Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

AMD Radeon Vega Frontier satışa sunuldu

amd globaltechmagazineAMD, merakla beklenen “Vega” grafik işlem ünitesi (GPU) mimarisini taban alan ilk ürününü satışa sundu.

Yeni nesil veri bilimcileri, oyun tasarımcıları ve görselleştirme profesyonelleri için tasarlanmış dünyanın ilk grafik kartı olan Radeon Vega Frontier Edition, kıyaslanabilir rakip karttan yüzde 172’ye kadar daha yüksek render performansı sağlıyor. Yüksek Bant Genişliği Arabellek Kontrolcüsü ile dünyanın en gelişmiş GPU bellek mimarisine -HBM2- sahip olan Radeon Vega Frontier Edition, geleneksel GPU bellek kapasitesini 256TB’a çıkararak, kullanıcıların dev veri setleri ile kolayca baş edebilmesini ve DeepBench testinde rakibe kıyasla yüzde 33’e kadar daha hızlı performans göstermesini sağlar.

Makine öğrenimi uygulamalarında rakipsiz performans ve maliyet

Radeon Vega Frontier Edition, AMD’nin açık kaynaklı ve tam olarak ölçeklendirilebilen ROCm yazılım platformu ile birlikte, öncüler için yapay zekâ (AI) gibi alanlarda sınırları zorlamaya devam ediyor. Geliştiriciler artık makine öğrenim algoritma geliştirmesi için “Vega” mimarisinin gücünü, Radeon Instinct hızlandırıcılarıyla donatılmış dev sunuculara eklemeden önce, pazardaki diğer GPU’lardan daha hızlı olan Radeon Vega Frontier Edition’la kullanabilecekler. Bu güçlü yeni çözüm, aynı zamanda dolar başına maliyette de sıra dışı bir performans sağlayarak toplam sahip olma maliyetinde de AMD’nin liderliğini güçlendiriyor.

Gelişmiş Foto gerçekçi Render Performansı

Radeon Vega Frontier Edition tasarım ve üretim şirketlerine giderek büyüyen ve karmaşıklaşan modelleri yönetmeleri ve gerçek zamanlı görselleştirme ve fiziksel tabanlı render işlemlerini kullanmaları için gereken gücü sağlar. Radeon Vega Frontier Edition’ın devrimsel bellek motoru aynı zamanda profesyonellerin bilgisayarla üretilen görüntülerde foto gerçekçi detaya ulaşmalarını mümkün kılar. Görselleştirmede büyük güç sağlayan Radeon Vega Frontier Edition GPU, sıra dışı çoklu GPU ölçeklendirmesini, iki GPU ile yüzde 91 daha hızlı sağlar.

Oyun Tasarımını ve Sarmalayıcı İş Akışlarını Hızlandırır

Radeon Vega Frontier Edition grafik kartı, bir oyun geliştiricisinin iş akışındaki her aşama için optimize edilmiş tek bir GPU sağlayarak, oyun yaratımını basitleştirir ve hızlandırır. Bu varlık üretiminden, oyun testine ve performans iyileştirmesine kadar her şeyi kapsar. Radeon Pro Settings kullanıcı ara yüzüyle birlikte kullanıcılar, “Radeon Pro Mode” ve “Gaming Mode arasında kesintisiz bir şekilde geçiş yapabilir, böylece Autodesk® Maya gibi animasyon uygulamaları üzerinde geliştirme ile AMD’nin GPUOpen girişiminde bulunan ücretsiz, açık kaynaklı araçlarla performans iyileştirmeleri gibi seçimlere sahip olurlar.

Radeon Vega Frontier Edition’ın işlem gücü ve açık yazılım ekosistemine verdiği destek, yeni tür geliştirici ve film yapımcılarının, sanal gerçeklik (VR) ve 360 derece video içeriklerde yenilikler üretmesine de olanak tanır. AMD’nin en hızlı Radeon VR Ready Creator grafik kartı olan Radeon Vega Frontier Edition, çoklu GPU’lu Radeon™ Pro Duo çözümüne göre SteamVR testinde yüzde 21 daha yüksek skora ulaşıyor. AMD’nin 360 derecelik video birleştirme teknolojisi olan Radeon™ Loom ile üreticiler, yüksek çözünürlüklü videoları gerçek zamanlı olarak birleştirebilirler.

Radeon Vega Frontier Edition

Radeon Vega Frontier Edition grafik kartları, seçili bölgelerdeki e-ticaret sitelerinde hava soğutmalı versiyonu için 999 dolar son kullanıcı fiyatıyla satışta olacak. Sıvı soğutmalı versiyonun ise üçüncü çeyrekte 1499 dolar son kullanıcı fiyat etiketiyle satışa çıkması bekleniyor.

 

Teknoloji Makaleleri