Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Hitachi Data Systems Daha Güvenli Ve Daha Akıllı Toplumlar Kavramını Destekleyecek

HDS Hitachi Data SystemsYeni Hitachi Visualization Suite 4.5’in sahip olduğu önleyici suç analizi ve Hitachi video yönetim platformu, kamu güvenliği alanında kolluk kuvvetlerine ve acil müdahale birimlerine destek sağlıyor.

Veri depolama, bulut, büyük veri ve sosyal inovasyon alanında dünya devleri arasında yer alan Hitachi Data Systems, Hitachi Visualization çözüm portföyündeki yeni gelişmeleri duyurdu. Hitachi Visualization Suite 4.5, Hitachi Visualization Predictive Crime Analytics (PCA – Önleyici Suç Analizi) ve Hitachi Video Management Platform (VMP – Video Yönetim Platformu) 2.0 ile güçlendirildi. PCA, gerçek zamanlı sosyal medya ve internet verilerini birlikte kullanarak yüksek oranda doğruluk payı olan suç öngörüleriyle yaptığı benzersiz ve sofistike analitizlerle kamu güvenliği alanında daha önce sektörde görülmemiş gelişmeler sağlıyor. Hitachi Visualization çözümü, Hitachi Sosyal İnovasyon kavramının bir parçası olarak akıllı şehir programlarına, sezgisel ve gelişmiş analitik uygulamaları ve video verisine gelişmiş erişimle, güvenlik birimleri ve belediyeler için kamu güvenliği yaklaşımında yeni bir boyut getirmektedir. Duyurunun gerçekleştiği Anaheim – Kaliforniya’daki ASIS Uluslararası Yıllık Seminer ve Fuarı’nda Hitachi Visualization PCA 975 numaralı stantta ziyaretçilerin birebir denemesi için de sunulmaktadır.

“Kamu güvenliği kavramı altında, kişisel ve ticari varlıkların korunması akıllı şehirler ve toplumlar vizyonuna temel teşkil etmektedir.”

Hitachi Data Systems Kamu Güvenliği ve Veri Sanallaştırma Başkan Yardımcısı Mark Jules ilk çıkan Hitachi Visualization sürümünün güvenlik kuvvetleri, acil durum yönetimi ve diğer güvenlik organizasyonlarını herhangi bir olay sırasında daha hızlı tepki vermelerini sağlayacak şekilde daha geniş veri kaynaklarından edindikleri öngörüleri daha etkili bir şekilde seçip çıkartacakları bir kapasiteye ulaştırmak ve durumun anında farkına varılmasını hızlandıracak şekilde tasarlandığını belirtirken sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Bugün, toplumları suç ve terörizme karşı daha proaktif bir yaklaşıma sahip olma yetkinliğiyle güçlendiriyoruz ve videolar dâhil verinin nasıl toplandığı, aktarıldığı, analiz edildiği ve depolandığı konusunda yenilikler üretmeye devam ediyoruz. Kamu güvenliği, akıllı şehirler ve toplumlar için oluşturduğumuz vizyonumuzun temel direği. Daha akıllı, daha güvenli, daha sağlıklı ve daha etkili toplumların geliştirilmesine verdiğimiz destekten dolayı çok gururluyuz. Bunu yaparken de olay gerçekleşitikten sonra araştırmak ve faillerin bulunması faaliyetlerinin yerine kamu güvenliğinde proaktif bakış açısıyla özellikle suç ve terörizm alanında önleyici çözümler ortaya koyma çabasındayız.”

Hitachi Data Systems Türkiye Ülke Müdürü Serdar Sayar kamu güvenliği alanında kişisel ve ticari varlıkların korunması yaklaşımınınnın akıllı şehirlerin ve toplumların gelişmesi için çok gerekli olduğunu belirtirken, şu değerlendirmelerde bunuluyor: “Hitachi Data Systemsi kamu güvenliği girişimlerini desteklemek için tasarladığı dijital teknolojiler ile, güvenlik güçlerinin ve diğer ilk müdahale ekiplerinin suç ve güvenlik sorunlarının nasıl yerlerini bulacakları, azaltacakları ve önleyecekleri konularında kendilerini dönüştürmelerini sağlıyor.”

Teknoloji Makaleleri