Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Avea, Alcatel-Lucent’ın IP Mobile Backhaul Çözümüyle Ses ve Datada En Yüksek Hıza Erişecek

avea_globaltechmagazineTürkiye’nin inovatif mobil operatörü Avea, müşterilerine çok daha kaliteli, yüksek hızlı ses ve veri hizmeti sunmak için Alcatel-Lucent’ın IP Mobile Backhaul çözümünü tercih etti. Müşterilerine daha iyi hizmet vermek için altyapısını güçlendirerek yüksek verimliği, esnekliği ve ölçeklenebilirliği garanti altına alan Avea, Mobile Backhaul çözümü ile yeni nesil yüksek hızlı mobil genişbant ve mevcut 2G ve 3G ses ve data hizmetlerini tek bir IP altyapısı ile taşıyacak.

Avea altyapısı gelecek nesiller için hazır

Öncelikle Marmara ve Ege Bölgesi’nin yanı sıra Adana’da kullanılacak olan teknolojinin Avea’nın müşterilerine sunduğu hizmet kalitesinde yeni bir dönem başlatacağını ifade eden Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, şunları söyledi:

“Baz istasyonları ve santral arasındaki iletişimi optimize eden Mobile Backhaul çözümü, altyapımızın verimliliğini daha da artırarak müşterilerimize sunduğumuz hizmet kalitesini olumlu yönde etkileyecek. Bu sistem ile tüm nesillere ait baz istasyonlarının santralle olan iletişimi tek bir ortak yapı üzerinden gerçekleşebilecek. Böylece veri taşıma kapasitemizi artırıp, yönetim altyapımızı kullanıcı dostu hale getirerek, geleceğe hazır olmak adına önemli bir avantaj daha yakalayacağız.”

Alcatel-Lucent Teletaş Genel Müdürü Önder Sönmez ise, Avea ile işbirliklerine dair şunları söyledi:

“Ultra genişbant dönüşümünde dünyanın lider operatörleriyle başarılı projeler gerçekleştiren Alcatel-Lucent, bu alanda önemli bir uzmanlık kazandı. Avea ile işbirliğimizi gelecek nesil şebekelerin yapılandırılması için edindiğimiz tecrübenin Türkiye’ye taşınması adına çok önemli bir adım olarak görüyorum. Bu iş ortaklığı sayesinde Avea, gelecek nesil teknolojilere hazır olan altyapısına güç katarak müşterilerine sunduğu iletişim hizmetlerinin verimliliğini daha da artıracak.”

Web tabanlı Service Portal entegrasyonu da sunuluyor

Çözüm ayrıca uçtan uca şebeke ve servis provizyonu sağlayan web tabanlı Service Portal entegrasyonu da sunuyor. Operasyonel verimliliği ve esnekliği en üst seviyeye çıkaran Service Portal, süreçleri test etme, onarma ve performans gözetimi sağlama özelliklerine de sahip. Bu esnek çözümler tüm mobil erişim teknolojilerini ve şebeke topolojilerini destekliyor.

Teknoloji Makaleleri