Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Microsoft Türkiye’den Avrupa’ya transfer

Microsoft Globaltechmagazine KadirSenerMicrosoft Türkiye’de 5 yıldır görev alan Kadir Şener, Microsoft Orta ve Doğu Avrupa Bölgesinde 15 ülkeden Sorumlu Bulut ve Kurumsal Çözümler Grup Direktörü olarak atandı.

Microsoft bünyesinde başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken ve üst yönetimde önemli pozisyonlar üstlenen Türk yöneticilerin sayısı hızla artıyor. 11 yıldır Microsoft’ta yurtiçi ve yurtdışı farklı görevlerde çalışan son olarak Microsoft Türkiye Windows ve Cihazlar Grubu Yöneticisi olan Kadir Şener, yeni bir göreve atandı. Orta ve Doğu Avrupa Bölgesinde 15 ülkeden Sorumlu Bulut ve Kurumsal Çözümler Grup Direktörü olarak atanan Şener, Microsoft’un bu ülkelerdeki bulut ve kurumsal çözümlerinin yaygınlaştırılması ve kurumların dijital dönüşüme daha hızlı adapte olmalarından sorumlu olacak.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 2005 yılında mezun olan Şener, okul sonrası dönemde Microsoft’un Avrupa Ortadoğu bölgesinde Güvenlik Danışmanı olarak çalışmaya başladı. İngiltere’den Dubai’ye kadar çeşitli ülkelerde büyük firmalara güvenlik danışmanlığı veren Şener, 2007 yılında Program Yöneticisi ve İş Geliştirme Yöneticisi olarak Microsoft Amerika ekibinde Windows Planlama ve Ekosistem ekibinde çalışmaya başladı. Bu görevi sırasında bugün Windows’un içinde kullanılan bazı özelliklerin tasarlandığı ekipte yer aldı. 2011 yılında Microsoft Türkiye’de Sunucu ve Bulut Platformlarından Sorumlu İş Yöneticisi olarak görev aldı. Microsoft Türkiye’deki son görevi ise Windows ve Cihazlar Grubu Yöneticisi olan Şener yeni görevinde 15 ülkeden sorumlu olacak.

Teknoloji Makaleleri