Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Veeam ve Nutanix şirketlerin dijital dönüşümünü hızlandırıyor

Veeam globaltechmagazineVeeam ve Nutanix kesintisiz çalışan şirketlerin dijital dönüşümünü hızlandırıyor.

Şirketlerin kesintisiz çalışabilmesine yönelik çözümlerin yenilikçi tedarikçisi Veeam® Software şirketlere yönelik bulut bilişim ve hiper bütünleşik altyapıların lideri Nutanix’le iş ortaklıklarını geliştirdiklerini duyurdu. Bu iş ortaklığı ile Veeam, Nutanix sanallaştırılmış ortamları için birincil erişilebilirlik çözümü sağlayıcısı oluyor. Veeam ek olarak, amiral gemisi ürünü Veeam Availability Suite’e Nutanix AHV için özel destek ekliyor. Böylece Nutanix ve Veeam’in ortak müşterileri şirket düzeyi erişilebilirlik çözümünden faydalanırken, kurumların kullanıcılarının sorunsuz bir dijital deneyim beklentilerini karşılamak için gerekli olduğunu bildikleri Dijital Dönüşüm’e yönelik stratejilerinin de çarpıcı biçimde hızlanmasına yardım ediyor.

Veeam eş CEO ve Başkanı Peter McKay bu işbirliği sayesinde her ikisi de kurumlara çoklu bulut çözümleri sağlamaya odaklanmış markalar olan, şirketlere yönelik bulut bilişimin lideri Nutanix’le erişilebilirlik çözümlerinin liderini bir araya getirdiğini belirtiyor. “Hibrit buluta yönelik daha büyük girişimlerimiz devam ettikçe müşterilerimizin hem şirket içi hem de bulut BT ortamlarını kapsayan çözümler talep ettiklerini fark ediyoruz. Destekli Nutanix sanallaştırılmış ortamlarının birincil erişilebilirlik çözümü olmaktan dolayı çok heyecanlıyız.”

Yazılım tanımlı şirketlere yönelik bulut platformu olarak Nutanix, fiziksel ve sanal ortamlar üzerindeki performansı geliştirirken uygulama iş yüklerinin yönetimini de çarpıcı biçimde basitleştiriyor. IDC, şirketlerde teknolojinin ilgi görmesi ve çok daha fazla işletmenin hiper bütünleşik altyapının (HCI) olası faydalarının farkına varmasıyla 2021’de HCI pazarının 7,5 milyar dolara ulaşacağını öngörüyor.

Veeam alanının lideri olarak tüm uygulamalar ve veri için en üst düzey erişilebilirlik ve veri koruma sunan aracısız bir çözüm sağlıyor. Bu ortak teklif, kurumların BT kurulumlarını hızlandırmalarına yardım ediyor ve BT yönetimini çarpıcı biçimde basitleştirirken işletmelerin yeni hizmet alanları kurması için çok daha çevik bir yol yaratıyor. 

Nutanix Başkanı Sudheesh Nair, Nutanix’in iş ortağı ekosistemini güçlendirecek stratejik ilişkilere yatırım yapmaya devam edeceğini söyledikten sonra sözlerine şöyle devam ediyor: “Veeam ile destekli Nutanix sanallaştırılmış ortamlarının birincil erişilebilirlik çözümü olarak bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Böylece ortak müşterilerimizin dijital dönüşüm stratejilerini geliştirirken kafalarının da rahat olmasına yardımcı oluyoruz.”

Hem Veeam hem de Nutanix tam anlamıyla kanal odaklı olduklarından iş ortakları, satış olanaklarını artıracak ortak ve benzerlerinden bir haylı farklı olan bu çözümden faydalanacaklar. Veeam, Nutanix Üst Düzey Antlaşmaya Sahip İş Ortağı Programı’nda Stratejik Teknoloji Ortağı olacak ve yeni Nutanix Pazar Yeri’nde öne çıkan bir uygulama haline gelecek. Her iki girişim Veeam ekosistemini geliştirirken müşteriler ve iş ortaklarının dijital dönüşüm girişimleri için de genişletilmiş destek sağlayacak.

Teknoloji Makaleleri