Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HP güç ve performansı tek pakette bir araya getiriyor

Hp Z1 G3 Globaltechmagazine
Geleneksel kule tipi iş istasyonlarının performansını içerisinde barındıran, dünyanın ilk hepsi bir arada1 iş istasyonu yeni HP Z1 G3, HP’nin getirdiği güncellemelerin yanı sıra cesur bir teknolojik dönüşümü de içeriyor.

Beklentileri yüksek kullanıcılar için üretilen üçüncü nesil HP Z1 İş İstasyonu daha küçük, daha ince ve daha hafif tasarımında performansın son derece önemli olduğunu da vurguluyor. Yeni HP Z1 G3 İş İstasyonu’nun özellikleri şöyle özetlenebiliyor:

  • Z1 G3 bir önceki versiyonuna göre yüzde 47 daha küçük, yüzde 52 daha hafif ve yüzde 21 daha ucuz.
  • Yoğun grafik projelerinde olağanüstü bir görsel netlik sağlayan yansıma önleyici, UHD 4K diyagonal 23,6 inç (59,9 cm) ekran.
  • En zorlu uygulamalar için, güçlü iş istasyonu sınıfı işlem teknolojisi içeren Intel® Xeon® işlemci seçenekleri.

HP ayrıca Apple® Mac® OS X için yeni alıcı (receiver) yazılımının da ayrıntılarını açıkladı. HP Remote Graphics Software (RGS) 2 kullanan bu alıcı, Mac kullanıcılarının son teknolojiye sahip HP Z Workstation’larına erişebilmelerini sağlamak üzere tasarlandı. HP RGS mühendislerin, tasarımcıların ve bilim insanlarının HP İş istasyonları üzerindeki performanslarını, dosyalarını ve uygulamalarını, iş istasyonlarının uzağındayken bile güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlıyor.

HP Kurumsal ve Perakende Çözümler Satış Müdürü Emre Er ürün hakkında şunları söylüyor: “Alanında tek ve en inovatif iş istasyonumuz Z1’i müşterilerimize kulak vererek daha küçük, daha hafif ve daha düşük maliyetli bir model yapacak şekilde yeniden tasarladık. HP Z1 G3, yeni müşterileri iş istasyonu gücüyle tanıştırırken, HP RGS Receiver da güçlü Z İş İstasyonlarımızla bütünleşmek isteyen daha fazla Apple kullanıcısına kapılarını açıyor.

HP Z1 G3 mühendisler, tasarımcılar ve eğitimciler için ideal!

HP Z1 G3, profesyonellere, bir iş istasyonunun tüm özelliklerini güçlü bir AiO form faktörü içinde toplama yeteneği kazandırıyor. Bu yeni nesildeki yeni işlevler ve teknolojiler, hepsi bir arada bir iş istasyonuna hızlandırılmış performans ve daha yüksek güvenilirlik getiriyor.

HP Z1, 30 yıllık HP Z DNA’sının, geniş çaplı ISV sertifikaları ve HP’nin Total Test Process adlı sınama sürecinde en az 115.000 saat teste tabi tutularak zenginleştirilmesiyle tasarlandı.

HP Z1 G3’ün özellikleri şöyle:

  • Olağanüstü bir görsel netlik sağlayan yansıma önleyici, UHD 4K diyagonal 23,6 inç (59,9 cm) ekran.
  • Intel® Xeon® dört çekirdekli3, 64 GB ECC bellek. 4,5
  • NVIDIA® Quadro® grafik kartları
  • Büyük dosyalarda hızlı tepki süresi, çabuk başlatma ve hesaplama için çift PCIe HP Z Turbo Drive6. Kullanıcılar, ilave 2,5″ SATA SSD’ler veya HDD’ler4 ekleyerek depolama alanını yükseltebilirler.
  • Hızlı ve kolay veri transferi için çoklu yuva ve bağlantı cihazları: Çift Thunderbolt 3 ve USB 3.1, USB yükleme yuvası, medya kart okuyucusu, DisplayPort ve daha fazlası.

