Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dell EMC, yeni inovasyonlarıyla Dijital Dönüşüme yol gösteriyor

dell emc globaltechmagazineDell EMC, sunduğu yeniliklerle işletmelerin veri merkezlerini başarıyla modernleştirmesine, otomatikleştirmesine ve dönüştürmesine yönelik stratejileri belirliyor.

Teknolojik yenilikler arasında; tamamı flaş depolama, yazılım tanımlı depolama, hiper-yakınsanmış altyapı, hibrit bulut ve veri koruması yer alıyor.

Dell EMC, müşterilerin dijital dönüşüm hedeflerini gerçekleştirmesine yardımcı olmak için her biri önemli rol üstlenen modern veri merkezi inovasyonlarını açıkladı.

Dijital dönüşüm, her endüstriden işletmenin nasıl kurulduğunu ve işletildiğini ve müşterilerle nasıl etkileşim kurduğunu temelden değiştirecek. Benzeri görülmemiş sayıda kullanıcı, uygulama ve veri hacmi, geleneksel altyapıyı terk edecek. Bu yeni dijital dünyada başarılı olmak için şirketlerin BT dönüşümüne ihtiyaçları var. Dell EMC tarafından yapılan yeni duyurular, işletmelerin BT altyapılarını hibrit bulut için temel oluşturacak şekilde modern bir mimari üzerine kurmaları için yardımcı oluyor. Duyurular, şirketlerin Dell EMC’den bulut benzeri bir fiyatlama modeli yoluyla satın almalarını da kolaylaştırıyor. İşletmeler, yalnızca bileşen düzeyinde veya veri merkezi düzeyinde kullandıklarını ödemek suretiyle ortamlarını büyütebilir veya küçültebilir hale geliyor.

Eski altyapıları nedeniyle geride kalmış olan şirketler, BT dönüşüm eğrisinin altında kalıyor. Kuruluşlar dijital dönüşüme yöneldikçe, BT olgunluğu hangi şirketlerin kazanacağı konusunda belirleyici bir faktör haline geliyor. Dell EMC için Enterprise Strategy Group tarafından yapılmış olan (ESG) 2017 BT Dönüşümü Olgunluk Eğrisi adlı yeni çalışma, en az olgunlaşmış şirketlerin yüzde 43’üne kıyasla, “dönüşümü başarıyla tamamlamış” şirketlerin yüzde 85’inin, önümüzdeki beş yılda pazarda rekabet etmek ve başarılı olmak için “çok güçlü” veya “güçlü” bir konumda olduğuna inandığını ortaya koydu. Bununla birlikte, BT dönüşümünde ilerleme kaydetmek; çevikliği, yenilikçiliği ve iyileşmiş iş sonuçlarını da beraberinde getiriyor.

“Dijital dönüşüm eğilimi bundan böyle etkisini artırarak sürdürmeye devam edecek ve BT dönüşümü yolculuğuna başlama ihtiyacını gün geçtikçe artıracak” diyen Dell EMC Başkanı David Goulden, “Dell EMC, müşterilerin bu ilk adımı atmasına yardımcı olmak için ideal bir ortak. Dell EMC oluşumu, müşterilerimiz için bir sonraki inovasyon, dönüşüm ve ilerleme dalgasını oluşturan teknolojileri geliştirme ve sunma becerimizi hızla artırdı.” 

Dell EMC’nin portföyünü yenilediği inovatif çözümler arasında şunlar bulunuyor:

  • Dell EMC, BT dönüşümüne yeni 14. nesil PowerEdge Sunucularla yön veriyor
  • Yeni Dell EMC Hiper-yakınsanmış altyapı geliştirmeleri ve bulut benzeri tüketim modeli ile adaptasyonu kolaylaştırıyor
  • Dell EMC yazılım tanımlı depolama ile veri merkezi modernizasyonuna öncülük ediyor
  • Dell EMC, tanıttığı tamamı Flash depolama sistemleri ile müşterilerin veri merkezlerini ve BT dönüşümlerini sağlamalarına yardımcı oluyor
  • Dell EMC, dahili veri koruma donanımını duyurmanın yanı sıra bulut veri koruma portföyünü genişletiyor
  • Yeni açık ağ ürünleri ile Dell EMC BT dönüşümüne güç veriyor
  • Dell Technologies, masaüstünden veri merkezine kadar BT için esnek tüketim modellerini ortaya çıkarıyor

Teknoloji Makaleleri