Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Harranlı öğrenciler, CMC ile iş dünyasını tanıdı

cmc globaltechmagazine

Türkiye’nin en büyük dış kaynak çağrı merkezlerinden CMC, Şanlıurfa lokasyonunda Harran’daki 17 okuldan 31 öğrenciyi ağırladı. Öğrencilerin kendi il ve ilçelerindeki iş imkanlarını tanımaları ve geleceğe dair hayal kurmalarına olanak veren geziye İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Asultay da destek verdi.

Harran’da eğitim gören öğrencilerin öğretmenlerinden gelen talep doğrultusunda Türkiye’nin en büyük dış kaynak çağrı merkezlerinden CMC, Harran İlçe Milli Eğitim Proje Ekibi ve Harran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteği ile bir gezi projesi gerçekleştirdi. Proje kapsamında, öğrencilerle iş dünyası ve iş imkanları hakkında bilgiler paylaşıldı.

CMC Şanlıurfa lokasyonuna yapılan proje gezisi kapsamında köy okulları da dahil ilköğretim seviyesindeki 17 okulda 31 öğrenci ve 4 öğretmen ağırlandı. Öğrencilerin katılımıyla çağrı merkezi içerisinde bir tanıtım gezisi yapıldıktan sonra CMC lokasyon yöneticilerinden Sıpgatullah Korkmaz tarafından bir seminer verildi. Seminer esnasında Çağrı Merkezi hakkında temel bilgiler anlatılırken, aynı zamanda “Kendi şehirlerinde iş imkanının bulunduğu, çalışmak için uzaklara gitmeleri gerekmediği, ilerde iş bulma kaygısı hissetmemeleri gerektiği” gibi konulara değinildi. İş hayatında başarılı olmak için eğitimin öneminden bahseden Korkmaz, çağrı merkezinde çalışmak için mutlaka en az lise eğitimini tamamlayıp mezun olmaları gerektiği bilgisini de paylaştı.

Harran İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Asultay da hayata geçirilen proje ile ilgili teşekkürlerini iletmek için CMC ekibini makamında ağırlarken, katkılarından dolayı CMC’yi bir plaket ile ödüllendirdi. CMC yöneticileri de öğrencilere desteklerinin bilgisayar bağışları şeklinde devam edeceğini ve farklı gezi projeleri düzenleneceğini belirtti.

Teknoloji Makaleleri