Mac için HP RGS Receiver, iş istasyonları müşterilerine kusursuz bir entegrasyon sağlıyor

Mac kullanıcıları, HP RGS sayesinde Mac OS uygulamaları ile Windows veya Linux iş istasyonu uygulamaları arasında, çoklu görevlerde maksimum performans alabiliyorlar. HP RGS ile Mac veya MacBook® ürünleri kullanıcıları şunları yapabiliyor:

  • Ofiste ya da tüm dünyada, ortak geliştirme, interaktif düzeltmeler ve tasarım düzenleme gibi işler için bir Windows veya Linux iş istasyonu oturumuna sorunsuz bağlantı.
  • İş-kritik, yüksek performanslı 2D, 3D, video ve zengin medyalı uygulamalara erişim.
  • Tek bir ekranda veya çoklu monitörlerde zengin grafik yüklü içerik görüntüleme.
  • Tamamen dolu bir HP Z840 Workstation’a bağlantı – Bu tıpkı, Mac’inizi 9 kata kadar işlemci çekirdeği, 30 kata kadar hafıza ve ilave profesyonel NVIDIA Quadro grafikleriyle güncellemek gibidir.
  • Birbirinin katlarıyla artan bir hızda, ultra yüksek çözünürlüklü video içerik ve FX render ve düzeltme süresi.

Mac için HP RGS Receiver, HP Z İş İstasyonlarını mevcut bilgisayar ve iş akışlarıyla entegre ederek güç ve performans yükseltmek isteyen müşterilerine HP’nin sunduğu araçlardan sadece bir tanesi. HP Workstation teknik ve Ar-Ge ekipleri animasyon, özel FX, ürün tasarımı, araştırma merkezleri ve üniversite gibi sektörlerdeki çözüm ortaklarıyla yakın bir çalışma içine girerek Windows düğmesini klavyedeki Apple Komutu ile değiştirdi ve inovatif iş akışı optimizasyonuna geçişi kolaylaştırdı.

HP Z İş İstasyonu yazılımı ve araçları, şirketin yaratıcı profesyonellik alanındaki ödün vermeyen taahhüdünün bir parçası. Bu ürünler dünya genelinde, otomobillerden, gişe rekoru kıran filmlere kadar inovatif teknolojiler üreten şirketlere kılavuzluk ediyor. 

Fiyat ve Erişilebilirlik

HP Z1 G3, Mayıs ayından itibaren sipariş edilebilir durumda olacak.

HP Remote Graphics Software (RGS), HP İş İstasyonu kullancıları tarafından ücretsiz olarak indirilebilir. Mac receiver, HP RGS kullanıcıları için ücretsizdir ve yakında indirilebilir durumda olacaktır. HP RGS sender lisansları farklı donanım üreticileri için satın alma opsiyonuyla da gelmektedir.

 

1 IDC Q4’15 WW WS Historical Tracker 02.10.16

2 HP RGS bir Windows, Linux veya OS X 10.10 ve daha yeni işletim sistemi ve ağ erişimi gerektirir.

3 Çoklu-Çekirdek, belli bazı yazılım ürünlerinde performans artırmak için tasarlanmıştır. Bu teknolojiden tüm müşteriler veya yazılım uygulamaları fayda sağlamayabilir. Performans ve hızlandırma frekansı uygulama iş yüküne, donanımınıza ve yazılım konfigürasyonunuza bağlı olarak değişebilir. Intel’in rakamları yüksek performans ölçümüne işaret etmez.

4 Intel® Xeon® E3 ECC’li veya ECC’siz belleklerin ikisini de destekler. Intel® Core™ i3/i5/i7 işlemciler sadece ECC olmayan bellek destekler.

5 Seçimli özellik olarak ayrıca satılır.

6 Windows’un her sürümünde mevcut olmayabilir. Windows işlevlerinden tüm avantajlarından faydalanmak için sistemler, yükseltilmiş ve/veya ayrıca satın alınmış donanım, sürücü, yazıcı veya BIOS güncellemesi gerektirebilir. Windows 10 otomatik olarak güncellenir. ISP ücretleri olabilir ve güncellemelerde ilave gereklilikler belli bir süre için gerekebilir. Bakınız http://www.microsoft.com.

7 Sabit diskler için 1 GB = 1 milyar bayt. 1 TB = 1 trilyon bayt. Gerçek formatlama kapasitesi daha azdır. Sistem geri kazanma yazılımı için bırakılan disk alanı 30 GB’ye (Windows için) kadardır.

Teknoloji Makaleleri