Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Huawei Akıllı Telefonlarıyla da 4G5’e Hazır

Huawei Mate7Dünyanın lider bilgi teknolojileri ve iletişim markalarından Huawei, pazara sunduğu mobil ürünlerle, özellikle de yeni nesil akıllı telefonlarıyla adından söz ettirmeyi sürdürüyor. Yarının teknolojilerini akıllı cihazlarına bugünden adapte eden Huawei, yeni nesil ürünleriyle, gelecek yıl kullanıma başlanması hedeflenen 4,5G teknolojisine de bugünden hazır.

Günden güne artan mobil veri trafiği, yüksek değerlerde bant genişliği ihtiyacını son dönemde iyiden iyiye hissettirmeye başladı. İletişim altyapısı alanında dünyanın lider markalarından biri olan Huawei, hem kurumsal alanda hem de bireysel alanda sunduğu ürün ve çözümlerle, bu pazara katkı sağlamaya devam ediyor. Geliştirdiği tüm ürün ve hizmetlerde inovasyonu ön planda tutan Huawei, yeni nesil akıllı telefonlarıyla da kısa süre önce frekans ihalesi tamamlanan 4,5G teknolojisini kullanıcılarıyla buluşturmak için, hazırlıklarını tamamladı.

Huawei tarafından yapılan açıklamada mobil genişbant trafiği ile ilgili olarak şöyle deniliyor; “Mobil veri akışı her çeyrekte %17 oranında artıyor. Bu rakam yılda yaklaşık %90’lık bir büyüme anlamına geliyor. Türkiye’nin bu anlamdaki trafiği karşılayabilmesi için, ağ kapasitesinin bir yıl içinde iki katına yükseltilmesi gerekiyor. Kullanıcıların %33’ünden fazlası 1 GB’ın üzerinde mobil veri paketi kullanıyor ve var olan mobil data trafiğini günden güne artırıyor. Bunun yanı sıra, kullanıcıların mobil paket genişliği tercihleri de günden güne daha yüksek paketlere doğru artış gösteriyor. Genel olarak Türkiye, gelişmiş bir mobil veri pazarına sahip. Ancak büyük global pazarlardaki gelişim sürecine baktığımızda bu pazarın daha da büyüyeceğini öngörüyoruz. Huawei bugüne kadar, dünya çapındaki LTE altyapısının %50’sini gerçekleştirdi. Türkiye’deki kullanıcıların da bu yüksek kaliteli servisten faydalanması için hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Tıpkı 2002’de başlayan ve bugüne kadar büyük gelişme kaydeden 2G/3G ağ teknolojisinde olduğu gibi, Huawei bu dönemde de Türkiye’de başarıya ulaşacaktır.”

4,5G Teknolojisine Sahip Huawei Akıllı Telefonlar

Tüketici ürünlerini, inovasyon odaklı ve öngörülü yaklaşımıyla pazara sunan Huawei’nin, son dönemde kullanıcılarla buluşturduğu tüm akıllı telefonları, 4,5G teknolojisiyle uyumlu.

Huawei Mate7

Ocak 2015’te Türkiye’deki kullanıcılarla buluşan, Huawei’nin 6 inç’lik amiral gemisi Mate7, özellikle gelişmiş parmak izi okuyucusuyla büyük ilgi görmüştü. Metal malzemeden üretilen gövdesi, geniş ekranı ve yüksek performans için tasarlanan işlemcisiyle akıllı telefon deneyimini yeni bir boyuta taşıyan Mate7, bağlantı özellikleriyle de sınıfının en iyilerinden. 4G LTE CAT6 bağlantı desteğiyle, kısa süre sonra hayatımıza girecek olan 4,5G teknolojisine hazır olan Mate7, 8+1 “Kirin” 925 işlemcisiyle, üç boyutlu oyunlar ve videolarda da yüksek performansa imza atıyor.

