Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Oyunun kurallarını Yapay Zeka belirleyecek

gelecekhane globaltechmagazine
Gelecek trendlerini ve teknolojilerini araştıran Türkiye’nin ilk ve tek düşünce kuruluşu GelecekHane’nin düzenleyeceği Dijital 2.0 konferansında, yapay zekanın hayatımızdaki rolü konuşulacak. Konusunda uzman sektör temsilcilerinin sunumlarıyla gerçekleşecek olan etkinlikte, “Yapay zekaya ne kadar hazırız?” sorusuna yanıtlar aranacak. Büyük tedarikçilerin çalışmaları, yeni girişimcilerin yaklaşımları gerçek hayattan örneklerle ele alınacak. Yapay zeka dünyasında kaybolmamak için Dijital 2.0, GelecekHane tarafından 2 Haziran 2016’da Sabancı Center’da gerçekleştirilecek.

GelecekHane, Dijital 2.0 etkinliğiyle bu defa yapay zekayı masaya yatırıyor. 40 yılı aşkın bir süredir üzerinde çalışılan yapay zeka, son yıllarda artan veri miktarı (büyük veri), gelişen bilişim gücü, yeni geliştirilmiş yöntemler ve algoritmalar ile daha önce hayali dahi zor kurulan bir noktaya geldi. Ses tanıma, sentetik konuşma, görüntü işleme, otonom öğrenme ve mantık yürütme kabiliyetleri artık işe yarar ve hayatımızda kritik rol oynayan düzeyde. GelecekHane büyük veri, iş zekası, analitik uygulamalar ve son dönemin en popüler konularından yapay zekayı irdeleyeceği Dijital 2.0 konferansında “Kurumlar ne kadar akıllı? Aklın sonu var mı? Daha akıllı olmak ister misiniz?” gibi sorulara yanıt arayacak.

2 Haziran 2016’da İstanbul Sabancı Center’da gerçekleşecek olan Dijital 2.0, GelecekHane’nin kurucu ve CEO’su Halil Aksu’nun açılış konuşmasıyla start alacak. Saat 09:00 – 13:00 arasında gerçekleştirilecek konferansta sırasıyla BİMSA CEO’su Tunç Taşman, GE Dijital Genel Müdürü Uygar Doyuran, SAP Türkiye COO’su Uğur Candan, Etiya CIO’su Ali Durmuş, Teradata Turkey Genel Müdürü Gamze Aydın, HPE Software Satış Yöneticisi Özgür Dumlu, QlikView Turkey CEO’su Ruhver Barengi, Intellium Genel Müdürü Ali Kılıç, Verite Analytics Kurucusu Özgür Özlük, Cogito Labs Kurucusu Samet Kütük, Miletos Kurucusu Berkin Malkoç, Filika Kurucusu Selçuk Artut, Vispera Kurucusu Aytül Erçil ve VisioThink Kurucusu Selim Balcısoy sunumlarıyla katılımcılarla buluşacak.

Yapay Zekaya Ne kadar Hazırız?

Yapay zeka hakkında büyük tedarikçiler neler yapıyor, yeni girişimciler kimler ve en önemlisi de yapay zekaya ne kadar hazırız? Dijital 2.0, bugünü ve geleceği masaya yatırıyor ve alanında uzmanların gerçek hayattan örnekleriyle yapay zeka kavramını enine boyuna inceliyor. GelecekHane’nin kurucusu Halil Aksu, konuyla ilgili olarak “Yapay zekanın istihdam ve özellikle mavi yakalılar üzerinde büyük etkileri olacak. Daha önce otomatik telefon santralleri döneminde olduğu gibi, sonra fotokopi makinesi ve yazıcı döneminde olduğu gibi, manuel yapılan işler otomatik hale getirildi. Bu işleri yapan kişiler yeni meslekler edindi. Bu sefer nasıl olacak? Yine yeni meslekler kitlesel işsizliğe mani olacak mı? Yoksa toplumsal sorunlar yaşanacak mı?” diyor ve ekliyor: “Yapay zeka dünyasında kaybolmamak için GelecekHane ışık tutuyor”. 

Dijital 2.0 – Akıllı İşler
2 Haziran 2016

Yer: Sabancı Center
Saat: 09:00 – 13:00

Teknoloji Makaleleri