Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

CeBIT Bilişim Eurasia’da Dijital Dönüşüm Başladı

cebit eurasia globaltechmagazineTürkiye’de teknoloji denilince ilk akla gelen platform olan CeBIT Bilişim Eurasia, fuar ve eş zamanlı düzenlenen Global Conferences için çalışmalara “Gelecek Bilişimle Gelecek” mottosuyla şimdiden başladı. Bu sene 13 – 15 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan CeBIT Bilişim Eurasia, Geleceğin Teknolojileriniİş Dünyası Çözümleri ile buluşturacak.

Dijital Dünyanın Avrasya’daki Kalbi

Bu yıl 16. kez düzenlenecek olan CeBIT Bilişim Eurasia, hem Avrupa, Ortadoğu, Afrika, CIS Ülkeleri ve Rusya arasında köprü oluşturan coğrafi konumu, hem de uluslararası gerçekleştirilen hedef ülke / hedef sektör ziyaretçi çalışmaları sonucunda,20’den fazla ülkeden katılımcıyı 50’den fazla ülkeden gelecek olan satın almacı ile aynı çatı altında buluşturan %100 iş odaklı bir ticari etkinlik işlevi görüyor. Yeni iş ilişkileri geliştirmek için tasarlanmış CeBIT Bilişim Eurasia 2016 katılımcı ve ziyaretçilerini “Dijital Gelecek“te buluşturmak için sabırsızlanıyor.

Hannover Fairs Turkey Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer; bu sene öne çıkacak bölümler arasında, Veri Merkezleri, Büyük Veri, Alt Yapı, Güvenlik, Nesnelerin İnterneti, İletişim ve İnavasyon başta olmak üzere, ERP, CRM, Finans ve Bankacılık, Eğitim, Sağlık, Uydu İletişimi, Akıllı Yaşam Konseptleri, Akıllı Şehir Çözümleri, E-devlet Uygulamaları ve Kamu Altyapısı yer aldığını belirtiyor.

Özer ayrıca, telekomunikasyondan finansa, eğitimden sağlığa, enerjiden inşaata birçok sektörün, ihtiyacı olan ürün, uygulama ve çözümlere CeBIT Bilişim Eurasia’da ulaşabileceğini; fuar ile eşzamanlı düzenlenen CeBIT Global Conferences etkinliği kapsamında ise dünyadaki en son gelişmeleri ve trendleri kendi konularında her biri uzman olan konuşmacılardan dinleyebileceklerini belirtiyor. Özer, “CeBIT Bilişim Eurasia’nın bu coğrafyada fuar ve kongreyi tek çatı altında buluşturan tek bağımsız platform olduğunun da altını çiziyor.

Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel ise CeBIT Bilişim Eurasia’nın en önemli hedefinin, yarattığı uluslararası ticari platform yolu ile sektörün gelişimine ve Türkiye’nin ihracat hedeflerini yakalamasına yardımcı olabilmek olduğunu vurguluyor. “Yeni iş fırsatları ve işbirlikleri geliştirmek ve ticaret hacmini artırmak amacıyla düzenlediğimiz B2B görüşmeler yoluyla Türk firmalarını uluslararası delegeler ve alım heyetleriyle prestijli bir platformda aynı masada buluşturuyoruz,” diye belirtiyor.

Yenilik: 2 kategori, 2 özel bölüm

%100 İş Dünyası konseptini güçlendirerek sürdürmeye devam eden CeBIT Bilişim Eurasia, 2016 yılında iki ana kategori altında gerçekleşecek. İlki, İş Dünyası Çözümleri & Geleceğin Teknolojileri. Bu başlık altında Geleceğin Yenilikçi Teknolojileri, İletişim ve Ağ Oluşturma, Nesnelerin İnterneti, Mobil Çözümler, Veri Merkezi, Büyük Veri, Güvenlik, Altyapı ve Bulut altbaşlıkları bulunacak. Diğer ana kategori ise Devlet Çözümleri. Bu başlık altında ise E-Devlet çözüm ve uygulamaları, Kamu Altyapısı, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Şehir güvenliği/ilk yardım hizmetleri yer alacak.

2016 yeniliklerinden bir diğeri ise Akıllı Kentler Çözüm ve Uygulamaları özel bölümü olacak. Data Center Özel Bölümü ile birlikte bu yıl fuar kapsamına dahil edilen bu bu özel sergi alanı, büyüyen ve gelişen şehirlerin en önemli ihtiyaçlarına dönük doğru çözümlere odaklanacak.

Teknoloji Makaleleri