Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Vodafone ve Akbank güçlerini KOBİ’ler için birleştirdi

vodafone globaltechmagazineVodafone ve Akbank’ın hayata geçirdiği işbirliği sayesinde artık “Vodafone Yarına Hazırım Platformu”’nu kullanan KOBİ’ler bankacılık işlemlerini de dijitalleştirebilecek ve Akbank Direkt’teki belirli işlemlerden 3 ay boyunca ücretsiz faydalanma fırsatı kazanacak.

Vodafone Türkiye ve Akbank, 1 milyonu aşkın KOBİ’nin Dijital Dönüşüm’de yerini alması için güçlerini birleştirdi. İşbirliği kapsamında, Vodafone’un www.yarinahazirim.com sitesi üzerinden tüm işletmelere sunduğu Dijitalleşme Endeksi’nin özel bir uyarlaması Akbanklı KOBİ’lere sunulurken, bu uyarlama üzerinden ücretsiz olarak ihtiyaçları ve dijitalleşme skorları ile ilgili bir rapora sahip olan işletmeler, buradan aldıkları raporla iş yapış şekillerine yönelik ihtiyaçlarını öğreniyor. Değişen pazar koşullarına ayak uydurmak için hangi ürün ve hizmetleri kullanmaları gerektiği hakkında bilgi sahibi olabiliyor.

İşbirliği kapsamında Dijitalleşme Endeksi’ni hesaplayan KOBİ’ler Akbank’a özel uyarlanmış platform üzerinden aldıkları raporla birlikte verilen referans numarası sayesinde Akbank’ın bankacılık işlemlerini kolaylaştıran mobil uygulaması Akbank Direkt’te belirlenen işlemleri ücretsiz yapma fırsatına da sahip oluyorlar. Vodafone’un Akbanklı KOBİ’lere sunduğu Dijitalleşme Endeksi’nin özel versiyonunu Akbank müşterisi olsun olmasın, tüm işletmeler kullanabiliyor. Akbank müşterisi olan ve olmak isteyen işletmeler ise 8885’e bu özel referans numarasını SMS atarak, anında aktif hale gelebiliyorlar.

Akbank olarak, yılda ortalama 100 milyon dolarlık teknoloji yatırımlarında her zaman ‘yarın’ı hedeflediklerini vurgulayan Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, iş birliğiyle ilgili şunları söyledi:

“Mobil bankacılık tüm dünyada ve ülkemizde mobil teknolojilerinin hızlı gelişimi ve oluşan talep nedeniyle çok hızlı büyüyor. Akbank olarak mobil kullanımında liderlik hedefliyoruz ve bunun için çalışmalarımıza kesintisiz devam ediyoruz. Bizim için KOBİ’lerimiz çok önemli; ‘KOBİ’ler Türkiye’nin, Akbank KOBİ’lerin Gücüdür’ felsefesiyle hareket ediyoruz. Buradan yola çıkarak, KOBİ’lere verdiğimiz finansman ve danışmanlık desteklerinin yanında, onların gelişen teknolojiye ayak uydurabilmelerine de yardımcı oluyoruz. Biliyoruz ki, KOBİ’lerin dijitalleşmesi, işlerini daha verimli yapabilme, müşteri taleplerini karşılama, maliyetlerini azaltma ve işletmelerinin hayatta kalabilmesi açısından önemlidir. Bu anlayışla Akbank olarak ‘Vodafone Yarına Hazırım’ platformunun KOBİ’leri teknoloji dünyasının yenilikleriyle buluşturacağına inanıyoruz. KOBİ’lerimizin dijitalleşmelerini desteklemek, teşvik etmek için biz de Akbank olarak imkanlarımızı onlar için seferber ediyoruz. “Yarına Hazırım” platformu üzerinden Dijitalleşme Endeksi’ni hesaplayan KOBİ’ler, endeksin sonunda alacakları özel referans numarası ile Akbank Direkt İnternet ve Akbank Direkt Mobil kullanarak 3 ay boyunca Havale ve EFT işlemlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek, Akbank Direkt’ten kullanacakları krediler için dosya komisyonu ödemeyecekler.”