Huawei G7

Akıllı telefonlar arasında farklı özellikleri ile dikkat çeken Huawei G7, Türkiye’de de en çok ses getiren akıllı telefonlardan biri olmayı başardı. Uzun ömürlü bataryası, 4 çekirdekli güçlü 1,2 GHz 64 bit işlemcisi ve 3.000 mAH lityum polimer bataryasıyla ilgi çeken G7’nin bağlantı özellikleri de bugünün ve yarının ihtiyaçlarına uygun nitelikte. Huawei G7, kablosuz bağlantı özelinde 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 + LE, A-GPS ve GLONASS destekli GPS özelliklerine sahip. Mobil geniş bant özelinde ise CAT4 4G LTE uyumuna sahip olan Huawei G7, en güncel teknolojiyle kullanıcılarının yanında olmaya devam edecek.

Huawei P7

Huawei’nin geçtiğimiz yıl pazara sunulan bir diğer üst sınıf akıllı telefonu olan P7, tasarımı ve teknolojisiyle, Huawei akıllı telefon ailesinin akılda kalan, özel ürünlerinden biri. Kamera özelliklerinden ince gövde yapısına kadar birçok farklı alanda iddialı olan P7, aynı zamanda CAT4 4G LTE özelliği ile yüksek hızda iletişim için tasarlandı. Telefonun her iki ucunda yer alan antenler ile P7, GSM hattının güçsüz olduğu bölgelerde dahi daha güçlü sinyal almanızı sağlıyor.

Huawei P8

Huawei P serisinin en yeni ürünü, 2015’in Nisan ayında dünya çapında tanıtımı gerçekleştirilen P8 oldu. Günlük kullanım standartlarına en uygun şekilde ergonomik ve kullanıcı ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanan P8’in yetenekleri de oldukça üst düzeyde. Huawei P8 uluslararası 4G ağlar için optimize edilen dolaşım özelliği sayesinde, diğer telefon modellerine göre 3 kata kadar hızlı bağlantı performansı sunuyor. Akıllı telefon kullanıcılarının en çok önem verdiği alanlara odaklanan Huawei, en fazla üzerinde durulan konulardan birinin, kesilen aramalar ve sinyal seviyesindeki azalmalar olduğunu belirledi. Huawei’nin DNA’sında yer alan üst düzey iletişim teknolojisi altyapısı, P8’in sektörde daha önce görülmemiş ölçüde güçlü bağlantı özelliklerine sahip olmasını sağladı.

Huawei’nin tescilli Signal+ özelliği sayesinde, kompakt ve güçlü çift anten teknolojisi, ortamdaki en kaliteli sinyali otomatik olarak algılıyor. Antenlerden birinin sinyal seviyesinde azalma ya da aşırı yüklenme olduğunda, P8 son derece hızlı bir şekilde ikinci anteni devreye sokuyor. Akıllı telefonlar özelinde bir ilk olan bu teknolojiyle, en güçlü sinyal seviyesi sürekli olarak korunuyor ve kullanıcıların yüksek hızlarda seyahat ederken dahi görüşme kalitesi açısından sorun yaşamamaları sağlanıyor.

Sıkça uçakla seyahat edenlerin yaşadığı, havaalanına inişte geç bağlanma sorunu, Huawei P8’le aşılan bir diğer problem. Huawei P8 uluslararası dolaşım hatlarında en iyi performansa imza atarak, Avrupa, Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avustralya ve Asya kıtalarında, 20’den fazla ülkede ve bölgede, bu teknolojiyi hayata geçirdi. Huawei P8 uluslararası dolaşım hizmetleri çerçevesinde, ortalama akıllı telefonlara göre 3 kat hızlı bağlantı sağlıyor.

Huawei P8 Lite

P8’in hemen ardından duyurulan CAT4 4G LTE desteğine sahip P8 Lite modeli de yüksek hızlı mobil bağlantı çağında en iyi görselliği ve performansı sunan akıllı telefonlardan biri. Minimal tasarımı, güçlü ses ve kamera özellikleri ile öne çıkan P8 Lite, 2015’in en gözde telefonlarından biri olmaya aday. Kompakt, güçlü ve göz alıcı bir akıllı telefon arayışında olan herkes için, P8 Lite alışveriş listesinin üst sıralarında yer alacak gibi görünüyor.

Teknoloji Makaleleri