Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Altyapı Sorunu Müşteri Kaybına Yol Açıyor

cmc globaltechmagazineTürkiye’nin en büyük dış kaynak çağrı merkezlerinden CMC, bu yıl ikincisi düzenlenen VoIPExpo etkinliğine katıldı. Türkiye’nin ilk ve tek VoIP teknolojileri etkinliği olan VoIPExpo’da CMC, VoIP sistemlerinin çağrı merkezlerinde kullanımına dair gerçek hayat tecrübeleri aktardı.

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek VoIP teknolojileri etkinliği olan VoIPExpo Koç Üniversitesi’nde tekrar katılımcılar ile buluştu. VOIP Expo etkinliğinde “Çağrı Merkezi Hizmetlerinde VoIP Teknolojileri” paneline katılan CMC, gerçek hayat uygulamalarından örnekler ile VoIP’nin pratik kullanımları hakkında bilgiler verdi. Katılımcılar ile 16 yıllık bilgi birikiminin paylaşıldığı panele, CMC’yi temsilen CMC Teknik Müdürü Tekin Coşkun katıldı.

VoIP teknolojilerini bir kullanıcı ve entegratör olarak değerlendiren Tekin Coşkun, CMC’nin 80’in üzerinde müşterisi olduğunu ve bu müşterilerin 14’ünün büyük bankalar olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Coşkun, “Çağrı merkezi sektöründe güçlü bir oyuncu olabilmek için çok güçlü bir altyapınızın olması lazım. Altyapıdan kaynaklanan sorunlar, eninde sonunda müşteri kaybettirir. Özellikle VoIP sistemlerde hem fiber gibi donanımsal, hem de yazılımsal altyapınızın çok güçlü olması gerekiyor. Bu altyapının gücü, regülasyonlar ile sıkı şekilde denetlenen uygulamalar ile operasyonların güvenli ve kesintisiz gerçekleştirilmesi için de gerekli. Biz CMC olarak 2012 yılından beri Genesys kullanıyoruz. Esnek ve modüler bir yapısı olduğu için, aynı zamanda bizim için gereken muazzam altyapı yükünü rahatlıkla kaldırdığı için Genesys’i seçtik” dedi.

VoIPExpo İstanbul, VoIP teknolojileri konusunda uzman 22 sektör temsilcisinin katılımıyla Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezinde gerçekleşti. Birçok sektör lideri distribütör ve iş ortağının katılım gösterdiği etkinlikte 4 farklı başlıkta VoIP Teknolojileri işlendi.

Teknoloji Makaleleri