Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Citrix Workspace Cloud Kullanıma Açıldı

citrix_globaltechmagazineCitrix Workspace Cloud Kullanıma Açıldı. Mayıs’tan Bu Yana Çözümü Kanal Ortakları ve Müşterilerinin Deneyimlemesine Açan Citrix, Bu Süreçte Workspace Cloud İle İlgili Çok Olumlu Geri Bildirimler Aldı. 

Citrix, binlerce kanal ortağı ve müşterisinin ürünü test etmesine ve erken erişim imkanı sağlamasına olanak tanıdıktan sonra  Citrix Workspace Cloud’u, üretim uygulamaları için kullanılabilir hizmet paketleriyle genel kullanıma sunuyor.

Citrix müşterileri ve kanal ortakları Mayıs 2015’ten itibaren çözümü deneyimliyorlardı. Citrix, çözüm kapsamındaki hizmetlerin üstün ve sezgisel bir kullanıcı deneyimi sağlarken sade, hızlı ve kullanımı kolay olduğuna dair geri bildirimler elde etti. İlk Citrix Workspace Cloud denemeleri, Citrix Workspace Cloud’un masaüstü sanallaştırma sürümlerinin nasıl daha hızlı ve daha kolay olduğunun altını çizen övgüler aldı. Bazı durumlarda yöneticiler, sadece birkaç dakika içinde yaklaşık 50 kullanıcı için eksiksiz bir Citrix sanal masaüstü ortamı oluşturabildiler. Bulut tabanlı platform; barındırma altyapısı oluşturma, sanal uygulama ve masaüstü bileşenleri yapılandırma ihtiyacını ortadan kaldırdı. Ayrıca sanal uygulamaları ve masaüstü uygulama sürecini sadeleştirdi.

Birçok bulut hizmeti; yönetim ve iş yüklerini tek bir bulut ortamına koyarak BT’yi iş yükü konumlandırma kontrolünü bırakmaya zorluyor. Citrix Workspace Cloud ise bu yaklaşımı, BT’nin iş yüklerinin dağıtıldığı ve çalıştırıldığı yerlerde kontrolü elinde tutmasını sağlayan benzersiz bir kontrol düzlemi mimarisiyle karşılıyor. Buna ek olarak, tüm yönetimi bulut üzerinden sağlayan Citrix Workspace Cloud, kanal iş ortaklarının esnekliği artırarak portföylerine hizmet eklemesini sağlıyor.

Platform, kullanıcıların özelleştirilmiş çözümler tasarlamalarını ve uygulamalarını daha kolay ve hızlı hale getiriyor. Forrester Research Business Technographics® Global Altyapı Anketi Ç3 2014’e göre, en az 14 önde gelen bulut tedarikçisi mevcut durumda bulut bilgi işlem pazarını kontrol ederken  farklı teknik ve tedarik güçleri sunmakta. Citrix Workspace Cloud ise, tüm bu platformları destekleme becerisiyle benzersiz bir konumda. Ankete katılan Citrix Workspace Cloud deneme katılımcılarının yüzde 70’ten fazlası platformu kaynaklarını buluta taşımak ve birden fazla bulut veya veri merkezi altyapı konumunda çalışan uygulama ve veri iş yükünü yönetmek için kullanmayı planladığını belirtmiş.

Citrix Workspace Cloud  şu hizmet paketleriyle birlikte bulunabiliyor:

  • Sanal Masaüstleri: BT’nin her tür cihaza her tür sanal masaüstünü en iyi kullanıcı deneyimiyle birlikte güvenli bir şekilde sunması için kullanıcı başına 20$ aylık ücretle düşük maliyetli bir paket.
  • Sanal Uygulamalar ve Masaüstleri: BT’nin her tür cihaza üstün bir güvenlik, performans ve uygulama esnekliğiyle Windows ve Linux uygulamaları, tarayıcılar ve masaüstleri sağlaması için kullanıcı başına 35$ aylık maliyeti olan kapsamlı bir paket.
  • Entegre Uygulamalar ve Veri Paketi: Sanal Uygulamalar ve Masaüstü Hizmetleri paketinin bütün becerilerinin yanı sıra mobil cihaz ve uygulama yönetimi ve verimlilik uygulamaları içeren kullanıcı başına 40$ aylık maliyetli entegre bir çalışma alanı paketi.
  • Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi: Uygulama ve masaüstü şablonlarını tasarlamak, düzenlemek ve dağıtmak ve uygulamaları verimli bir şekilde izlemek ve yönetmek için eksiksiz özellikler seti içeren operasyonel paketler. Giriş seviyesi paket, Yazılım Bakımları güncel olan Citrix müşterilerine ücretsiz olarak sağlanıyor. Diğer Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi paketleri kullanıcı başına 2,50$ tutarından başlayın aylık maliyetle satışa sunuldu. 

Citrix Workflow ve Workspace Cloud Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jesse Lipson şunları söyledi: “Citrix Workspace Cloud ile sanallaştırma ve VDI’yı, daha önce bunların çok karmaşık veya çok pahalı olduğunu düşünen tamamen yeni bir müşteri grubuna açıyoruz. Citrix Workspace Cloud; iş ortakları ve müşterilerine, endüstride eşsiz bir esneklik anlamına gelen, her tür bulut, şirket lokasyonu veya hibrit altyapıları da destekleyen bir seçenek yelpazesi sunan yegane tedarik platformudur ve bu açıdan diğerlerinden farklıdır.”

Teknoloji Makaleleri