Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Vodafone HID Global ’in Mobil Erişim Çözümünü Tercih Etti

hid global globaltechmagazineGüvenli kimlik çözümlerinde bir dünya lideri olan HID Global, fiziksel giriş kontrol sistemini modernleştirmek isteyen Vodafone İtalya tarafından tercih edildiğini duyurdu, böylece Vodafone İtalya’nın bir grup çalışanı için Milan’daki Vodafone Köyü’nde bir çok mekâna ve uygulamalara kullanışlı ve kullanımı kolay bir mobil giriş çözümü sağlandı. HID Mobile AccessÒ, Vodafone İtalya’nın giriş kontrolü için akıllı telefonları kullanacak şekilde devrimci bir yol oluşturma stratejisini destekliyor. Çözüm, özellikle personel takip sistemi, kantinden ve otomat makinelerinden ürün satın alma gibi birçok uygulama için telefonlarını kullanmaya başlamalarından beri, çalışanlara gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sağlıyor.

Genel merkezi Milan’da bulunan Vodafone İtalya, Vodafone Group plc.’nin tamamına sahip olduğu bir şirket ve yaklaşık 7,600 çalışana, 26 milyon mobil müşteriye ve 2,3 milyon sabit hat kullanan müşteriye sahip. Vodafone İtalya şu anda, başlangıçta yapılan 8,000 mobil kimlik dağıtma planının ilk aşamasında bulunuyor.

Vodafone İtalya’nın Güvenlik ve Mekânlar Direktörü Stefano Bargellini, “HID Global’in çığır açan çözümünün dağıtımının bir sonucu olarak, Köy’ümüzdeki pilot projeye dahil olan Vodafone çalışanları, çok ilginç ve olumlu geri bildirimlerde bulundular. Vodafone Köyü’ndeki farklı mekânları ziyaret ettiklerinde ve bir çok uygulamayı kullanırlarken çözümü çok kullanışlı buldular. Ayrıca mobil kimlikleri akıllı telefonlara dağıtmak, yönetmek ve iptal etmek bizim için de çok basit. Bize yönetim süresinden ve paradan tasarruf da sağlıyor” dedi.

HID Global, yazılım ve güvenlik entegrasyonunda uzman olan Digitronica IT ve fiziksel giriş kontrolü çözümünü dağıtmak için de Honeywell Building Solutions (HBS) ile iş ortaklığı yapıyor.

Digitronica IT satış direktörü Massimo Beccherle, “HID Global’in mobil giriş çözümünün dağıtımı ve  var olan bir kimlik yönetim platformu ile entegrasyonu oldukça kolay. Okuyucuların konfigürasyonu basit ve farklı uygulamaları da destekliyorlar. Bu nedenle Vodafone İtalya’ya temel yönetim sistemi ve kimlik yönetim çözümünü çok hızlı bir şekilde sağlamamızı olanaklı kıldılar” dedi.

HID Global Fiziksel Giriş Kontrolü Başkan Yardımcısı ve Yönetim Direktörü Harm Radstaak da, “Akıllı telefonların her geçen gün iş açısından daha kritik bir konuma gelmesiyle birlikte HID Mobile Access, kullanıcı deneyimini önemli oranda geliştirmek ve iyileştirmek için mobil gücü kullanma ihtiyacını karşılıyor. Vodafone pilot projesi, hızla büyüyen ‘önce mobil’ dünyasında, eşsiz bir güvenlikle daha fazla kullanışlılığı birleştiren bir mobil giriş kontrolü modeline piyasanın ilgisinin giderek arttığını da gösteriyor” dedi.

Çoklu teknolojili iCLASS SE® okuyucuları ile HID Global’in mobil giriş çözümü, Vodafone’un eski kart teknolojileri ile bir arada çalışmayı sürdürmesine de olanak sağladı, böylece şirket için kullanıcıları kendi yerlerinde mobil girişe taşımak mümkün oldu.

HID Mobile Access

HID Mobile Access, akıllı telefonları veya başka cihazları ‘dokundurarak’ (tap) veya şirketin patentli “Twist and Go” hareket teknolojisini kullanarak belirli bir uzaklıktan kapıların açılmasına izin veriyor. SeosÒ ile güçlendirilen HID Mobile Access, çeşitli Apple ve Android mobil cihazlarında kullanılan Bluetooth Smart ve NFC’yi destekliyor. Çözüm, mobil kimlikleri, mobil uygulamaları, mobil özellikli iCLASS SEÒ okuyucuları ile birlikte basit, etkin bir konfigürasyon ve iptal etme işlemleri için kullanılan kendi HID Secure Identity ServicesÔ portalını içeriyor.

Teknoloji Makaleleri