Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Android’in gücü Snapdragon ile otomobillere taşınıyor

qualcomm snapdragon globaltechmagazineQualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), yaptığı açıklamada iştiraki Qualcomm Technologies’in Google ile birlikte Android işletim sistemini doğrudan otomobillere dâhil edecek bir işbirliğine gittiğini duyurdu. Bu girişim ile Android’in ortak bir platform şeklinde kullanılarak, daha güvenilir ve kolay sürüş deneyiminin sunulmasının yanı sıra bağlantılı hizmetler ve uygulamaların daha kolay sunulacağı bilgi-eğlence hizmetleri geliştirmeleri için otomobil üreticilerine yardımcı olunması amaçlanırken açık, kişiselleştirilebilir ve ölçeklenebilir bir yaklaşımla araçlarda inovasyonun hızlandırılması da hedefleniyor.

Bağlantılı araç ve bilgi-eğlence için Qualcomm® Snapdragon™ 820 Automotive işlemcisinin güç verdiği konsept araç fonksiyonları ise Google’ın I/O geliştiriciler konferansında sergilendi. Özel olarak geliştirilmiş CPU’nun sağladığı enerji verimliliği, GPU’nun çarpıcı performansı, ışık hızında X12 LTE bağlantısı sunan Cat 12 modemi ve güçlü görüntü işleme kapasitesi ile Qualcomm Snapdragon 820 Automotive işlemci; bağlantılı, akıllı ve ölçeklenebilir çözümlerin geliştirilmesi için otomobil üreticilerine güç katıyor.

Otomobil üreticileri, otomotiv tedarikçileri ve geliştiricileri; Snapdragon 820A ve Snapdragon 602A işlemciler için Otomotiv Geliştirme Platformlarını (Automotive Development Platforms – ADP) kullanarak Android’in güç verdiği bilgi-eğlence çözümleri geliştirebiliyor. Intrinsyc üzerinden satın alınabilen ADP’ler; yeni nesil bilgi-eğlence çözümlerinin geliştirilmesi, test edilmesi ve optimizasyonu için platforma erişim sağlayacak. OEM’ler, geliştiriciler ve sistem entegratörleri bu platformu kullanarak yazılım geliştirmeye ayırdıkları zamanı ve riskleri ciddi seviyede azaltabiliyor ve yazılım özelliklerinin nihai üretimine daha erken başlayabiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Google’dan Android Mühendislik Direktörü Patrick Brady, “Google olarak Android’i bir platforma dönüştürüp otomotiv dünyasında inovasyonu hızlandırmayı amaçlıyoruz. Android’i güvenli ve sorunsuz bir şekilde otomobillere dâhil etmek için Qualcomm Technologies, Inc. gibi endüstrinin liderleri ile yakın işbirliği yapıyoruz. Bu girişim, dijital çağa uygun güçlü bilgi-eğlence sistemlerinin geliştirilmesini mümkün kılacak açık bir platformun ve zengin bir ekosistemin gücünü otomobil üreticilerine sunuyor.” dedi.

Qualcomm Technologies, Inc. Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nakul Duggal ise açıklamasında şunları söyledi: “Snapdragon Automotive işlemcileri, Android ile bir araya gelerek otomotiv ekosisteminin modern bağlantılı araçlar ve bilgi-eğlence platformları geliştirmesini mümkün hale getirecek. Otomobillerde bilgi-eğlence işletim sistemi olarak kullanılacak Android; sürücülerin ve yolcuların yeni ve heyecan verici bir şekilde araçları ile etkileşim kurmalarını sağlayacak. Yeni nesil araç içi deneyimlerinin önünü açmak için otomotiv ekosistemi ve Google ile birlikte çalışıyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

Qualcomm Technologies ve Google, 20 Mayıs’a kadar devam edecek Google I/O konferansında Snapdragon 820A işlemci ile çalışan Android araç içi konseptini sergilemeye devam edecek.

Teknoloji Makaleleri