Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Vizyon ARGE’nin Yeni Genel Müdürü Aydın Yavuz Oldu

vizyonarge_globaltechmagazineSiber güvenlik, yeni nesil ağ teknolojileri ve güvenliği ile siber savunma alanlarında sektöre on yıldır global teknoloji markaları kazandıran Vizyon ARGE’ye Genel Müdür olarak Aydın Yavuz atandı. Vizyon ARGE, geçtiğimiz yıl iştiraklerinden Surgate Labs firmasını dünyanın sayılı SSL sertifika üreticilerinden Comodo’ya sattığını duyurmuştu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vizyon ARGE Yönetim Kurulu Başkanı Murat Balaban, “Aydın bey; mühendislikten, girişimciliğe kadar ar-ge mutfağının her aşamasına emek vermiş, ülkemizde ender rastlayabileceğiniz bir üst düzey teknoloji yöneticisi. Vizyon ARGE’nin bir teknoloji grubu’na dönüşüm sürecini doğru ellere emanet ettiğimizi düşünüyorum.” dedi.

İş hayatına 1993 yılında TÜBİTAK’ta başlayan Yavuz; Elektronik, Endüstriyel Hizmetler ve Enerji Enstitüsü’nde uzman araştırmacı olarak çalıştı. 1998 ile 2011 yılları arasında yılları arasında kurucuları arasında bulunduğu ORTEM Elektronik firmasında ileri otomotiv elektroniği ve telemetri konularında iş geliştirme ve ar-ge yöneticiliği pozisyonlarında çalıştı. 2013’te akıllı ev teknolojileri alanında öncü firmalardan olan ZET Teknoloji’yi kuran Aydın Yavuz’un özgeçmişinde TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcılığı ve Tekno-girişim firmaları için yönetim danışmanlığı önemli birer yer tutuyor.

Ar-ge’ye dayalı birçok teknoloji projesinde görev alan; otomotiv, enerji, telemetri çözümleri ve akıllı yaşam çözümleri gibi birçok önemli projeye imza atan Yavuz evli ve 3 çocuk babasıdır.

Teknoloji Makaleleri