Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Octopod Akademi’den ücretsiz eğitim fırsatı

octopod globaltechmagazineYirmi yılı aşkın tecrübesi ve yenilikçiliği esas alan yaklaşımı ile sektöründe farklılaşan EMS Yazılım tarafından 4 yılda geliştirilen, sektöründe bir ilk olan Octopod Hızlı Yazılım Platformu, “9 saatlik OCTOPOD Eğitimi ile Herkes Bir Gün Yazılımcı Olacak” iddiasını OCTOPOD AKADEMİ’ye taşıdı.

Kurumsal kaynak planlaması (ERP) çözümlerinde yerli ya da yabancı teknoloji tarafından, müşterilere önerilen çözümlerin yetersizliğinden yola çıkılarak geliştirilen OCTOPOD Hızlı Yazılım Geliştirme Platformu, kod yazmaya gerek olmadan yazılım yapmanın, sektörün yazılımcı sorununun ve özellikle KOBİ’lerin özel yazlım kullanabilmesinin önünü açmayı hedefliyor.

OCTOPOD AKADEMİ’de her Salı günü bedelsiz olarak gerçekleştirilen OCTOPOD eğitimine katılmak için akademi@octopod.com.tr adresine mail atıp, kayıt yaptırmak yeterli olacak. Üniversite öğrencileri ve yeni mezunlar olmak üzere yazılımcı olan ya da olmak isteyen herkesin kayıt yaptırarak katılabileceği eğitimin sonunda sertifika almaya hak kazananlara ayrıca “OCTOPOD Hızlı Yazılım Geliştirme Aracı” kullanımı da ücretsiz olarak sunuluyor olacak. 

“BT Sektöründe şirketler en çok yazılımcı ararken, en çok iş arayanlar da yazılımcılar”

OCTOPOD Hızlı Yazılım Geliştirme Platformu ile sektörün yazılımcı sorununun da ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Herhangi bir kod yazmaya gerek kalmadan, 9 saatlik bir eğitim ile yazılım yazma imkanı sunan bu yeni platform ile en çok iş arayan grupta yer alan, ancak özel yazılım geliştirmek için gerekli deneyimi olmadığı için iş bulmakta zorlanan yeni mezunlar ya da yeni yazılımcılar için OCTOPOD’un önemli fırsat olması hedefleniyor. 

EMS Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Balo: “Sektörde nitelikli eleman açığı ve ciddi bir sirkülasyon var. Yeni mezunlar kendi sektörlerinde iş bulamadıklarından , başka sektörlerde iş arayışındalar, çünkü yazılım geliştiricisi olarak mezun oldukları anda iş bulmaları neredeyse imkansız. OCTOPOD, yazılımcı olmak isteyenlere hızlı bir  kariyer başlangıcı vaat ediyor. Sadece 9 saatlik bir eğitimle her yeni mezun OCTOPOD yazılımcısı olabilir ya da OCTOPOD bayisi haline gelebilir…” dedi. 

“Gençler KOBİ’lerin hızını 6-20 kat arası hızlandıracak”

Türk ekonomisinin bel kemiğini küçük ve orta ölçekli işletmeler olduğuna dikkat çeken Şenol Balo,”Temelde maliyetlerin yüksek olması sebebiyle bu firmalar özelleştirilmiş yazılımlara erişemiyor, özel bir yazılım geliştirebilecek en az 3 yıl deneyimli  bir yazılımcıyı da maliyet nedeniyle bünyelerinde bulunduramıyorlar. Ancak OCTOPOD sayesinde bir üniversite öğrencisi ya da yeni mezun biri de bu gibi firmalara özel yazılım geliştirebilecek. KOBİ’ler kendilerine özel bu yazılımı kullanarak hızlarını 6-20 kat arası artıracaklar…” dedi.

Teknoloji Makaleleri