“İşbirliği ile 1 milyonu aşkın KOBİ’yi hedefliyoruz

Yarına Hazırım Platformu aracılığıyla Türkiye’nin dijitalleşmesini sağladıklarını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şunları söyledi:

“Günümüz iş dünyasında şartlar ve rekabet koşulları çok hızlı bir şekilde değişiyor. Türkiye’deki şirketlerin yüzde 99’unu oluşturan KOBİ’ler, bugün ülke ekonomisinin kalkınmasında oldukça önemli bir role sahip bulunuyor. Dijital Dönüşüm ise tüm dünyada iş yapış şekillerini değiştirmeye devam ederken, işletmelerin daha az maliyetle ve daha fazla kar ve verimle çalışmalarına imkan tanıyor. Ülkemizdeki işletmelerin de bu değişime hazır olmaları gerekiyor. KOBİ’lerin de dijitalleşmenin getirdiği bu fırsatlardan yararlanmaları için Dijital Dönüşümü en hızlı şekilde tamamlamaları şart. Vodafone olarak, hem bireyleri hem de kurumları dijital dünyanın oyuncusu haline getirme hedefiyle yaklaşık 2 yıl önce “Dijital Dönüşüm Hareketi”ni başlattık. Türkiye’nin uçtan uca dijital kalkınmasını hedeflediğimiz bu program kapsamında milyonlarca bireyi dijitalleştirdiğimiz gibi, kurumlarla da dijitalleşme diyaloğunu başlattık. Türkiye’de işletmelerin dijital haritasını ve ihtiyaçlarını Temmuz 2014’ten bu yana ‘Yarına Hazırım Platformu’ ile belirmeye devam ediyoruz. www.yarinahazirim.com adresinden tüm işletmelere ücretsiz olarak Dijitalleşme Endeksi’ni hesaplama fırsatı sunuyoruz. Şimdi de Türkiye’nin en önemli bankalarından Akbank ile 1 milyonu aşkın işletmenin dijitalleşmesine katkıda bulunmak için işbirliğine imza atıyoruz. İşletmeler bu kampanya sayesinde hem Dijitalleşme Endeksi’ni ve ihtiyaçlarını öğrenirken hem de Akbank Direkt’te 3 ay boyunca ücretsiz işlem yapma fırsatına sahip olacaklar. Vodafone olarak, Yarına Hazırım Platformu aracılığıyla yaptığımız çalışmalar sonucunda Türkiye’de KOBİ’lerin ortalama Dijitalleşme Endeksi’ni %48’den %53’e çıkarmayı başardık. Şimdi de Akbank’ın hizmet verdiği 1 milyonu aşkın KOBİ’nin dijitalleşmesi için önemli bir adım atmış bulunuyoruz. Hedefimiz, Türkiye’nin ortalama Dijitalleşme Endeksi’ni %75’e çıkarmak. Türkiye’nin Dijital Dönüşümünü sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalara devam edeceğiz.”

Yarına Hazırım ile 42 bini aşkın işletmenin Dijitalleşme Endeksi hesaplandı

Yapılan araştırmalar, dijitalleşen şirketlerin kaynaklarını artırmadan gelirlerini sektörlerinin ortalama %9 üzerinde büyüttüğünü ortaya koyarken, kârlılıklarını sektörlerinin ortalama %26 üzerinde gerçekleştirdiğini gösteriyor. Ayrıca dijitalleşen şirketler, pazar değerlerini de yükseltebiliyor. Vodafone Türkiye, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin dijitalleşme endeksinin hesaplandığı Accenture Dijitalleşme Endeksi’ne destek vermenin yanı sıra şirketlerin dijital dönüşümleri için çalışmalar gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Vodafone Türkiye’nin şirketlerin dijitalleşme ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kurduğu Yarına Hazırım Platformu, otomotivden beyaz eşyaya her sektörden şirketin ihtiyaçlarını analiz ederek, bu ihtiyaçlara uygun çözümler sunuyor. Vodafone, Yarına Hazırım Platformu ile Türkiye’nin dört bir yanındaki 42 bin işletmenin Dijitalleşme Endeksi’ni hesapladı. Vodafone Grubu ise global çapta 462 milyon bireyin ve 20 milyon işletmenin dijitalleşmesi için önemli yatırımlar yapmayı sürdürüyor.

İşbirliği kapsamında Dijitalleşme Endeksi’ni ücretsiz olarak hesaplayan KOBİ’ler, Akbank Direkt’teki belirli işlemleri 3 ay boyunca ücretsiz gerçekleştirmenin yanı sıra ‘Vodafone Yarına Hazırım’ ekibi ile dijital durum ve ihtiyaç analizi de yaparak bu endeksi yükseltmek için kullanılabilecek teknolojik çözümlerle ilgili bilgi alabilecek.,

Teknoloji Makaleleri