Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Fortinet’ten Yepyeni Bir FortiGuard Kurumsal Mobil Güvenlik Aboneliği Hizmeti

fortinet_globaltechmagazineSiber güvenlik ve tehdit istihbaratı alanında lider firmalardan biri olan Fortinet, büyük, orta ve küçük ölçekli tüm işletmeler için yepyeni bir mobil güvenlik hizmeti sunuyor.

Yüksek performanslı siber güvenlik çözümleri sunan Fortinet, iş ortamlarında kullanılan mobil cihazları siber tehditlere karşı korumak amacıyla, bu yılın üçüncü çeyreğinde yeni bir FortiGuard Mobil Güvenlik aboneliği hizmeti sunacağını duyurdu. Yeni hizmet, özellikle Kendi Cihazını Getir” (BYOD) uygulamasını benimseyen işletmelere mobil güvenlik alanında uçtan uca destek olmayı amaçlıyor.

Fortinet’in sektör lideri FortiGate entegre güvenlik araçlarıyla birlikte kullanılabilen yeni FortiGuard Mobil Güvenlik hizmeti, ayrı olarak satın alınabildiği gibi, kapsamlı bir Kurumsal Koruma Abonelik Paketi’nin bir parçası olarak da edinilebiliyor. FortiGuard UTM dâhilindeki tüm hizmetleri kapsayan bu paket, aynı zamanda saldırı engelleme, anti-virüs, uygulama denetimi, web filtreleme, anti-spam ve bulut tabanlı gelişmiş tehdit koruma (ATP) gibi birbirinden farklı gelişmiş hizmetleri içeriyor.

Mobil cihazlarda 7/24 koruma

Hem iOS hem de Android cihazlarda mobil uygulama denetimi ve kötü amaçlı yazılım koruması sağlayan FortiGuard abonelik hizmeti, içerik ve ağ düzeyindeki tehditlere karşı kapsamlı ve yenilikçi bir siber güvenlik koruması sunuyor. Fortinet’in dünya çapındaki tehdit araştırma ekiplerinin üstün güvenlik uzmanlığıyla desteklenen yeni hizmet, tehdit imza güncellemelerini dünyanın dört bir yanındaki FortiGate cihazlarına gerçek zamanlı olarak 7 gün 24 saat aktarabiliyor. Fortinet, FortiGuard araştırmaları ve hizmetleri sayesinde çok katmanlı güvenlik istihbaratının yanı sıra, yeni çıkan tehditlere karşı da gerçek bir sıfır gün koruması sağlıyor.

WLAN ile entegre hizmet

BYOD, bulut, SDN, hibrit WAN ve güvenli WLAN teknolojileriyle BT altyapısının sürekli gelişim gösterdiğinin altını çizen Fortinet Ürün Pazarlama Departmanı Başkan Yardımcısı John Maddison, gelişmekte olan bu teknolojilerin işletmelere çeviklik ve esneklik kazandırdığını, fakat kötü amaçlı yazılımlara karşı ağ ortamlarını daha savunmasız hale getirdiğini söylüyor. Maddison, “Ağ ve özellikle de WLAN ile entegre edilebilen yeni mobil cihaz denetimi ve mobil koruma hizmetimiz, kurumsal varlıklarını korumak ve BYOD ortamlarında güvenliği üst düzeye taşımak isteyen işletmelerin ihtiyacı olan görünürlüğü ve denetimi sağlıyor” diyor.

Fortinet bugün, çekirdek, veri merkezi, bulut, WAN, LAN ve WLAN ortamlarda, mobil cihazlarda ve kurumsal ağdaki trafiğin tamamında uçtan uca görünürlük sağlayabilen dünya çapındaki birkaç ağ güvenliği şirketinden biri. Günümüzde işletmeler, BT sektöründeki gelişmeler ışığında, düşük kurulum maliyeti ve kurulum esnekliği nedeniyle erişim mekanizması olarak WLAN’ı tercih ediyorlar. Mobil cihazlar da, sabit Ethernet LAN yerine WLAN üzerinden sistemlere bağlanıyorlar. Bu da daha fazla ölçeklenebilirlik ve mobil cihazlara özel güvenlik çözümleri gerektiriyor.

Kablosuz ağ güvenliğinde bir atılım daha: Meru Networks satınalması

Fortinet, yeni FortiGuard Mobil Güvenlik aboneliği hizmetinin yanı sıra, yakın zamanda imzaladığı Meru Networks sözleşmesiyle de kablosuz ağ güvenliğine yönelik çözümlerini çeşitlendiriyor. Kurumsal büyüme stratejisi ve kablosuz güvenlik vizyonu doğrultusunda Wi-Fi ağ hizmetleri alanında öncü şirketlerden biri olan ve geçtiğimiz yılı 90.9 milyon dolarlık bir ciroyla kapayan Kaliforniya merkezli Meri Networks’ü 44 milyon dolar karşılığında satın alacağını duyuran Fortinet, bu sözleşme sayesinde FortiWiFi ve FortiAP gibi doğrudan Wi-Fi pazarına hitap eden araçları kapsayan gelişmiş çözüm portföyünü zenginleştiriyor. Aynı zamanda 5 milyar dolarlık kurumsal kablosuz Wi-Fi pazarının da ihtiyaçlarına yanıt vermiş oluyor.

Özel bulut ve veri merkezlerinde bile güvenli ve kesintisiz bir kullanıcı deneyimi vadeden Meru çözümleri, eğitim, sağlık ve turizm sektörleri gibi yüksek kapasite yüküne ve çok sayıda kullanıcıya sahip ortamlarda, düşük gecikme süresiyle dikkat çekiyor. Veri, ses ve video uygulamalarında yüksek performans ortaya koyan Meru çözümleri, erişim noktaları boyunca kablosuz ağ trafiğini optimize ediyor ve SDN etkin Wi-Fi sistemler ile kablolu ve kablosuz LAN ortamlarında kesintisiz yönetim ve güvenlik sunuyor.

Fortinet CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Ken Xie, yeni satınalmayla ilgili olarak şunları söylüyor: “İçinde bulunduğumuz mobil çağda, farklı ölçeklerdeki tüm şirketlerin kablolu ve kablosuz ağ ortamlarını kolaylıkla yönetebilmesini sağlayacak bu satınalma, Fortinet’in inovasyon süreçlerine ve büyüme hedeflerine katkı sağlayacağı gibi, dünya çapındaki iş ortaklarımıza da uçtan uca güvenlik konusunda büyük kazanımlar getirecek.”

Meru Networks CEO’su Dr. Bami Bastani ise, “ONF-sertifikalı kablosuz SDN çözümü sunan tek şirket olan Meru’nun, üstün ağ güvenlik hizmetleri sunan Fortinet’in güçlerini bir araya getirmesi, kurumsal kablosuz ağ pazarındaki ayak izimizi büyütecek ve CIO’ların güvenlik, kesintisiz bağlantısallık ve iyilşetirilmiş mobil kullanıcı deneyimi konularındaki tüm gereksinimlerini karşılayacak. Satış ekiplerimiz ve kanal partnerlerimiz de genişleyen çözüm portföyümüzden en iyi şekilde faydalanabilecek” diyor.

Teknoloji Makaleleri