Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Siber Güvenlik Yarışmasına Rekor Başvuru

stm globaltechmagazineTürkiye’nin en kapsamlı siber güvenlik yarışmasına rekor başvuru yapıldı. Devlet ve özel sektörün siber güvenlik uzmanları Bilkent Üniversitesi Spor Salonu’nda bilgisayarları başında yarışacak.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın iştiraki STM’nin düzenleyeceği siber güvenlik yarışmasına devlet, özel sektör ve üniversitelerin siber güvenlik uzmanlarından rekor başvuru yapıldı. 27 Ekim Salı günü düzenlenecek etkinlikte yüzlerce siber güvenlik uzmanı Bilkent Üniversitesi Spor Salonu’nda bir araya gelerek bilgisayarları başında kıyasıya yarışacak. “Bayrağı Yakala” adlı verilen yarışmada kamu kurum ve kuruluşlarından, özel sektörden ve gönüllülerden yüzlerce siber güvenlik uzmanı bir araya gelecek. Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir’in açılışını yapacağı yarışma, Türkiye’de siber güvenlik alanında yapılan en büyük etkinliklerden biri olma özelliğini taşıyor.

Sistemdeki açıkları bulacaklar

Siber güvenlik profesyonelleri tarafından yaratılan sistem açıklarını bularak yarışmayı kazanmaya çalışacak uzmanlar kendilerini geliştirme fırsatı yakalayacak. “Bayrağı Yakala” yarışmasında, siber güvenlik uzmanları; kriptoloji, tersine mühendislik, Wi-Fi gibi dallarda belirlenen hedeflere diğer katılımcılardan önce ulaşmak için sistemlerdeki güvenlik açıklarından yararlanarak bayrağı yakalamaya çalışacaklar. Etkinlikte kamu, özel sektör ve üniversiteler gibi geniş bir yelpazenin ortak bir çatı altında bir araya gelmesi ve bu alandaki bilgi paylaşım ağının oluşturulması amaçlanıyor

Açıklar da görülecek yetenekler de

Yarışmaya katılacak kurum ve kuruluşlar, kendi siber güvenlik ekiplerini deneme fırsatı yakalayarak eksiklerini detaylı bir şekilde görecek. Yarışmaya bireysel katılacaklar ile üniversite öğrencileri ise siber güvenlik alanında çalışan firmalara ve kamu kuruluşlarına kendilerini gösterme şansı yakalayacaklar. Yarışmada dereceye girenlere de çeşitli ödüller verilecek.

Teknoloji Makaleleri