Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türkiye’nin de Katılacağı Expo Milano 2015 Fuarı’nın Sanal Turu Başladı

dassault_globaltechmagazineDassault Systèmes’ın sponsorluğunu yaptığı Expo Milano 2015 çevrimiçi sanal turuna artık canlı olarak ulaşılabiliyor. Bu uygulama, ziyaretçilerin 1 Mayıs – 31 Ekim 2015 tarihleri arasında İtalya’nın Milano kentinde gerçekleşecek olan World Expo’yu sanal olarak önceden keşfetmelerini sağlayacak.

Bu interaktif sanal tur sırasında, ortak kullanım alanlarının ve 130’un üzerinde ülke ve kurumdan fuar katılımcılarının bazılarına ev sahipliği yapacak olan dokuz adet bölümün başlangıç aşamalarını, Expo’nun teması olan “Feeding the Planet, Energy for Life” bağlamında keşfedebilirsiniz. Ziyaretçiler, Açık Hava Tiyatrosu ve Lake Arena’dan ana cadde ve Decumano’ya kadar Expo’nun sanal zeminlerinde gezinebilirler. Bu sanal tur, ülke pavyonlarının dış görünüşlerinin 3D modellerini, konseptlerini ve mimarilerini açıklayan görüntüler ve fotoğraf galerileri ile birlikte sunuyor. Bu sanal sitenin içinde, gezegenin beslenme kaynakları ile ilgili farkındalık seviyesine katkıda bulunmaya yardımcı olması açısından, çevrimiçi teşhirlere, video röportajlarına ve dünyanın dört bir yanından gelen bilgilere de başvurulabilir.

Expo’nun bir milyon metrekarelik alanı kaplayan fiziksel mekanı şekillenmeye başlarken bu sanal tur, heyecan verici bu etkinliğe hayat vermek ve gerçekçi ve bilgilendirici bir sanal deneyim yaşatabilmek amacıyla ek ayrıntılar ve 3D içerik ile ve ardından da gerçek mekan görüntüleri ve sanal etkinliklerle zenginleştirilecek.

İçerik, Chrome, Firefox, Internet Explorer’ın 10 veya üzeri sürümleri ile Safari kullanılarak akıllı telefonlar ve tabletler üzerinden izlenebilir. Sanal tura başlamak için: http://virtual.expo2015.org/

Teknoloji Makaleleri