Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kaspersky Lab’den Geliştirilmiş Çocuk Korumasıyla Yeni Çözüm

kaspersky globaltechmagazineKaspersky Lab, Kaspersky Total Security – çoklu cihaz çözümünün son sürümünü tanıttı. Kaspersky Safe Kids’in dahil edilmesi sayesinde yeni ürün, sadece kullanıcıların gizliliğini ve gizli bilgilerini korumakla kalmayacak, aynı zamanda ebeveynlerin çocuklarının çevrimiçi faaliyetlerini ve fiziksel konumlarını daha iyi izleyerek uygunsuz web sitelerine girmelerini önlemelerine ve dijital cihazları kullanma sürelerini düzenlemelerine de olanak tanıyacak.

Üç yaşına kadar küçük çocuklar İnternet özellikli cihazlara erişim sağlıyor ve birçok anne-baba, yaşına bakmaksızın çocuklarının dijital dünyayı güvenli bir şekilde keşfetmelerini sağlamanın zor olduğunu düşünüyor. Kaspersky Lab’ın anketine göre katılımcıların yarısından fazlası (%58), çocuklarının çevrimiçinde karşılaştıkları siber tehditlerin arttığına inanıyor. Dahası, yüzde 54’ü çocuklarının uygunsuz ve sakıncalı çevrimiçi içeriğe kontrolsüz erişime sahip olduğuna dair endişeli olduğunu, yüzde 48’i çocuklarının tehlikeli yabancılarla iletişim kurduğundan endişelendiğini ve bir o kadarı da (%39) çocuklarının çevrimiçinde kendileri hakkında çok fazla kişisel bilgi paylaşmasından korktuğunu belirtmiştir.

Yeni Kaspersky Total Security – çoklu cihaza dahil edilen Kaspersky Safe Kids, bu endişelere odaklanmak ve ebeveynlerin çocuklarının bağlantılı cihazları kullanması ve İnternette gezinmesi için yeni yollar bulma becerisini geliştirmek için tasarlandı. Yeni çok platformlu yazılım sadece çocukları web siteleri ve uygulamalardaki uygunsuz içerikten korumakla kalmaz, aynı zamanda ebeveynlerin çocuklarının internet özellikli cihazlarda harcadıkları zamanı yönetmelerine yardımcı oluyor. Buna ek olarak Safe Location özelliğiyle ebeveynler, çocuklarının konumlarını gerçek zamanlı olarak izleyebiliyor ve çocukları üzerinde anlaşılan sınırların dışına çıkarsa otomatik uyarılar alıyor.

Kaspersky Lab Tüketici Pazarlama ve Gelişmekte Olan Pazarlar Başkanı Peter Aleshkin şunları söyledi: “Günümüzde çocuklar her zaman bağlantılı. Bu, hayatımızın bir gerçeği. Bu bağlantılı olma durumu genellikle anne-babalardan gizlendiği için ebeveynler, çocukları çevrimiçi olduğunda hayatlarında ne olduğunu anlamakta güçsüz olduklarını hissediyor. Safe Kids gibi araçlar, dijital hayatları için neyin uygun olduğunu belirlemelerinde ebeveynle ve çocuk arasında etkileşimli bir ilişki geliştirerek anne-babalara çocuklarını korumada daha çok seçenek veriyor. Çocukların çevrimiçinde güvende kalmalarını sağlamak için genel olarak en etkili ve kapsamlı koruma, Safe Kids gibi bir yazılımla birlikte bilgisayarları ailenin ortak yaşam alanlarında tutmak ve çocuklarla potansiyel siber tehditler hakkında konuşmak gibi diğer pratik önlemleri birlikte kullanmaktır.”

Gelişmiş çocuk korumasına ek olarak ürünün yeni Private Browsing (Özel Tarama) ve Web Kamerası Koruma teknolojileri, Windows, Mac, Android ya da bir iPhone üzerinde kullanıcıların gizliliğinin ihlal edilmemesine yardımcı oluyor.

Private Browsing (Özel Tarama), web siteleri ve web uygulamalarının ziyaret edilen siteler, arama sorguları, konum veya kullanılan cihazlar gibi bilgileri toplamasına engel oluyor. Teknoloji, bu tür kişisel bilgileri İnternet trafiğinden tam anlamıyla keserek, cihazı hiç bir zaman terk etmemelerini sağlıyor. Kaspersky Lab’ın Özel Tarama özelliğini benzeri tarayıcı tabanlı araçlardan farklı kılan bu özelliği.

Bir kullanıcı saklayacak hiçbir şeyi olmadığını düşünüyor olsa bile, bu sürekli çevrimiçi “gözetimin” doğrudan finansal maliyetlerle bağlantılı olan zaafları bulunmakta. Örneğin, çeşitli ürünler ve hizmetlerin çevrimiçi fiyatları, kullanıcının ve cihazının konumuna ve hatta bu ürün ve hizmetleri ziyaret tarihine göre farklılık gösterebiliyor.

Kaspersky Lab’ın bir diğer teknolojisi, tüketicinin cihazına fazladan uzantılar ekleyen ücretsiz yazılımların girişimlerini algılıyor ve bildiriyor. Değişiklik Kontrolü kullanıcının, tarayıcısının ana sayfasını değiştirmeye, varsayılan arama motorunu değiştirmeye, fazladan eklentiler yüklemeye veya izin almadan ağ sistemi konfigürasyonunu değiştirmeye yönelik girişimleri düzenlemesine olanak sağlıyor. Bildirim geldiği anda kullanıcı, izin vermek ya da değişikliği engellemek arasında bir tercih yapabiliyor.

Kaspersky Total Security – çoklu cihaz çözümünün bir parçası olan Kaspersky Password Manager ile parolalarla çok daha kolay bir şekilde başa çıkılabiliyor. Kaspersky Password Manager, güçlü parolalar oluşturur, onları güvenli bir şekilde saklar ve otomatik olarak senkronize ederek kullanıcının tüm cihazlarına ekliyor.

Teknoloji Makaleleri