Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

2020’de güvenliğe 42 milyar Dolar yatırım yapılacak

Synology globaltechmagazineBağımsız araştırma kuruluşu Memoori’nin hazırladığı “Fiziksel Güvenlik ve Video Gözetim” raporuna göre, 2016 yılında güvenlik harcamaları 27,25 milyar Dolar’a ulaştı. Güvenlik çözümlerine yönelik harcamada 14,7 milyar Dolar ile gözetim ürünleri ilk sırada yer alıyor. Pazarın yüzde 54’lük kısmını oluşturan gözetim ürünlerini, yüzde 22,5’lik oranıyla ve 6,13 milyar Dolar yatırımla erişim kontrolü çözümleri takip ediyor. Alarm sistemlerine yapılan harcama tutarı ise 6,4 milyar Dolar ile yüzde 23,5’lik paya sahip. Gözetim sistemleri ile güvenlik tehditlerini minimuma indiren Synology, Surveillance Station 7.2 yazılımı ile mekânların kontrol altında tutulup uzaktan izlenilmesini sağlıyor.

Akıllı cihaz kullanımının artmasıyla birlikte güvenlik alanında akıllı ve interaktif çözümler yaygınlaşmaya başladı. Güvenlik çözümleri, yeni teknolojilerin gelişimiyle kurumsal ve bireysel kullanıcılar için önemli avantajlar sağlamaya devam ediyor. Kullanıcıların kendi hayat veya iş süreçlerine göre belirledikleri güvenlik senaryoları, tehditlerin hızlı şekilde önüne geçilmesini mümkün kılıyor. Her an ve her yerden güvenlik ile ilgili haberdar olabilmeyi sağlayan çözümler, kullanıcılar için yüksek kontrol ve koruma imkânı sunuyor. Küresel çapta gözetleme ürünlerini kullanıcıların hizmetine sunan Synology, mobilite ile uyumlu çözümleriyle kullanıcılarına güvenlik alanında avantaj sağlamaya devam ediyor. Tam kontrol, anlık takip ve mobil cihazlardan gözetleme imkânı tanıyan Synology NAS cihazları ile güvenlik tehditleri ortadan kalkıyor.

2020’de güvenliğe 42 milyar Dolar yatırım yapılacak

Memoori tarafından hazırlanan rapora göre, 2016 yılında güvenlik alanında küresel çapta yapılacak yatırımlar yüzde 8 oranında artacak. 2020 yılında ise küresel ölçekte yapılacak güvenlik harcamaları 42 milyar Dolar’a ulaşacak. Mekânların koruma altına alınmasına yönelik yenilikçi ürününü kullanıma sunan Synology, tehditlere anında müdahale etmeye imkân tanıyor. Kurgulanan senaryolar ile interaktif güvenlik süreci oluşturulmasına olanak sağlayan Surveillance Station 7.2 yazılımı ile kullanıcılara senaryolara uygun bildirimler e-posta aracılığıyla iletiliyor. Surveillance Station 7.2, giriş-çıkış modül entegrasyonu sayesinde elektromanyetik kilitler ve hareket detektörleri kullanılabiliyor. Böylece IP kamera yerine, giriş-çıkış modülleri kullanılıp, girilmemesi istenen odaya girilmesi halinde, kullanıcının isteği üzerine uyarı gönderme fonksiyonu devreye giriyor ve bu sayede ev, iş yerlerinin güvenliği sağlanıyor. Ayrıca Surveillance Station arayüzü üzerinden AXIS kamera sistemi AXIS A1001 kontrol edilebilerek, kapı giriş çıkışları yönetilebiliyor. Synology, Axis Door Controller A1001 ile birlikte yüksek seviyede güvenlik sağlanmasını mümkün kılıyor.

Tek cihaz üzerinden kesintisiz gözetim

Cihaz kalabalığına ve pahalı sistemlere gerek duymadan, tek cihaz üzerinden iş yerlerinin güvenliğinin kontrol altına alınabileceğini belirten Synology Türkiye Ürün Müdürü Volkan Yiğit, “Synology NAS cihazları, Surveillance Station 7.2 yazılımı ile tek noktadan büyük ve küçük ölçekli işletmelere benzersiz video gözetim deneyimi sunuyor. Gerçek zamanlı takip imkanı sunan Surveillance Station 7.2, tam kontrol imkanı sağlıyor. Mobil uyumluluğu sayesinde iş yerlerinin, konutların veya daha büyük mekânların güvenliğini kolay kontrol edilebilir hale getiren ürün, çoklu yayın desteği sayesinde evden veya iş yerinden, zaman bağımsız video gözetimine olanak tanıyor. Kayıtlar canlı yayın olarak seyredilebileceği gibi aynı zamanda sonradan da izlenebiliyor. Birden farklı noktadan kullanıcıların kesintisiz video gözetim çözümünden yararlanmasını sağlayan ürünlerimiz, kolay kullanımı ile kullanıcı, uygun fiyatıyla da bütçe dostu.” dedi.

Güvenlik sorunları ortadan kalkıyor, vatandaş rahat ediyor

Synology tarafından sunulan CMS (Merkezi Yönetim Sistemi), çok sunuculu gözetim imkânı sunuyor. CMS, ölçek bağımsız bütün kurumların gözetim sistemlerinin tam kontrol altında olmasını sağlıyor. Tek ekran üzerinden farklı lokasyonlardaki bütün gözetim sistemlerinin yönetilebilmesine olanak tanıyan CMS, esnek dağıtım, sürekli kayıt ve etkin denetim fonksiyonları sayesinde yüksek güvenlik olanağı sunuyor.

Mekânlar saniye saniye cepten de izleniyor

Güvenlik süreçlerini verimli şekilde yöneten Surveillance Station, mobil telefonlar üzerinden de kullanılabiliyor. DS cam uygulaması kullanılarak IOS ve Android cihazlar üzerinden mekânlar her yerden ve her an takip edilebiliyor. Dünyanın herhangi bir yerinden mobil veya sabit cihazlarla kurum içi aktivitelerin takip edilmesini mümkün kılan uygulama, özellikle bayileri olan, birden çok lokasyona sahip olan kurumların, her an ve her yerden evini izlemek isteyen kullanıcıların güvenlik zafiyetlerini ortadan kaldırıyor.

Teknoloji Makaleleri