Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Fortinet AccelOps şirketini satın aldı

fortinet globaltechmagazineYüksek performanslı siber güvenlik çözümlerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden Fortinet (NASDAQ: FTNT), ağ güvenliği izleme ve analiz çözümleri alanında öncü şirketlerden AccelOps’u satın aldığını duyurdu. Bu satın alma ile Fortinet’in Security Fabric stratejisi; çoklu bayi çözümleri genelindeki gelişmiş ağ güvenliği görünürlüğü, güvenli veri analizleri ve tehdit istihbaratı ile daha da genişlemiş oldu.

  • AccelOps çözümleri FortiSIEM’e dönüşecek ve Fortinet Security Fabric stratejisinin bir parçası olacak. Bu sayede müşterilere hem Fortinet hem de çoklu bayi güvenlik çözümleri genelinde daha fazla görünürlük sağlanacak. Böylece nesnelerin internetinden (IoT) bulut sistemlerine kadar daha kapsamlı uçtan uça ağ segmentasyonu stratejileri mümkün hale gelecek.  Güvenlik korelasyonları ve analiz sonuçları doğrudan Security Fabric içerisine dâhil edilerek otomatik tehdit koruması sunulacak.
  • AccelOps ve FortiGuard Labs’in global tehdit istihbaratı ve üçüncü parti tehdit beslemelerinin bir araya gelmesi ile elde edilen yeni Nesil Güvenlik Bilgisi ve Olay Yönetimi veya Yeni Nesil SIEM gibi özellikler Fortinet Security Fabric çözümü ile entegre edilecek. Şirketler; önceliklendirilmiş ve koordinatlı yanıtlar ile işlenebilir tehdit istihbaratına dağıtık ağlar genelinde abonelik ile sahip olabilecek.
  • AccelOps’un Güvenlik Operasyon Merkezi (SoC) ve Ağ Operasyonları Merkezi (NoC) özellikleri Yönetilen Güvenlik Servis Sağlayıcılarına (MSSP) ve yeni FortiCare 360° Destek isimli abonelik servisinin de yer aldığı Fortinet Destek Servislerine güç verecek. Yeni servis, müşterilere plansız hizmet kesintilerini önlemek ve hizmetleri engellemeden önce sorunları önlemelerine yardımcı olmak için özel güvenlik altyapılarına ait otomatik güvenlik ve performans raporları sunacak ve tavsiyeler verecek.
  • AccelOps şu an Kurumsal, Kamu ve Yönetilen Servis Sağlayıcı segmentleri de dâhil sayısız dikey endüstride yüzlerce müşteriye hizmet veriyor.  Bu satın alım ile Fortinet, ciddi ve büyümekte olan mevcut pazarına ek olarak şu an 2 milyar dolarlık bir büyüklükte olan ve Gartner’in 2019 yılına kadar 2,9 milyar dolarlık bir büyüklüğe erişeceğini tahmin ettiği SIEM pazarına da girmiş olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fortinet Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ken Xie, “Saldırıların yüzde 60’ı açığın ortaya çıkmasından dakikalar içerisinde çalınan verilerden başlıyor ve yeterli güvenli izlemesi ile güvenli olay korelasyonu olmadığından tespit edilemiyor. Buna ek olarak kurumların dağıtık ve çoklu bayi ağları genelinde bütüncül bakış açısı eksikliği ve tehdit bilgilerinin karmaşıklığı büyük veri güvenliğinde sorunlara neden oluyor. AccelOps’u satın alarak Fortinet, Security Fabric stratejisini güvenliği ve uyumlu izlemeyi, çoklu bayi güvenlik çözümleri ile birleştirerek bu sorunları hedefleyecek şekilde otomatik ve işlenebilir güvenlik istihbaratını IoT’tan buluta kadar mümkün kılıyor.” dedi.

AccelOps Kurucusu ve CTO’su Partha Bhattacharya ise açıklamasında şunları söyledi: “Fortinet ve AccelOps, tüm BT altyapısı genelinde bütüncül ve işlenebilir güvenlik istihbaratı sağlama konusunda ortak bir vizyona sahip. Misyonumuz her zaman müşterilerimize güvenli ve uyumlu yönetimi, mümkün olduğunca çaba gerektirmeden ve etkili bir şekilde hayata geçirmelerine yardımcı olmaktır. AccelOps’un çözümleri ile Fortinet’in Security Fabric vizyonu ve liderliğinin yarattığı sinerji sayesinde müşterilerimiz, en çok ölçeklenebilir ve kanıtlanmış global tehdit istihbaratı ve performans analizleri ile korunacak ve tüm ağ ortamları genelinde kontrol ve uyumluluk elde edecek.” 

Satın alım işlemi tamamlandı ve hayata geçti. Fortinet, bu satın alım işleminin şirketin 26 Nisan 2016’da açıklanan çeyrek ve tüm yıl finansal hedefleri üzerinde ciddi bir etki yaratmasını beklemiyor.

Teknoloji Makaleleri