Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Samsung, HARMAN’ı satın alarak büyümeye devam ediyor

samsung globaltechmagazineSamsung Electronics ve Harman International Industries, hisse başına nakit 112 dolara, toplam yaklaşık 8 milyar dolar karşılığında Samsung’un HARMAN’ı devralması için kesin anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Bu işlem tamamlandığında Samsung, bağlantılı cihaz teknolojilerinde, özellikle Samsung’un stratejik önceliği olan otomotiv elektroniklerine yönelik büyük ve hızla gelişen pazarda önemli bir yer edinecek. Bağlantılı cihazların toplam pazarının 2025 yılına kadar 100 milyar doların üzerine çıkması da bekleniyor.

Bugüne dek 30 milyonun üzerinde aracı internet bağlantılı otomobil ve ses sistemleriyle donatmış olan HARMAN, bütünleşik bilgi ve eğlence, telematik, bağlantılı cihaz güvenliği de dahil pek çok bağlantılı otomobil çözümü alanında pazar lideri konumunda bulunuyor. HARMAN’ın 30 Eylül 2016 tarihinde sona eren 12 aylık dönem boyunca rapor edilen 7 milyar $’lık satışının yaklaşık %65’i otomotiv ile ilişkili. Ayrıca bu siparişlerinin 30 Haziran 2016 tarihindeki değeri yaklaşık 24 milyar $’ı buluyor.

HARMAN’ın araç içi teknolojileri tasarlama ve birleştirmedeki deneyiminin yanı sıra dünyanın en büyük otomobil üreticilerinin çoğu ile sahip olduğu uzun soluklu ilişkiler; Samsung’un bağlantılı mobilite, yarı iletkenler, kullanıcı deneyimi, ekranlar alanındaki uzmanlığı ve küresel dağıtım kanalları ile birleşerek önemli büyüme fırsatları doğuracak. Ayrıca, HARMAN’ın markaları ve ses sistemleri ile Samsung’un tüketici elektroniği alanındaki uzmanlığının birleşimi sayesinde müşterilere daha fazla fayda sunulacak. Bununla birlikte Samsung’un tüm tüketici portföyü ve profesyonel ürün ve sistemleri genelinde kullanıcı deneyimleri geliştirilecek.

Samsung’un otomotiv çözümleri gelişiyor

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı Oh-Hyun Kwon, “HARMAN; teknoloji, ürün ve çözümler bakımından Samsung’u mükemmel bir şekilde tamamlıyor. Bu birleşme bir süredir aradığımız otomotiv stratejisinin doğal bir uzantısı” dedi.  Kwon sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kapsamlı müşteri ilişkilerine, güçlü markalara, önde gelen teknolojiye ve sınıfının en iyisi ürünlerle tanınmış bir portföye sahip bir 1. sınıf otomotiv sektörü tedarikçisi olan HARMAN, Samsung’un otomotiv platformunu geliştirmesi için güçlü bir temel oluşturuyor. Dinesh Paliwal kendisini kanıtlamış küresel bir lider ve kapsamlı görüşmelerimiz boyunca ona, güçlü üst düzey liderlik ekibine ve HARMAN’ın yetenekli çalışanlarına yönelik saygımız daha da arttı.  HARMAN’ın teknoloji liderliği ve eşsiz otomotiv sipariş hattı ile desteklenen hızlı büyüme geçmişi, şirketin yenilikçilik ve müşterilerine bağlılığını yansıtıyor.”

HARMAN’ın Başkanı, Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı olan Dinesh Paliwal, “Tamamı nakit olarak gerçekleştirilen bu etkileyici işlem, hissedarlarımıza anında çok önemli bir değer sağlamanın yanı sıra çalışanlarımıza da daha büyük ve çeşitlilik gösteren bir şirketin parçası olma fırsatını sunacak.  Bugünkü açıklamamız, bugüne kadar başardıklarımızın ve hissedarlarımız için ürettiğimiz değerin bir kanıtıdır.  Samsung, HARMAN için ideal bir ortak ve bu girişim, dünya çapındaki otomotiv müşterilerimize ve tüketicilerimize harika fırsatlar sağlayacak. Samsung’un gelişmiş ekranlar, bağlantılı cihazlar ve işleme çözümleri alanındaki güçlerinin HARMAN’ın teknoloji liderliği ve uzun soluklu müşteri ilişkileri ile birleşimi sayesinde OEM’ler müşterilerine yeni ürünler sunabilecek. HARMAN ile Samsung’un birbirini tamamlayan güçlü yönleri sayesinde birlikte yenilikçiliğe hız kazandırmalarını sağlayacak. Dünyadaki tüm tüketicilere yönelik deneyimleri daha da ileriye taşımak için Samsung ile birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi. 

Müşteriye Yönelik Faydalar ve Önemli Büyüme Fırsatları

Samsung, bu birleşmenin Samsung ile HARMAN arasında birbirini tamamlayan teknolojilerden yararlanarak önemli büyüme fırsatları ve müşterilere yönelik avantajlar sunmasını, böylece önemli nihai pazarlara girme oranının daha da artmasını bekliyor.

  • Otomotiv: HARMAN’ın bilgi-eğlence, siber güvenlik, kablosuz güncelleme ve telematikler alanlarındaki lider konumları dahil olmak üzere yeni bağlantılı otomobil teknolojileri alanındaki liderliğini, Samsung’un 5G, UX/UI, ekran teknolojisi ve güvenlik çözümleri alanları dahil bağlantılı cihaz teknolojilerindeki uzmanlığı ve tecrübesiyle birleştirmesi, HARMAN’ın otomotiv ve bağlantılı cihaz hizmetleri faaliyetlerini geliştirerek daha yüksek satış rakamları elde etmesini sağlayacak. Ayrıca otomobil üreticilerinin yeni nesil bağlantılı otomobilleri hızla benimseyecek olması da HARMAN’a önemli avantajlar sağlayacak.
  • Ses: HARMAN’ın önde gelen markaları ve en gelişmiş ses sistemleri arasında JBL®, Harman Kardon®, Mark Levinson®, AKG®, Lexicon®, Infinity® ve Revel® yer alıyor.  Şirket ayrıca otomotiv alanında Bowers & Wilkins® ve Bang & Olufsen® markalarının lisanslarına sahip.  Bu markaların hepsi de Samsung’un mobil, görüntü, sanal gerçeklik ve giyilebilir ürünler alanındaki rekabetçiliğini önemli oranda artırarak müşterilere tamamen farklı bir ses ve görsel deneyim sunacak.
  • Profesyonel: Bu birleşim aynı zamanda birleşmiş şirketlerin stadyumlar, konser salonları ve John F. Kennedy Center Gösteri Sanatları Merkezi ve GRAMMY Ödüllerinin® verildiği STAPLES Center gibi diğer performans merkezlerinde entegre ve büyük ölçekli işitsel ve görsel profesyonel çözümler sunmasını sağlayarak işletmeden işletmeye platformunu genişletmesine de olanak tanıyacak. 
  • Bağlantılı Cihaz Hizmetleri: Samsung, Nesnelerin İnterneti pazarının potansiyelini açığa çıkaran HARMAN’ın 8.000 yazılım tasarımcısı ve mühendisine erişim kazanacak.  Bu işbirliği bulut tabanlı tüketici ve kurumsal deneyimlerin yeni neslini tanıtacak ve tasarım, veriler ve cihazlar arasında yakınlaşma yoluyla otomotiv pazarı için uçtan uca hizmetler sunacak. 

Teknoloji Makaleleri