Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

F-Secure, İskandinavya’nın Önde Gelen Siber Güvenlik Tedarikçisini Satın Aldı

Primary_Black_Pos_RGBF-Secure nSense’i satın aldığını duyurdu. nSense, özel bir Danimarka firması ve büyük kurumlara güvenlik danışmanlığı ve güvenlik açığı değerlendirmesiyle ilgili hizmet ve ürünler sunuyor. F-Secure bu satın almayla Avrupa’nın önde gelen güvenlik tedarikçilerinden konumunu güçlendiriyor ve firmanın bölgedeki siber güvenlik alanında büyümesinin temellerini atıyor.
nSense finansal kurumlara, servis sağlayıcılara ve diğer büyük kuruluşlara koruma hizmetleri sunuyor.

F-Secure’un nSense’i satın alması bu hizmetlere, kendi güvenlik çözümlerini eklemesini sağlayacak. F-Secure CEO’su  Christian Fredrikson’a göre, iki firmanın birleştirilmiş portföyü F-Secure’a üst düzey yanıt ve adli uzmanlık ile ayrıntılı güvenlik açığı değerlendirmesi, tehdit zekâsı, güvenlik yönetimi ve kritik BT altyapısına sahip kurumlara güvenlik  yönetim hizmetleri götürecek.

Satın almaya ilişkin görüşlerini paylaşan Fredrikson, “Bilgi güvenliği tehditleri artık gizlice ve daha karmaşık şekilde gerçekleştiriliyor. Müşterilerimize güvenlikten kaynaklanan potansiyel tehditlere karşı yardımcı olacak hizmetler sunmamız gerekiyor” diyor. “nSense’in siber güvenlik ürün ve hizmetleri yeni endüstri segmentlerine girişimizde yardımcı olacak ve kurumların saldırı denetleme ve engelleme ihtiyaçlarını karşılama yeteneklerini güçlendirmemiz sağlayacak” diyen  Fredrikson, “nSense’in uzmanlığını kendi uzmanlığımıza ekleyerek yeni siber güvenlik ürünleri geliştirebileceğiz ve müşterilerimize mevcut ve gelecekteki güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için çok heyecanlıyız” ifadesiyle açıklamasını sonlandırıyor.

Teknoloji Makaleleri