Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

TCDD 7/24 Üstün Kaliteli Güvenlik İçin Sony ’yi Seçti

tcdd sony globaltechmagazine.comTürkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars  güzergâhındaki hemzemin geçitlerinin güvenliğini Sony 4K video güvenlik kameraları ile sağladı.

Arka plan

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 4. Bölge Müdürlüğü İdaresi; Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars hatlarındaki 41 adet hemzemin geçitte gece ve gündüz güvenlik zafiyeti olan ya da potansiyel tehlike arz eden durumları tanımlayabilecek bir sisteme ihtiyaç duyuyordu. 

Zorlu görev 

TCDD 4. Bölge Müdürlüğü İdaresi’nin bu otomatik bariyerli hemzemin geçitlerde görüntüleri kaydeden bir kullanıma hazır bir CCTV sistemini destekleyecek bir alt yapı talep etti. Sistem aracılığıyla her yerin kapsam altına alınmasını sağlamak ve geniş açılı ayrıntılı çekimler elde etmek şarttı.

Sony’nin sunduğu çözüm 

TCDD 4. Bölge Müdürlüğü şebekesindeki hemzemin geçit güvenliğini sağlamak amaçlı kurulan güvenlik sisteminde 41 adet Sony SNC-VM772R güvenlik kamerası kullanıldı.

Full HD’nin dört katı çözünürlüğe sahip olan SNC-VM772R, Sony’nin ilk 4K ağ güvenlik kamerasıdır. Bu 4K teknolojisi, kritik video izleme ve gözetim sistemlerinde sektör lideri netlik ve hassasiyet sunuyor. Kameranın büyük, oldukça hassas 1,0 tipi arka aydınlatmalı Exmor R® CMOS görüntü sensörü, yüksek hızlı görüntü işleme motoru ve yüksek kaliteli yakınlaştırma lensi bulunuyor. Bu bileşenler, 0,06 lüks kadar düşük parlaklık değerlerinde rakipsiz bir düşük ışık hassasiyeti ve olağanüstü 4K/30 fps video kaydı sunar. SNC-VM772R, bu sayede geleneksel 4K güvenlik kameralarının sunamadığı mükemmellikte görüntüler yakalıyor.

20 megapiksel sensör, bir sahnenin kanıt bulma amacıyla yakından incelenmesine olanak tanıyacak şekilde 4K çözünürlüğün daha ötesinde yüksek kaliteli hareketsiz görüntü kaydı da sağlar. Kameranın resim ayarları, sahneye göre iyi görüntü kalitesini sunmak için hava koşulları, saat ve aydınlatma koşulları gibi birçok çalışma ortamına uygun olarak otomatik seçiliyor. Kamera, hem açık hem kapalı alanlarda yirmi dört saat boyunca zorlu video güvenlik ve izleme işleri için ideal olan, vandalizme ve hava şartlarına dayanıklı, sağlamlaştırılmış bir tasarıma sahip. 

Sonuç

Tedarikçi Sibernetik Teknoloji, TCDD 4. Bölge Hemzemin kamera sistemini uyguladı. 41 adet Sony SNC-VM772R 4K mini dome kamera kullanılarak çok geniş bir alanın yüksek kaliteli video kaydı sağlandı. Kameraların Axxonsoft video analizi yazılımıyla birlikte kullanılması, güvelik zafiyeti olan durumlar meydana getirebilecek tüm engelleri algılamaya, sorunları oluşmadan önce engellemeye ve trenler hemzemin geçitten geçerken oluşabilecek tüm olayların görüntüsünü eksiksiz bir şekilde sağlamaya olanak tanır. Sistem sayesinde, trenin geçişi öncesi ray üzerinde bulunabilecek nesnelerin ve çevredeki alanda başıboş dolaşma durumunun tespiti yapılabilecek. Kullanılan video analizler sayesinde sürekli bir operatörün bu kamera görüntüleri izlemesine gerek kalmadan tehlike oluşturabilecek olaylar gerçekleştiğinde kullanıcı uyarılabilecek. Sistemle, canlı olarak hemzemin geçitlerin izlenmesinin yanısıra geriye yönelik olaylar da incelenebilecek. En güncel video izleme teknolojisinden yararlanan çözümün 6-7 yıl boyunca kullanılması planlanıyor. 

Sony’nin seçilmesinin nedeni 

Sony’nin SNC-VM772R kameralarının seçilmesinin nedeni, 4K görüntü kalitesinin yanı sıra gece gündüz demeden 1 inç boyutuna kadar çalışabilen sensör gibi olağanüstü özellikleridir. SNC-VM772R, sabit dome kameralardan daha geniş bir görüş alanını izleyebiliyor ve yüksek görüntü kalitesiyle kimlik teşhisini kolaylaştırıyor. Ayrıca dome tipinde olması sayesinde insanlar kameranın nereye baktığını bilmiyor, bu da caydırıcılık özelliğini artırıyor.

Görüşler 

Sibernetik Teknoloji Operasyonlar Direktörü Mustafa Görkem, “Sony SNC-VM772R kameralar kullanarak devreye aldığımız bu sistem sayesinde, hemzemin geçitlerin canlı izlenmesiyle güvenlik sorunu oluşturabilecek olaylar önceden tespit edilecek ve gerekli önlemler alınabilecek. Ayrıca IR aydınlatma ile aydınlatmanın yetersiz olduğu ya da hiç olmadığı gece de aynı tespitler yapılabilecek. Böylece sistem, 7/24 çalışarak güvenlik zafiyeti oluşturabilecek olayları önceden tespit etmede TCDD personelinin bir numaralı enstrümanı olacak.” diyor.

Ürün Listesi 

41 birim SNC-VM772R

Sistem Entegratörü 

Sibernetik Teknoloji

Teknoloji Makaleleri