Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türkiye’nin En Başarılı 100 Startup’ı Açıklandı

vodafone globaltechmagazineVodafone’un girişimcilik programı FikirÇarkı’nın sponsorluğunda,  TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve Endevour Türkiye’nin desteğiyle gerçekleştirilen “Startup 100 Ödül Töreni”nde Türkiye’nin en başarılı 100 startupı açıklandı. Törende, sıralamaya giren “En Başarılı İlk 3 Kadın Startup”, “Anadolu Kökenli En Başarılı İlk 3 Startup” ve “En Genç Startup” ödülleri sahiplerini buldu.                                                                                                                     

Vodafone’un girişimcilik programı FikirÇarkı’nın sponsorluğunda, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve Endevour Türkiye’nin desteğiyle Bizz Consulting tarafından gerçekleştirilen gerçekleştirilen “Startup 100 Ödül Töreni”nde Türkiye’nin en başarılı 100 startup’ı açıklandı. Pegasus Hava Taşımacılığı ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk’un katılım gösterdiği törende, sıralamadaki “En Başarılı İlk 3 Kadın Startup”, “Anadolu Kökenli En Başarılı İlk 3 Startup” ve “En genç Startup” ödülleri takdim edildi.

Girişimcilik ekosistemini desteklemek, başarılı örnekleri öne çıkarmak ve yenileri teşvik etmek amacıyla oluşturulan Startup 100 Listesi, Türkiye’de melek yatırımcılardan risk sermayesi şirketlerine, basından bankalara büyük bir kaynak oluşturması hedeflenerek hazırlandı. Liste, sektörün önde gelen 58 isminin katkılarıyla, büyük jüri oylamasıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, önemli bir istihdam ve ekonomik gelişim kaynağı olan Dijital Girişimciliğe dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Genişbant hizmetleri sürekli gelişiyor ve daha fazla insana ulaşıyor. Bugün dijital dönüşüm, günlük ev yaşamını, sektörleri, iş modellerini hatta şehirleri bile baştan yaratıyor. Dijital dönüşümün getirdiği bu baş döndürücü değişim sürecinde keşfedilecek, geliştirilecek çok fazla inovatif fikir var. Bu fikirler, önemli ekonomik gelişim fırsatları sunuyor. Biz de Vodafone olarak bu alandaki girişimleri, ekonomimize kazandırmak için geçtiğimiz yıl önemli bir adım attık ve Fikirçarkı programını başlattık. Uluslararası Girişimcilik Merkezi (UGM) ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Business Angels (BUBA) ile birlikte başlattığımız FikirÇarkı Programı ile projeleri fikir aşamasından büyüme aşamasına kadar değerlendirerek, altyapı, pazarlama, mentorluk, finansman ve eğitim desteği sunuyoruz. Program ile Türkiye’deki yenilikçi dijital fikirleri ortaya çıkararak kendi ekosistemimize katmak ve girişimlerin para kazanır, ticaret yapabilir hale gelmesine destek olmak istiyoruz. Program kapsamında, Anadolu’da 38 üniversiteye gidilerek 10 binin üzerinde potansiyel girişimciye eğitim verdik. Programa 1300’ün üzerinde fikir sahibi başvurdu. 11 ayda 1200 girişimciye bire bir eğitim verdik. Bugüne kadar 428 proje ön değerlendirme komitesinden geçerken, 191 girişimciyle ayrıntılı görüşmeler yaptık ve 26 projeye destek verdik. Program birinci yılında 5 milyon TL’yi aşan bir yatırım yaptık. 62 melek yatırımcı programımıza üye oldu. Vodafone FikirÇarkı olarak desteklediğimiz girişimler, başarılarını artırarak yollarına devam ettiğini görmekten son derece mutluyuz. Girişimciliğe yatırımın geleceğe yatırım demek olduğuna inanıyoruz. Dijital Dönüşümüne liderlik eden bir şirket olarak, dijital girişimciliğin desteklenmesi konusunda yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz”. 

En Başarılı İlk 10 Startup

BiTaksi

Paraşüt

Onedio

Getir

Ingenious

Iyzico

Blesh

Peak Games

Zeplin

Visionteractive

En Başarılı İlk 3 Kadın Startup

Zeplin.io

Armut.com

Anne lütfen

Anadolu Kökenli En Başarılı İlk 3 Startup

Infodif – Ankara

Komşuköy – Antalya

Duraktan Taksi – Ankara

En Genç Startup

Scorp

Teknoloji Makaleleri