Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Avea Zorlu Coğrafi Koşullarda Görev Yapan Askerler İçin Görüşmeleri Ücretsiz Hale Getirdi

avea_globaltechmagazineAvea, sınır bölgelerde ve zorlu coğrafi koşullarda görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının, yakınlarıyla istedikleri zaman ücretsiz görüşebilmesi için Genelkurmay Başkanlığı ile özel bir işbirliğine imza attı.

Yapılan bu işbirliği ile TSK mensupları, Taşınabilir Uydu Yer Terminali üzerinden Türk Telekom sabit hat abonelerini ücretsiz aramanın yanı sıra Avea hatlarını da ücretsiz arayabilecekler.

Türkiye’nin inovatif mobil operatörü Avea, Genelkurmay Başkanlığı ile yaptığı işbirliği ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının, zor koşullarda iletişim için kullandığı Taşınabilir Uydu Yer Terminalleri üzerinden Avealı yakınlarıyla ücretsiz olarak konuşabilmelerini sağladı.

Askerler, Avea hatlarını 3 milyon dakikadan fazla ücretsiz olarak aradılar

Türk Telekom Grubu olarak projenin hayata geçebilmesi için özel bir çalışma yaptıklarını belirten Türk Telekom Grubu Bireysel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk, askerimizin hayatını olumlu yönde değiştirecek bu çalışmayı gerçekleştirmekten mutlu olduklarını söyledi. Zorlu coğrafi koşullarda ve yüksek stres altında görev yapan er, erbaş ve diğer TSK personelinin sevdikleriyle aralarındaki engelleri kaldıran projenin, manevi değerinin çok güçlü olduğunu vurgulayan Ertürk şöyle konuştu:

“Sınır bölgelerde ve coğrafi koşulların uygun olmadığı yerlerde görev yapan er ve erbaşlar, sadece Taşınabilir Uydu Yer Terminali üzerinden iletişim kurabiliyorlar. Bunun, zorlu şartlarda vatani görevini yapan TSK mensuplarının yakınlarıyla iletişim kurmasında sıkıntı yarattığını görerek, bu sıkıntının giderilmesine destek olalım istedik. Bu doğrultuda Genelkurmay Başkanlığı ile yaptığımız bu işbirliği ile Mehmetçiği aileleri ve yakınlarıyla buluşturuyoruz. Sosyal sorumluluğumuz olarak gördüğümüz bu projeye imza atarak, Avea müşterilerinin uydu terminalleri üzerinden ücretsiz aranabilmesini sağlıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu proje, kısa sürede önemli bir ihtiyacı giderdi. Uydu yönünden Avea yönüne aramaların toplamı kısa sürede 3 milyon dakikayı aştı. Bu da sunduğumuz hizmetin ne kadar çok kişiye ulaştığını ve ne kadar büyük bir ihtiyaca cevap verdiğini gösteriyor.”

Sadece Avea ve Türk Telekom sabit hatları aranabiliyor

TSK mensuplarının kullandığı uydu terminalleri üzerinden ve ücretsiz olarak halen yalnızca Avea ve Türk Telekom sabit hatlarına ücretsiz arama yapılabiliyor.

Teknoloji Makaleleri