Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HP ’den Dünyanın İlk UHD/4K Destekli Yeni Nesil Dört Çekirdekli İnce İstemcisi

HP T730Kasım ayında EMEA bölgesinde piyasaya sürülen HP t730, içerik bakımından zengin sanallaştırılmış uygulamalarda üstün performansıyla harikalar yaratıyor.

HP, benzersiz bir grafik performansı sunan dünyanın ilk UHD/4K görüntü destekli yeni nesil dört çekirdekli ince istemcisini piyasaya çıkardığını duyurdu. HP t730 İnce İstemci, yeni nesil dört çekirdekli AMD işlemci gücüyle dikkat çekiyor.

HP İnce İstemci ürün ailesinin yeni performans lideri, içerik yükü yoğun olan işletmelerin, eklentiler, ekstra araçlar veya ek seçenekler ile uğraşmadan, aradıkları yüksek performanslı içerik geliştirme ortamını oluşturmalarını sağlıyor. HP t730, finans, petrol/gaz, dijital medya ve mühendislik gibi yoğun içerikler üzerinde çalışan sektörler için kullanışlı ve güvenilir bir çözüm olarak öne çıkıyor.

Ekran çözünürlüğü ve ekran boyutu arttıkça hibrit bilişim senaryoları da devreye giriyor ve yerel istemci işlemci gücüne daha fazla ihtiyaç duyuluyor. IDC ise masaüstü sanallaştırma pazarının yıllık bileşik büyüme oranının (CAGR), beş yıl boyunca ortalama yüzde 7.7 seviyesinde büyüyeceğini tahmin ediyor.

Yeni çıkan HP İnce İstemci ile ilgili açıklama yapan HP Kurumsal ve Perakende Çözümler Satış Müdürü Emre Er, “Her gün daha fazla sayıda işletme, yüksek performans gereksinimi duyan kullanıcılarını ve performans yükü ağır olan uygulamalarını sanal ortamlara ve altyapılara taşıyor. Biz de bu eğilim doğrultusunda bulut istemci teknolojisiyle iş istasyonlarındaki yenilikleri tek bir platformda birleştirerek, müşterilerimize, HP t730 İnce İstemci ile son derece güvenli ve güvenilir bir sanal iş istasyonu sunuyoruz” dedi.

Ortalama bir masaüstü bilgisayardan daha fazla sayıda ekran destekleyebilen HP t730, 4 adede kadar UHD/4K ekran ve isteğe bağlı AMD FirePro™ ayrık grafik kartlı 6 adet ekran için yerel destek sunabiliyor. Multimedya içerikler ise, 8 milyon 294 bin 400 piksel ile mükemmel bir netlik ve göz alıcı detaylara ulaşarak kullanıcı karşısına çıkıyor. Turbo Core teknolojisiyle güçlendirilen dört çekirdekli APU AMD R-Series™, CPU performansını 3,6 GHz’ye kadar yükselterek iş istasyonlarındaki en yoğun uygulamaları bile en yüksek performansta çalıştırabiliyor ve bağlantılı bilgisayarlarda yüksek kare hızına sahip videoların “render” işlemini de kolaylıkla tamamlayabiliyor.

HP t730’un diğer özellikleri ise şöyle:

  • Entegre edilmiş gerekli yazılımlar: HP Device Manager, HP True Graphics, HP Velocity, HP Easy Shell, HP Remote Graphics ve Unified Communications desteği gibi kullanıcı deneyimini/istemci yönetimini iyileştiren yazılımlar ile kullanıma hazır olarak kullanıcılara ulaşıyor. HP müşterileri, sadece birkaç tıkla yükleme tabanlarını oluşturabiliyor, yönetebiliyor ve yükseltebiliyor.
  • Gelişmiş bağlantı ve genişletme kabiliyeti: PCI Express x8 düşük profil genişletme yuvasının yanı sıra, seri, paralel, PS/2 ve USB bağlantı noktaları sayesinde, iş gereksinimlerini gelişmekte olan teknolojiler ve değişen talepler karşısında bugün ve yarın karşılayacak şekilde genişleyebiliyor.
  • İşletim sistemi (OS) desteği: En yeni Linux tabanlı HP ThinPro OS, HP Smart Zero Core deneyimi, Windows Embedded Standard 7 veya Windows 10 IoT Enterprise seçeneklerinden biriyle kurulum gerçekleştiriliyor.

Teknoloji Makaleleri