Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Tenda, Türkiye ofisini açıyor

Tenda globaltechmagazineAğ ürünleri ve aksesuarları üreticisi olan Tenda, Türkiye içinde ekip yapılanmasına gidiyor.

Yaklaşık olarak 10 yıldır Türkiye’ de bulunan ve Distirbütör üzerinden çalışmalarını sürdüren Tenda, 2016 yılının Haziran ayında Türkiye yapılanmasının ilk adımlarını attı.

Tenda, ağ ürünleri ve aksesuarları üreticisi olan marka Türkiye Bilişim teknolojileri sektöründe  yaklaşık 10 yıldır çalışmalarını sürdürüyor. 2016 yılının Haziran ayında kendi ekibini kuran marka, çalışmalarına Türkiye genelinden hız verdi.

Ülke müdürlüğüne Ahmet Fazıl Torun’u getiren firma, bunun yanında Türkiye’nin dört farklı bölgesine Satış Müdürü ve bir Proje Müdürü atayarak Türkiye’de ki Ağ ürünleri pazarında bundan sonra aktif şekilde yer alacağını gösterdi.

Ülke müdürü Ahmet Fazıl Torun, “Tenda geçmişi hem ülkemizde hem de Dünya genelinde çok eskilere dayanan bir firma. Yaklaşık olarak 10 yıldır Türkiye de ürün satışında bulunuyorlar. Fakat bu seneye kadar bir yapılanmaya girmemişlerdi. Doların ciddi yükseldiği ve bir çok markanın Türkiye pazarına mesafeli yaklaştığı 2017 yılında Tenda’nın bu yatırım ile Türkiye bilişim pazarına ne kadar güvendiğinin göstergesidir” dedi. Bunun dışından şunu da belirten Torun, “2016 yılında bir önceki yıllara nazaran 3 kat büyüyerek tamamladık ve bunu sadece altı aylık çalışma ile yaptık. Firma olarak 2017 yılı için hedefimiz 2016 yılına oran ile 2 kat daha büyümek.” diyerek 2017 yılı içinde büyüme hedeflerini açıklamış oldu.

Bunun dışında 2017 yılında ekibin daha da genişleyeceğini ve farklı alanlarda da Tenda’nın çalışmalar yapacağını belirtti. Bunun için çalışmalarını büyük ölçü de tamamlandığını belirten Torun,
“En kısa zamanda bununla ilgili gelişmelerinde açıklayacağız” diyerek gelecek aylar da Tenda’nın daha da büyüyeceğinin vurgusunu yaptı.

Bundan sonraki süreç de yapılacak pazarlama çalışmaları ile marka algısı ve gelişimi tarafında da ciddi planları olduğunu belirten Torun, “Bundan sonraki süreç de Tenda’nın hem geleneksel kanal da hem de son kullanıcı tarafından marka algısını geliştirmek için çalışacağız” dedi.

Teknoloji Makaleleri