Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bugatti Üç Boyutlu Teknolojilerle Daha Güvenli İnişler İçin Hazır

dassault_globaltechmagazineDünyanın bir numaralı hava taşıtı iniş ve frenleme sistemleri firması Messier-Bugatti-Dowty (Safran) tasarım, veri yönetimi, simülasyon ve analiz, imalat ve dokümantasyon süreçleri için “Ready For Speed” endüstri çözümünü ve 3DEXPERIENCE platformunu benimsedi. Messier-Bugatti-Dowty, bu çözüm ve 3DEXPERIENCE platformuyla; tüm bu süreçlerde hız ve verimlilik artışı elde ediyor.

Firma, beş ayrı işletim bölümünde yapılandırılmış bir firma. Ürünleri ve teknolojilerinin bütünleyiciliği dünya çapında bir uzmanlık sergilemesine olanak tanıyor. Şirket, farklı kıtalardan müşterileri için en kısa sürede özelleştirilmiş çözümler geliştirmeye çalışıyor. Yaklaşık 25.000 Messier-Bugatti-Dowty donanımlı hava taşıtı dünyanın her yerinde her gün 40.000’den fazla iniş gerçekleştirmekte. Hava taşıtlarında frenleme konusuna bağlılığı, global uzmanlığı ve teknolojik atılımları Messier-Bugatti-Dowty’yi iniş ve frenleme sistemlerinde dünya lideri yaptı. Karbon frenleri eski nesil çelik emsallerinden %50 daha hafif.

3DEXPERIENCE platformu, mühendislik ve üretim planlama ortaklarına tesisler arası dijital süreklilik ve ürün oluşturma bilgilerine gerçek zamanlı erişim olanağı sağlıyor. Geliştirme süresini kısaltarak kalite ve tasarım inovasyonunu geliştiriyor.

Dijital süreklilik ve gerçek zamanlı erişim

3DEXPERIENCE platformu Bugatti’ye tasarım, teslimat ve bakım için veri referanslarıyla benzersiz bir platform sunuyor.  Bu dijital süreklilik tüm tesisleri birbirine bağlıyor, herkesin gerçek zamanlı erişimle aynı ve en güncel ürün bilgileri üzerinde çalışmasına olanak tanıyor.

Endüstri çözümü deneyimi Messier-Bugatti-Dowty’ye çok sayıda avantaj sağladı. Tasarım ve imalat ekipleri aynı model ile ilgili paylaşımlarda bulunarak gerçek zamanlı ve çok tesisli işbirliğinden faydalandı ve geliştirme sürecini hızlandırdı. Artık bilgiler e-posta yoluyla ileri ve geri iletmek zorunda olmadığından bu tür bir iletişimin doğasında olan gelişmeler tarafından işler sekteye uğramıyor. Bir diğer avantaj ise havacılık sektöründe gerekli kalite standartları ve düzenlemelerle uyumluluğun geliştirilmiş olması.

Teknoloji Makaleleri