Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Citrix’in Yeni CEO’su Kirill Tatarinov Oldu

Kirill Tatarinov CitrixCitrix, Kirill Tatarinov’un 25 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Başkan ve CEO olarak atandığını duyurdu. Tatarinov aynı zamanda, direktör unvanıyla Citrix Yönetim Kurulu’na da katılacak. Citrix’in Geçici Başkanı ve CEO’su Robert Calderoni ise, stratejik operasyonel mükemmellik, sermaye yapısı ve portföy sadeleştirme planlarının yürütülmesine odaklanarak Citrix Yönetim Kurulu’nda İcra Kurulu Başkanlığı rolüne devam edecek.

30 yıllık endüstri deneyimiyle Tatarinov, yazılım ve hizmetlerde ürün stratejisi ve ticari operasyon yönetiminde uzun ve başarılı bir geçmişe sahip. Son pozisyonu olan  Microsoft Kurumsal Çözümler Bölümünün İdari Başkan Yardımcılığı görevinde Tatarinov, kazancı ikiye katladığı, karlılığı artırdığı, buluta geçişe liderlik ettiği ve global iş ortağı ekosistemini yönettiği  bir başarının altına imzasını attı.

Microsoft Kurumsal Çözümler Bölümünün İdari Başkan Yardımcılığı dahil olmak üzere Microsoft bünyesinde toplam 13 yıllık liderlik geçmişi bulunan Tatarinov, Microsoft’taki görev süresi boyunca ayrıca, ürün stratejisi yürütmeyi hızlandırarak sağlam bir kazanç artışı sağladığı Yönetim ve Çözümler Bölümünde Kurumsal Başkan Yardımcılığı görevini de üstlendi. Tatarinov, Baş Teknoloji Sorumlusu pozisyonunun yanı sıra ürün ve iş geliştirme liderliği pozisyonlarında görev yaptığı BMC’de, kıdemli liderlik ekibinin bir üyesiydi.

İcra Kurulu Başkanı Robert Calderoni yeni CEO ile ilgili şunları söyledi: “Yönetim Kurulumuz, Kirill’i yeni Citrix Başkanı ve CEO’su olarak selamlamaktan mutluluk duymaktadır. Adaylar arasında kapsamlı bir incelemenin ardından Yönetim Kurulumuz, güçlü ürün yönetimi arka planı ve kapsamlı teknoloji liderliği deneyimiyle Kirill’in, Citrix’in yenilikçilik ve büyüme stratejisini yönetmek için doğru kişi olduğuna karar vermiştir.”

Calderoni sözlerini şöyle sürdürdü: “Yönetim Kurulu ve liderliğin yanında Citrix ekibinin geçici CEO’su olarak çalışmak bana büyük bir mutluluk verdi. Kapsamlı kurumsal incelemelerimiz bizi, karlı bir büyümeyi sürdürmek, operasyonel mükemmelliği benimsemek ve şirketi, uygulama ve verilerin güvenli bir şekilde sağlanması olarak tarif edebileceğimiz asıl işimize yeniden odaklamak için doğru yola çıkardı. İcra Kurulu Başkanı olarak Kirill ve Citrix icra ekibinin diğer üyeleriyle birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum.”

Yeni CEO Tatarinov ise şunları söyledi: “Bu heyecan verici zamanda Citrix’e katıldığım için onur duyuyorum. Citrix, birinci sınıf markası, yenilikçi ürünleri ve Global 500’ün %99’unu içeren büyük tabanıyla ikonik bir şirkettir. Citrix, dijital ticaretin anahtar oyuncusudur. Her sektör ve bölgede uygulamalar ve verilerin güvenli bir şekilde sağlanması her ölçekten kuruluş için stratejik bir zorunluluktur. Citrix’in liderleri, yetenekli çalışanları ve yenilikçiliğin sınırlarını genişletmeye ve birlikte daha büyük bir değer yaratmaya kendini adamış iş ortaklarıyla omuz omuza çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

CEO arama süreci, Robert Calderoni (komite başkanı), Godfrey R. Sullivan ve Jesse Cohn’u içeren Yönetim Kurulu komitesi tarafından ve lider yönetici araştırma firması Heidrick & Struggles’ın yardımlarıyla yürütüldü. Tatarinov’un atanmasıyla birlikte Citrix Yönetim Kurulu 11 direktörden oluşacak.

Kirill Tatarinov Hakkında 

Kirill Tatarinov son olarak, Microsoft Kurumsal Çözümler Bölümünde (MBS) geliştirme, satış, pazarlama ve operasyonlarda Microsoft Dynamics biriminden sorumlu İdari Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. MBS’e katılmadan önce 2007 yılında Tatarinov, Microsoft System Center ve Windows Server çözümleri de içeren Microsoft Windows yönetim teknolojileri ve ürünlerinden sorumlu olduğu, Microsoft’un Yönetim ve Çözümler Bölümüne başkanlık etmiştir. Microsoft’a katılmadan önce 2002 yılında Tatarinov, BMC’nin Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Teknoloji Sorumlusuydu. Bundan önce ise  Tatarinov, 1994 yılında BMC tarafından satın alınan, yenilikçi sistem ve ağ yönetimi yazılım çözümleri geliştiricisi Patrol Software firmasının kurucu ortağı, baş mimarı ve Araştırma ve Geliştirme sorumlusuydu. Patrol Software firmasının kurucu ortağı olmadan önce ise Tatarinov, Rusya, İsrail ve Avustralya’da çok sayıda sistem, ağ ve danışmanlık şirketinde çalışmıştır. Bunlara ek olarak Caradigm, Inc. Yönetim Kurulu üyesi olmasının yanı sıra Tatarinov, bilgisayar kaynakları yönetimi ve ilgili teknolojiler üzerinde iki adet patente sahiptir. Tatarinov, Rusya’nın başkenti Moskova’da yetişmiş ve yüksek lisansını Moskova Üniversitesi’nin Ulaşım Mühendisliği bölümünde sistem mühendisliği dalında, diğer master derecesini ise Houston Baptist Üniversitesi’nden işletme dalında almıştır.

Teknoloji Makaleleri