Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Trend Micro uç nokta güvenliğinde yüzde yüz başarı sağladı

trend micro globaltechmagazineTrend Micro, NSS Labs tarafından yapılan uç nokta güvenliği testlerinde, güvenlik açıkları ve sızdırmalara karşı yüzde yüz etkili olduğunu kanıtladı. Trend Micro NSS Labs tarafından “Tavsiye Edilen Çözüm” oldu.

Veri güvenliği çözümlerinde küresel lider Trend Micro, NSS Labs tarafından yapılan Kamuya Açık Gelişmiş Uç Nokta Koruma testindeki üstün başarısıyla “Tavsiye Edilen Çözüm” unvanını almayı hak etti. Hatalı pozitif oranını sıfırlayarak zararlı yazılım alanında en yüksek puanlardan birisini alan Trend Micro, buna ek olarak Uç Nokta çözümleri alanında da güvenlik açıklarına karşı yüzde yüz etkili bir koruma sağladığını kanıtladı. NSS Labs’ın derin bir araştırma ve algılamaya dayanan testlerinin sonuçları ise zararlı yazılımların yüzde 90’ının tek cihazı hedef aldığını gösterdi. Ayrıca siber suçluların çok daha karmaşık zararlı yazılımlar tasarlayarak ve belli başlı güvenlik katmanlarından kaçınarak açıkları kullanmaya çalıştıklarını da gözler önüne serdi.

Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu konuyla ilgili şunları söyledi:  “Bilgi Teknolojileri alanındaki yöneticiler, birçok farklı markanın sunduğu uç nokta çözümleri arasından en etkili ve yatırım için en uygun olanını seçmek durumundalar. NSS Labs kamuya açık uç nokta koruması testi ise kullanıcı güvenliğinin kapsamlı bir çözüm olarak benimsenmesi için herkese açık şekilde tamamen bağımsız ve tarafsız bir kaynak sunuyor. Uç nokta koruması alanında NSS Labs tarafından tavsiye edilen çözüm olarak nitelendirilmekten oldukça büyük bir mutluluk duyuyoruz.”

Trend Micro kullanıcılarının görüşlerine göre katmanlı uç nokta güvenlik yaklaşımı, kullanıcıların karşılaştıkları tehditleri engellemede en kapsamlı çözümü sunuyor. Kullanıcılar aynı zamanda çok daha fazla tehdit ve güvenlik açığını engellemeyi hedefleyen davranış analizi, makine öğrenimi, güvenlik açığı koruması, uygulama kontrolü, kum havuzu analizi, veri kaybı önleme ve şifreleme çözümleri gibi ek özellikler sunan çözümlere ihtiyaç duyduklarını belirtiyorlar.

Kullanıcılar BT organizasyonlarının yükünü hafifletmek ve çoklu yönetim konsollarına olan ihtiyacı azaltmak için çok daha merkezi bir görünürlük ve kontrol sağlayan çözümlere ihtiyaç duyuyorlar. Merkezileştirilmiş görünürlüğe sahip bağlantılı tehdit korumasıyla birlikte, uç noktalar, mobil cihazlar, Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) uygulamaları, e-posta-web ağ geçitleri arasındaki güvenlik kontrolü ise BT altyapısında neler olduğuna dair bütünsel bir görünürlük sağlıyor. Bunun yanında tehdit bilgisinin tüm güvenlik bileşenleri arasında otomasyonunu ve paylaşılmasını sağlıyor. Bu sayede koruma katmanları herhangi bir insan müdahalesine gerek duymadan tehditlere uyum sağlıyor ve engelliyor.

Trend Micro Smart Protection Suite çözümü bahsi geçen tüm uygulamaları kullanıcılara sunmakla birlikte, sahip olduğu XGen™ güvenlik teknolojisi ile uç noktaları koruma altına alıyor. Sahip olduğu nesiller arası koruma teknikleri arasından her türlü tehdide karşı doğru zamanda doğru tekniği akıllı bir şekilde seçerek uyguluyor. Bu sayede çok daha etkili bir koruma sağlıyor. Aynı zamanda sahip olduğu bağlantılı tehdit savunması ile kullanıcılar için çok daha akıllı ve maliyet tasarruflu bir koruma sağlıyor.

NSS Labs CEO’su Vikran Phatak ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Trend Micro uç nokta güvenlik çözümleri gerçekleştirdiğimiz testlerde sahip olduğu çoklu güvenlik katmanları ile tehditlere karşı en mükemmel sonuçları elde etti. Kullanıcılarımız güvenlik açıkları, kaçaklar ve giderek artan bilinmeyen tehditlere karşı en son tespit teknolojilerini kullanan çok daha etkili bir çözüm arayışındalar. Trend Micro bu konudaki yeteneğini ve her zaman bir adım önde olduğunu, sahip olduğu XGen™ teknolojisi ile kanıtladı.”

Teknoloji Makaleleri