Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yealink’in Tüm Şirketlere Uygun Video Konferans Çözümleri

bircom yealink globaltechmagazineŞirketlere maliyet ve etkin çalışma avantajı sunan video konferans sistemleri, dünyanın en çok kullanılan Yealink’in çözümleri sayesinde Türk firmalar ile buluşuyor. Yealink’in Türkiye’deki tek yetkili distribütörü olan Bircom tarafından dağıtımı yapılan ürünler ile her boyuttaki organizasyonun video konferans ihtiyaçları çözümlenebiliyor.

140 ülkede faaliyet gösteren, 2001 yılından beri VoIP telefon teknolojisine yön veren Yealink firmasının IP telefonları, görüntülü IP telefonları ve IP Dect telefonları Bircom güvencesi ile kullanıcılara sunuluyor. Yealink’in video konferans çözümleri, Bircom’un 600’den fazla çözüm ortağı ile ülke geneline dağıtılıyor.

Tüm şirketlere uygun video konferans çözümleri

Farklı büyüklükteki şirketlerin IP telefon ve video konferans ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayacak geniş ürün yelpazesine sahip olması Yealink’i rakipleri arasından bir adım öne çıkarıyor. 14 yıllık üretim deneyimine sahip Yealink, gelişmiş teknik özelliklere ve düşük enerji tüketimine önem vererek iş hayatını kolaylaştırmaya ve maliyetleri düşürmeye yönelik avantajlarıyla şirketlerin iletişim alışkanlığını değiştiriyor.

İncelikle tasarlanan yalın arayüzler ile pazara sunulan çözümler, kullanıcı bir BT personeli olmasa bile her işlemi en fazla üç adımda tamamlanabilmesini sağlıyor. Farklı ekran şablonları ve çift ekran desteği ile rakiplerine göre daha zengin bir kullanıcı deneyimi sunan ürünler, istenildiği takdirde yapılan video konferans görüşmesini bir USB bellek üzerine kaydedebiliyor.

Rakiplerine göre %20 daha az bant genişliği kullanan Yealink video konferans sistemleri, %8 oranına kadar paket kayıplarını da otomatik olarak telafi edebiliyor. Bant genişliğindeki değişimleri otomatik algılayan sistemleri, görüntü ve ses kalitesini dinamik olarak değiştirip yeni duruma ayak uyduruyor ve iletişimin hiç kesilmemesini sağlıyor.

VC serisi her boyutta kurumun ihtiyaçlarına cevap veriyor

VC serisi yaygın kullanılan diğer video konferans sistem ve terminalleri ile uyumlu çalışıyor. Akıllı telefon, tablet ve bilgisayar yazılımlarıyla da video konferans görüşmelerine katılmak mümkün oluyor. Bu sayede kullanıcılar her an, her yerden ve tercih ettikleri cihaz üzerinden görüşmelere katılabiliyorlar.

Yealink tarafından sunulan video konferans çözümleri, yenilikçi Full HD VC serisi ile yüksek kalite ve uygun maliyetlerle pazarın bu yöndeki ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor. 18x optik zoom kamera ve 360 derece ses alabilen mikrofon donanımı, görüntü ve ses aktarımının en iyi seviyede olmasını sağlıyor. Mikrofon ve masa üstü kontrol paneli olarak çalışan ünite, aynı zamanda dahili hoparlör desteğiyle eğer görüntü aktarımı için kullandığınız ekranlarda hoparlör yoksa büyük bir kurulum kolaylığı sağlıyor. Üstelik codec ile mikrofon ünitesi arasında standart ethernet kablosu kullanılması özel mikrofon kablolarına olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

1080p video konferans yapabilen VC400

Özellikle genel müdürlük ve merkez ofisler için gerekli olan güvenilirlik, codecler ve protokoller (H.323/SIP) arasında çevrim yapabilme ve konferans ihtiyaçları için VC400 modeli ile Yealink tek kutuda tüm ihtiyaçları karşılayan bir çözüm sunuyor. VC400 dahili MCU özelliği sayesinde eşzamanlı olarak dört katılımcılı Full HD konferans görüşmesini destekliyor. Dahili MCU desteği, 720p kalitesinde sekiz katılımcılı görüşmeleri gerçekleştirebilecek şekilde ayrıca lisans alınarak arttırılabiliyor. Konferans görüşmesine istenirse bir de sesli konferans katılımcısı eklenebiliyor. Doküman paylaşımını da işin içine dahil eden Yealink, dahili MCU desteğini dört artı bir artı bir modeline çeviriyor.

Teknoloji Makaleleri