Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware Yeni Çözümleri ve İşbirlikleriyle İş Dünyasında Mobilitenin Geleceğini Şekillendiriyor

VMware globaltechmagazineVMware, yeni kimlik doğrulama çözümü VMware Identity Manager™ ile sektörde bir ilke imza atıyor. Hızlı ve güvenilir bir mobil cihaz yönetimi ve güvenlik çözümü olan  AirWatch® Enterprise Mobility Management™ ile entegre edilen yeni çözüm, siber saldırılara karşı işletmelere daha etkin bir koruma sağlıyor. 15 yeni ISV partner ile çalışan VMware, aynı zamanda yeni uygulama kurulum şablonları ve dikey çözümleriyle Apple cihazları ve iOS platformuna verdiği desteği sürdürüyor.

Bulut bilişim ve kurumsal mobilite alanında dünya lideri VMware, işletmelerin iş süreçlerini kökten dönüştürecek yeni çözüm, hizmet ve işbirlikleriyle birlikte kurumsal mobilitenin geleceğine dair vizyonunu duyurdu. Şirketin stratejisi, 10 yıldan fazla süredir kullanılan ve sayısız verimlilik uygulamalarına mobil erişim sağlayan istemci-sunucu odaklı BT mimarisinden işletmeleri kurtarmak ve işletmelere kullanıcı ve uygulama odaklı bir deneyim sunmak.

VMware Son Kullanıcı Bilişimden Sorumlu İdari Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Sanjay Poonen, “Kurumsal mobilite, teknolojik değişimin ötesinde, işletmeler için bir fırsat, iş süreçlerinde somut bir dönüşümün anahtarı” diyor: “Kurumsal mobilite, önümüzdeki 10 yıl boyunca mobil inovasyonlar, uygulamalar ve hizmetler doğrultusunda işletmelerin yönünü değiştirecek ve şirketlerin ekonomik değer elde edilmesini sağlayacak en temel faktörlerden biri olacak. Bu nedenle ‘uyum sağla ya da yok ol’ sözü, bugün her zamankinden daha fazla geçerli.”

Çalışanların ve iş dünyasının beklentilerini karşılamanın yolu

İşletmeler, bugün iki temel sorunla başa çıkmaya çalışıyor: Gittikçe artan bir iş gücü karşısında güvenli bir kimlik doğrulama ve veri erişimi sağlamak ve sayıları her geçen gün artan uygulama, cihaz ve verileri etkin bir şekilde yönetebilmek. Günümüzde işletmeleri hiç olmadığı kadar zor durumda bırakan bu trendler geleneksel BT’nin kurallarını da altüst ediyor. İstemci-sunucu çağında işlerliği olan ağ erişimi güvenlik kontrolleri, bugün mobil-bulut çağının gereksinimlerini karşılayamıyor. BT’nin son kullanıcı işletim sistemi tercihinde herhangi bir söz hakkı olmayan BT, artık kurumsal mobilite alanında çalışanların kimlik doğrulamasını yönetebilecek şekilde yeni stratejiler belirliyor.

·      Çalışanlar için bu, her an ve her yeden ulaşabilecekleri uygulama, içerik ve hizmetler için tüm cihazlarda bütünleşik bir deneyim anlamına geliyor.

·     İşletmeler (ve iş kolları) için bireysel verimliliği artırmaktan çok daha fazlasını sunan bir ortam yaratmak demek.

·       BT şirketleri için de güvenlik, yönetim ve ağ iletişiminin farklı gereksinimler doğrultusunda değiştiği, bu nedenle de kimlik doğrulama ve cihaz yönetiminin tek elden yürütülmesi anlamına geliyor.

Kurumsal mobilitenin iş süreçlerine yönelik etkisini ve şirketlerin kurumsal mobiliteye karşı tutumunu inceleyen Şubat 2015 tarihli “Create A Habitat of Technology Engagement and Enablement for Your Workforce” adlı Forrester raporunda şu ifade yer alıyor: “Kurumsal mobiliteyi yalnızca uygulamalar ve Kendi Cihazını Getir (BYOD) pratikleri ile sınırlandırıyorsanız, çalışanlarınızın mobilden daha fazlasını edinmesini sağlayacak çok daha büyük bir fırsatları gözden kaçırıyorsunuz demektir. Bunun yerine müşteriler ve iş arkadaşlarıyla etkileşimlerini artırarak, çalışanlarınızın her an, her yerden doğrudan harekete geçmesini sağlayabilir, yapmaları gereken işi tamamlamalarına yardımcı olabilirsiniz.”

VMware Identity Manager: Mobil-Bulut Çağı’nda kullanıcı odaklı kimlik doğrulama yönetimi

Hızlı ve güvenilir bir mobil cihaz yönetimi ve güvenlik çözümü ile entegre edilen yeni VMware Identity Manager™, bu açıdan sektördeki ilk kimlik doğrulama (Identity-as-a-Service – IDaaS) çözümü. Tek tuşla internet, mobil ve Windows uygulamalara erişim sağlayan, güvenlik öncelikli VMware Identity Manager, tüketicilerin bu yöndeki beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlandı. Hem bulut ortamlarında hem de şirketlerin kendi sistemlerinde kullanılabilen yeni VMware çözümü, keyifli bir kullanıcı deneyimi sunan self-servis uygulama mağazasıyla çalışanların daha kısa sürede maksimum verimliliğe ulaşmasına yardımcı oluyor. BT ise, hızlı ve güvenilir hedef dizin entegrasyonu, kimlik federasyonu ve kullanıcı analitikleri sayesinde kullanıcı düzenleme sürecinde merkezi bir konuma yerleşiyor.

