Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Amazon Web Services Bulut Depolama Raporunda yine lider

amazon web services globaltechmagazineGartner, Genel Bulut Depolama Hizmetleri pazarını değerlendirdiği Magic Quadrant’ın sonuçlarını açıkladı. Amazon Web Services (AWS), bu piyasa değerlendirmesinde “Lider” olarak değerlendirildi ve pazara “en kapsamlı bulut depolama tekliflerini” sunduğu belirtildi.

“2019 yılına kadar bu Magic Quadrant bünyesindeki satıcıların en az dörtte biri, bulut depolama piyasasından çıkmış olacak” denen rapora göre;  Amazon Web Services (AWS), en kapsamlı depolama tekliflerine sahip firma. AWS’nin sunduğu Amazon S3 çözümü, depolanan veri miktarına göre yapılan ölçümlerde, Magic Quadrant bünyesindeki bütün diğer nesne depolama hizmetlerinin toplamından 1,6 kat daha büyük olarak belirtiliyor. AWS’nin depolama teklifleri arasında performans ve dayanıklılığı uygun fiyat katmanlarına yayan çeşitli bloklama ve nesne depolama hizmetleri de bulunuyor. Ayrıca AWS, Ağ Dosyası Sistemi (NFS) desteğiyle yönetilen bir hizmet olan Elastik Dosya Sistemini de (EFS) sunuyor.

Rapora göre; AWS, müşterilerin genel bulut depolama hizmetlerini belirli ölçülerde nasıl kullandığı konusunda diğer bütün satıcılardan daha fazla bilgiye sahip. Müşterilerin kullanımları konusundaki bu derin bilgi ve AWS’nin piyasanın ötesinde hem çözümlere yanıt verme hem de çözüm oluşturma becerisi, genel rekabet gücünün temelini oluşturuyor. AWS müşterileri, yeni kategori tanımlı özellikler ve hizmetler sunmakta öncü olan bir firmanın çözümlerini kullanmaktan dolayı avantaj sağlıyor. AWS; düşük maliyetli, düşük performanslı seçeneklerden daha yüksek maliyetli ve daha yüksek performanslı seçeneklere ve bunların arasındaki opsiyonlara kadar çok çeşitli iş yüklerine uygunluk için tasarlanmış bloklama, dosya ve nesne arayüzleri dahil olmak üzere en kapsamlı genel bulut depolama hizmetlerini sunuyor.

Teknoloji Makaleleri