Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

NetApp Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Afrika Bölgelerinde Yönetim Değişikliğine Gitti

netapp_globaltechmagazineOrta Avrupa Bölgesinden Sorumlu Alex Wallner, bu görevine ek olarak Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Afrika bölgelerindeki müşteri deneyimini güçlendirmekten de sorumlu olacak.

NetApp’ın Mayıs 2015’te başlayan yeni mali yılında Orta Avrupa ve Rusya Bölgelerin Sorumlu Başkan Yardımcısı Alex Wallner, bu görevine ek olarak NetApp’ın Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Afrika’daki ticari operasyonlarından da sorumlu olacak. Bu bölgeler daha önce NetApp’ın EMEA Bölgesi Partner Ekosisteminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Thomas Ehrlich tarafından yönetiliyordu.

NetApp Kıdemli Başkan Yardımcısı ve EMEA Bölgesi Genel Müdürü Manfred Reitner konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Stratejimizin temellerinden birisi, hizmetlerimizi genişletmek ve global çapta lider şirketlere başarımızı taşımak. Thomas Ehrlich, EMEA Bölgesi Global Hesaplardan ve Partner Ekosisteminden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevine ek olarak EMEA bölgesi içerisinde yer alan global müşteri hesaplarını da yönetecek. Bu nedenle kendisinin bölgesel sorumlulukları Orta Avrupa, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nu başarılı bir şekilde yöneten Alex Wallner’e devredildi.”

Wallner’ın atacağı ilk adımlarından birisi, yerel pazar gerekliliklerine daha fazla yakınlaşmak için bölgedeki ortaklık ve müşteri deneyimini daha da geliştirmek olacak. NetApp ayrıca Afrika ve Ortadoğu’daki ticari faaliyetini iki bölgeden üç bölgeye ayıracak şekilde yapılandıracak:

·         Doğu & Batı Afrika, Angola, Güney Afrika ve Güney Afrika Kalkınma Topluluğu (SADC)

·         Ortadoğu

·         Kuzey Afrika (MENA).

Bu üç bölgeden aşağıdaki satış liderleri sorumlu olacak:

·         Doğu & Batı Afrika’da Joël Ryser

·         MENA Bölgesi’nden Fadi Kanafani sorumlu olmaya devam edecek

·         Güney Afrika, SADC ve Angola’dan sorumlu olacak satış lideri yakın bir zaman içerisinde atanacak.

Bu kişilerin sorumlulukları içerisinde satış ve kanal stratejilerini geliştirmek ve uygulamak, bölgelerindeki NetApp müşteri tabanını genişletmek, partnerlik ve ortaklık ekosistemini güçlendirmek de yer alıyor. Her üç satış lideri de Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Afrika bölgelerini yönetmeye devam eden ve Wallner’in takımı içerisinde Rusya ve CIS bölgelerinde ek sorumluluklar da alan Kıdemli Direktör Konstantin Ebert’e karşı sorumlu olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Konstantin Ebert, “Afrika ve Ortadoğu NetApp için odak bölgeler olmaya devam edecek. Çözümlerimizin hem müşterilerimiz için hem de ortaklarımız için büyük değer sunduğuna inancımız tam. Yüzde 100 dolaylı kalmaya devam edeceğiz. Dağıtım ve entegrasyonumuzu; danışmanlık ve profesyonel servisler gibi yüksek değerdeki fırsatları kanal ağımız ile sürdüreceğiz.” dedi.

Bu yeni yapılanma NetApp’ın kendi büyüme stratejisine bağlılığını teyit ederken bahsi geçen pazarlarda yüksek yerel büyümeden maksimum etkiyi elde edecek şekilde gelişmeye ve büyümeye devam edeceğinin de göstergesi.  Yerel müşterilerin karşılaştığı zorluklara yanıt vermek için şirket; kendi kanalını ve teknoloji ortaklıklarını güçlendirmeye, derin portföyünün ve türünün en kaliteli çözümlerinin açıkça gösterdiği yenilikçi liderliğine devam edecek. Bunlar içerisinde markalaşmış depolama işletim sistemi ‘clustered Data ONTAP’, yüksek performanslı E-Series ve iş dünyası için en kapsamlı kurumsal flash depolama ürünleri de yer alıyor.

Teknoloji Makaleleri