya sunuluyor. ZyXEL, kullanıcılara daha ileri ağ yönetim özellikleri sunmak için WAC6500’ün NXC Serisi WLAN Kablosuz Ağ Yönetim ürünü ile eşleştirilmesini tavsiye ediyor. WAC6500 Serisi, 802.11ac teknolojisine geçişi kolaylaştırırken, gigabit hızında kablosuz performansın tüm nimetlerinden yararlanmak isteyen işletmeler için de kaçırılmaması gereken bir fırsat sunuyor.

Teknoloji Makaleleri