Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HTC 10 Türkiye’de satışa çıktı

HTC 10 Globaltechmagazine Global Tech MagazineGücünü 10’dan olan HTC’nin yeni amiral gemisi HTC 10, bugün itibariyle Türkiye’de satışa çıktı. Mükemmel mühendisliği, tasarımdaki işçiliği, benzersiz performans ve kamera özellikleriyle büyük beğeni toplayan HTC 10, tüm satış noktalarında yerini aldı.

HTC’nin tüm dünyada tanıtıldığı günden bu yana büyük ilgi gören ve uzmanlardan tam not alan son amiral gemisi HTC 10 bugün itibariyle Türkiye’de satışa çıktı. Mükemmeliği ve bağımsızlığı sembolize eden 10’un gücü ile hayat bulan HTC 10, gümüş ve karbon gri renk seçenekleriyle tüm satış kanallarında kullanıcılara sunuldu. Ayrıca 250 TL değerindeki Hi-Res kulaklığı ve Quick Charge 3.0  hızlı şarj cihazı da kutuyla beraber veriliyor.

Teknoloji uzmanlarınca yılın en iyi telefonu olarak değerlendirilen HTC 10, birinci sınıf kameraları, eşsiz standartlardaki ses kalitesini, etkileyici tek parça metal tasarımı ve benzersiz bir performansı bir araya getiriyor.

Tasarımda Mükemmellik

HTC 10’da, yeni bir tasarım anlayışı benimsenerek cesur ve keskin çerçevesi tek parça metalden ince işçilik yoluyla üretildi. Açma kapama düğmesi yeniden şekillendirildiği HTC 10, muhteşem bir ses kalitesine sahip şık hoparlörlere ve hemen her açıdan parmak izini tanıyarak oldukça kolay bir kullanım sunan parmak izi sensörüne sahip. Günlük hayatta her türlü çarpma, darbe ve çizilme ile başa çıkabilmek üzere tasarlanan HTC 10, 168 saatin üzerinde bir süre boyunca -20 derecelik dondurucu soğuktan 60 derecelik kavurucu sıcaklığa kadar aşırı sıcaklık testlerinin yanı sıra, 10.000’i aşkın düşme, bükülme, çizilme, aşınma ve paslanma testlerinden de tam not aldı.

Birinci Sınıf Kamera

HTC, HTC 10 ile beraber bugün dünyadaki en iyi akıllı telefon kamerasını sunuyor. Dünya’da ilk kez hem ön hem arka kamerada sunulan  optik imaj sabitleyici (OIS), geniş f/1.8 diyafram açıklığına sahip lensleri, yeni ve daha büyük sensörlerleri, loş ışıkta bile son derece net ve yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekimi sağlayan UltraSelfieTM ön kamerası ile HTC 10 muhteşem bir kamera deneyimini mümkün kılıyor. 88* DxOMark skoru ile de HTC 10 bugüne kadar herhangi bir akıllı telefonun ulaştığı en yüksek kamera kalite skorlarından birine sahip.

Seste En İyi

HTC 10’un akıllı telefon kullanıcılarına sunduğu en önemli özelliklerin başında 24-bit Hi-Res ses sistemi geliyor. HTC 10, 4K videoyu dünyanın ilk stereo 24-bit Hi-Res sistemi ile birleştirerek standart kayıtlara göre 256 kat daha fazla detayı, iki kat daha yüksek bir frekans aralığında yakalıyor. Özellikle seste mükemmelliğin peşinde koşan odyofillerin beklentilerini karşılayacak olan HTC 10, çift hoparlör ile müziğin keyfini en iyi şekilde çıkartmaya imkan sağlıyor. Ayrıca Kişisel Ses Profil Sistemi ile de ses deneyimini kişisel dinleme tercihlerine göre ayarlama şansı veriyor.

Performansın Zirvesinde 

HTC 10 donanımda mükemmeli sunarken, sınıfının en iyisi olmaya aday bir yazılımla birlikte geliyor. İki kat daha hızlı açılan ve en üst standartlarda çalışan uygulamalar, %30 daha renkli yeni nesil quad HD ekranla gerçek bir sinematik his yaratırken, dokunmaya karşı %50 daha hassas ekranı ile en küçük ve en hızlı parmak hareketleri dahi mükemmel şekilde karşılığını buluyor.  İçten dışa daha uzun süre dayanacak şekilde tasarlanan HTC 10, en son Qualcomm Snapdragon 820 işlemci ve gelişmiş 4.5G LTE ile birlikte sunuluyor. Ayrıca HTC10, telefonu daha hızlı ve pil kullanımı açısından daha tasarruflu hale getirirken, güvenlik ve uygulama yönetiminin daha verimli işlemesini sağlayan Boost+ uygulamasıyla birikte geliyor. Boost+ aynı zamanda telefon hafızasını otomatik olarak optimize etme ve oyun sırasında daha az pil kullanımı sağlama özelliklerine de sahip  Bununla birlikte  fazla güç kullanan programları otomatik olarak algılayıp kapatan yeni PowerBotics sistemi de pil ömrünü %30 uzatarak tek şarjın iki güne kadar dayanmasına imkan veriyor. 

Tam Kontrol

Bellek kullanımını arttıran ve aynı amaçla kullanılan birbirinden farklı ön yüklü uygulamaların sayısını azaltarak HTC ve Google’ın en iyi uygulamalarının entegre edildiği HTC 10,  akılllı telefonun kontrolünü tamamen kullanıcısına bırakan  modern bir anlayışla tasarlandı. HTC’nin özel olarak tasarladığı yeni Serbest Düzenleme özelliği ile ikon, etiket ve widgetları ekranda istenilen yere konumlandırılabiliyor.

HTC 10, karbon gri, gümüş olmak üzere 2 farklı renk kombinasyonuyla 20 Mayıs  tarihinden itibaren 2.999 TL ‘den tüm satış noktalarında yerini alacak.

Teknoloji Makaleleri