Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

MWC 2016’nın En Çok Aranan Akıllı Telefonu Belli Oldu

yandex globaltechmagazineTeknoloji dünyasının gözü kulağı 22-25 Şubat tarihleri arasında Barcelona’da Mobile World Congress (MWC) 2016’daydı. Yandex, akıllı telefon pazarının yeni aktörlerinin tanıtıldığı organizasyon süresince ülkemizde internetten en çok arananları listeledi.

Sony’nin en yeni modellerinden Xperia X, MWC 2016’da tanıtılan akıllı telefonlar arasında en çok aranan olurken, LG G5 ikinci, Samsung Galaxy S7 ise üçüncü sırada yer aldı.

Yandex, MWC 2016 süresince Türkiye’deki kullanıcılarının arama motoru üzerinden yaptıkları sorguları analiz ederek, MWC 2016’da tanıtılan akıllı telefonlar arasından en çok arananları derledi. Yandex’in analizine göre ülkemizdeki akıllı telefon meraklıları en çok Sony Xperia X’i aradı. Sony’nin yeni akıllısı sırasıyla LG G5 ve Samsung Galaxy S7’yi geride bırakmayı başardı.

Termal Kameralı Telefona Büyük İlgi

Çinli akıllı telefon devi Xiaomi’nin Mi5 modeli, sıralamada dördüncü sıraya yerleşirken, Samsung’un listedeki bir diğer akıllı telefonu Samsung Galaxy S7 Edge, beşinci sırada yer aldı. Araştırmanın sürpriz ismi Amerikan iş makinesi üreticisi CAT’in sağlamlığı ve termal kamerasıyla öne çıkan akıllı telefonu S60 oldu. Cat S60, 22-25 Şubat tarihleri arasında Yandex arama motorunda yapılan sorgulara göre en çok aranan altıncı telefon olmayı başardı.

Listedeki bir diğer Sony olan Xperia X Performance, en çok aranan akıllı telefonlar arasında yedinci olurken HP Elite X3 sekizinci, Microsoft Lumia 650 dokuzuncu ve Sony Xperia XA onuncu oldu.

MWC 2016’nın En Çok Aranan Akıllı Telefonları

1 Sony Xperia X

2 LG G5

3 Samsung Galaxy S7

4 Xiaomi Mi5

5 Samsung Galaxy S7 Edge

6 CAT S60

7 Sony Xperia Performance

8 HP Elite X3

9 Microsoft Lumia 650

10 Sony Xperia XA

Teknoloji Makaleleri