Salı, Nisan 16, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Intel ’in En Ekonomik ve Becerikli Geliştirme Kartı Genuino 101

Intel Genuino GlobaltechmagazineIntel, kolay kullanimi ve uygun fiyatıyla öne çıkan geliştirme kartı Genuino 101’i yeni nesil mucitlerin emrine sunuyor. Eğitim çevreleri, amatör geliştiriciler ve giyilebilir teknoloji geliştiricileri için ideal olan kart, Intel’in boyutları ve becerileriyle efsane olan Curie modülü tabanlı olarak geliyor.

Intel, başlangıç seviyesindeki geliştiriciler ve eğitim çevreleri için ideal ve bütçeye de uygun bir öğrenme ve geliştirme kartı olan Genuino 101’i duyurdu. Genuino 101, CES 2015’te Intel tarafından duyurulan, güçlü bir performans sunmasının yanı sıra düşük güç tüketen ve giyilebilir teknolojiler alanında bir devrim niteliği taşıyan düğme boyutundaki Intel® CurieTM modülü tabanlı ilk geliştirme kartı olma özelliğini taşıyor.

Fiyatıyla genç mucitlerin yüzünü güldürecek

Genuino 101, kullanımı kolay ve temel öğrenme alıştırmaları için uygun olmasının yanı sıra Intel Curie modülünün güçlü özellikleri sayesinde , teknoloji tabanlı ürünlerin prototiplerinin oluşturulması için de kullanılabiliyor. Günümüzde mevcut giriş seviyesindeki mikro denetleyici kartlara yakın bir fiyata sunulan Genuino 101, akıllı cihazların geliştirilmesine olanak tanımak adına, bir ivmeölçere, jiroskopa ve Bluetooth Smart bağlantısına sahip. Kart, ücretsiz olarak temin edilebilen donanım tasarımlarıyla, herkesin ortak interaktif projeler yaratmasını kolaylaştıran bir yazılım programlama ortamını bir araya getiriyor Genuino 101, 2016 yılının ilk çeyreğinde, 30$’lık (yaklaşık 27 €) bir fiyat karşılığında satın alınabilecek.

Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Intel’in Yeni Teknoloji Grubu’nun Genel Müdürü Josh Walden, “Henüz yolun başındaki girişimcilerin ve genç öğrencilerin desteklenmesi Intel için her zaman bir öncelik olmuştur. Intel’in gücünü yeni bir amatör geliştirici nesline aktarıyoruz. Genuino 101 kartının içindeki Intel Curie modülünün gelişmiş özellikleri sayesinde, hem genç öğrenciler hem de geliştiriciler artık tamamen özgün, akıllı ve bağlantılı buluşlara hayat verebilecek” şeklinde konuştu.

Intel tarafından üretilen kart, Amerika Birleşik Devletleri’nde Arduino 101, Amerika Birleşik Devletleri dışında ise Genuino 101 markası altında satılacak.

Teknoloji Makaleleri