Çarşamba, Nisan 17, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Samsung’un Duyan Eller Kampanya Filmine Cannes Lions’dan 2 Bronz Aslan

samsung_globaltechmagazineCannes Lions 2015’te, Samsung’un Duyan Eller projesi için Leo Burnett İstanbul tarafından hazırlanan kampanya filmi, “Promo ve Aktivasyon” ve “PR, Uygulamalar ve Uzmanlıklar – Etkinlikler ve Deneyimsel” kategorilerinde Türkiye’ye iki “Bronz Aslan” kazandırdı.

Samsung Electronics Türkiye’nin, işitme engellilere özel görüntülü çağrı merkezi hizmeti “Samsung Duyan Eller”i duyurmak üzere reklam ajansı Leo Burnett İstanbul ile hazırladığı ve işitme engelli Muharrem Yazgan’a sürpriz yaptığı tanıtım filmi, Cannes’dan iki ödülle döndü.

Dijital ve görsel medyada “Yılın En Duygusal Sürprizi” olarak nitelendirilen Leo Burnett İstanbul imzalı kampanya filmi, evden ablasıyla çıkan Muharrem Yazgan’ın mahallesinde, fırıncıdan taksi şoförüne, temas kurduğu herkesin onunla işaret diliyle konuşması karşısındaki şaşkınlığını ve duygularını aktarıyordu. Tanıtım filmiyle yurtiçinde ve yurtdışında ses getiren kampanya, Cannes Lions 2015’te son elemeye kalan 300 aday arasından sıyrılarak “Promo ve Aktivasyon” ve 200 adayı geride bırakarak “PR, “Uygulamalar ve Uzmanlıklar – Etkinlikler ve Deneyimsel” kategorilerinde Türkiye’ye iki Bronz Aslan getirdi.

Cannes Lions’ta Titanium olarak nitelendirilen ve senenin en dikkat çekici ilk 37 reklam kampanyasında arasında değerlendirilen “Samsung Duyan Eller”, sadece Türkiye’de değil, Samsung’un anavatanı Kore’de ve dünyanın farklı noktalarında da ses getirerek farkındalık oluşturulmasına katkıda bulundu.Samsung Electronics Türkiye’ye ilk aslanlarını kazandıran kampanyayı ve ödülleri değerlendiren Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, “Samsung Türkiye olarak işitme engelli kullanıcılarımızla iletişimimizdeki bariyerleri kaldıracak olan görüntülü çağrı merkezimiz ‘Samsung Duyan Eller’i hayata geçirdik. Ablası Özlem’in yardımıyla Muharrem’e sürpriz yaptığımız kampanya filmimiz, kısa sürede izlenme rekoru kırdı. Biz, marka olarak önemli bir toplumsal soruna işaret ederek bir ışık yaktık. Bu yaratılan etkinin Cannes jurisi tarafından da ödüllere layık görülmesi bizi ayrıca gururlandırdı” dedi.

Leo Burnett Istanbul CEO’su Melda Barkın ise, “Bu sene Cannes’da sosyal konuların öne çıktığını ve bu konuları işleyen marka ve projelerin ödüllendirildiğini gördük. Samsung Duyan Eller projesi, merkezine insanı ve o insanın hikayesini koyan, markayı o hikayenin bir parçası yapan bir iş. Bu proje müşteri ve ajansın uyumlu çalışmasının çok güzel bir örneği. Dünya çapında bir ajans olarak, dünya çapında bir marka için yine dünya çapında ödüller almaktan çok mutlu ve gururluyuz” dedi.
Duyan Eller – Künye Bilgisi

Reklamveren : Samsung Türkiye

Reklam Ajansı : Leo Burnett İstanbul

Reklamveren Yetkilileri : Can Emci, Lara Mutluay, Nevra Sezer Tüfekçi, Öznur Çatı, Ebru Demirci, Didem Kocaer

Yaratıcı Yönetmen : Emrah Akay, Oktar Akın

Yaratıcı Grup : Öykü Berberoğlu, Aren Selvioğlu, Deniz Çavdar, Sezgin Rızaoğlu, Ümit Şentürk

Ajans Başkan Yardımcısı : Roda Sezer

Müşteri İlişkileri : Meltem Gençkırlı, Gözde Attila

Stratejik Planlama : İsmail Seval, Berkant Avcı

Ajans Prodüktörü : Sevinç Öktem, Erman Karahisarlı

Yapım Şirketi : Dinamo İstanbul

Yönetmen : Kuntay Alpman

Teknoloji Makaleleri