Mobil-Bulut Çağı ve ölçeklendirme için özel olarak üretilen VMware Identity Manager, aynı zamanda yöneticiler için tek seferlik oturum açmak ve çeşitli yönetim arayüzlerinde kesintisiz işlem yürütme imkanı sağlamak için VMware vCloud® Air™’dan VMware vRealize™ Air’a kadar diğer pek çok VMware çözümü ve hizmetiyle birlikte kullanılabiliyor.

VMware Identity Manager’ın öne çıkan digger özellikleri şunlar:

Tek Tuşla Tek Seferlik Oturum Açma: Herhangi bir değişiklik yapmadan, herhangi bir cihazdan web, mobil ve Windows uygulamalarına kesintisiz erişim. ·    Benzersiz Uyarlanabilir Erişim: VMware Identity Manager ve AirWatch® Enterprise Mobility Management™ entegrasyonu sayesinde, şifre yöntemine kıyasla çok daha güçlü ve kolay olan, tanımlı cihazlar için ek bir kimlik doğrulama formu  ile benzersiz uyarlanabilir erişim. Aynı zamanda yönetilen ve yönetilmeyen cihazlar arasında şartlı erişim politikalarını uygulamaya devam eden altyapı.

·     Kişiselleştirilebilir ve ortam farkındalığı olan HTML5 Uygulama Portalı: Basit işe uyum deneyimi, otomatikleştirilmiş uygulama düzenleme ve herhangi bir cihazdan daha güvenli uygulama erişimiye çalışanları yetkilendirien portal.

·       Hızlı ve Güvenilir Altyapı: Hem bulutta hem de şirketlerin kendi sistemlerinde çalışan ve son kullanıcı yönetimini merkezileştirmek amacıyla şirket sistemlerindeki mevcut Microsoft Active Directory’leri birleştiren  altyapı.

VMware Blue ve Yellow Management paketleriyle birlikte AirWatch’un bir parçası olarak piyasaya sürülen VMware Identity Manager, tek kullanıcı için yıllık 150 dolardan başlayan fiyatlarla satışta. VMware Identity Manager hakkında daha fazla bilgi almak için burayı tıklayın  ve fiyatlar hakkında daha fazla bilgi almak için AirWatch by VMware sayfasını ziyaret edin.

Şirketlerde daha etkin bir Apple iOS işlerliği

WMware, Apple iOS işletim sistemini ve cihazlarını halihazırda destekleyen VMware Horizon ve AirWatch’ın yanı sıra, şirketlerdeki iOS işlerliğini artırmak için uygulama kurulum şablonları ve dikey çözümler geliştirdiğini duyurdu. Sağlık, havayolu ve eğitim gibi pek çok sektörde kullanılabilen bu çözümler, kullanıcıların farklı uygulamalara tek tuşla girebilmesini sağlayacak ve mobil cihazların kurum içindeki altyapıya daha hızlı uyum sağlamasına yardımcı olacak.

VMware, tüm bu yeniliklere ek olarak, herkese açık uygulamaları ve kurum içindeki geliştirmeleri  ACE (App Configuration for Enterprise) ile standart hale getirmek için 15 yeni partnerle işbirliğine imza attığını duyurdu. ACE, kurumsal mobilite yönetimi (EMM) çözümleri tarafından kurulan uygulamaları güvenli hale getirmek ve yönetmek için geliştirilen bir açık standart yaklaşımı. Uygulama geliştiricileri ACE standartlarını uyguladığında, kullanıcılar herkese açık olan uygulamayı kolaylıkla indirdikten sonra kurumsal kaynakların otomatik olarak kurulumunu gerçekleştirebiliyor. Böylece kullanıcılar kısa sürede ve güvenli bir yöntemle uygulamayı kullanmaya başlayabiliyorlar.

Bu yıl AirWatch, Box, Cisco, Salesforce, Workday ve Xamarin tarafından başlatılan ACE’nin yeni üyeleri arasında bigtincan, Deputy, DocuSign, Dropbox, Everbridge, Imprivata, Kony, Lua, MicroStrategy, OnBase by Hyland, ScrollMotion, ServiceMax, Showpad, Syncplicity by EMC ve Webalo yer alıyor. ACE hakkında daha fazla bilgi almak için burayı tıklayın.

AT&T Work Platform AirWatch Müşterileri için Piyasada

VMware AirWatch, AT&T Work Platform için ek destek sunacağını da duyurdu. AT&T Work Platform tarafından sunulan yeni özellikler satesinde AirWatch müşterileri BYOD programları için ayrı ayrı faturalandırma yapabilecek ve telekom maliyetlerini daha iyi yönetebilecekler. Bu çözüm, işletmelerin ses, mesajlaşma ve kullanımı maliyetlerini ayırmasını sağlarken, aynı zamanda harcamaların daha öngörülebilir olmasına yardımcı oluyor ve harcama raporlama süreçlerini devreden çıkararak zamandan tasarruf sağlıyor. AirWatch Telecom Management ve AT&T Work Platform birlikteliği, müşterilerin BYOD programlarını yönetmesini ve kurumsal mobilite ile kurumsal dönüşüme odaklanmasını sağlıyor.

Teknoloji Makaleleri