Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Cisco Jasper IoT projelerinin önündeki engelleri kaldırıyor

cisco globaltechmagazineCisco dünyanın en büyük IoT platformu ile işletmelere daha fazla esneklik sağlayan entegre bir çözüm geliştirdi.

Cisco Jasper, Kontrol Merkezi 7.0 ile hem Bilişim Teknolojileri (BT) hem de Operasyonel Teknoloji (OT) uzmanlarının ihtiyaçlarını karşılayacak tek ve entegre bir çözüm geliştirdi. Cisco Jasper, işletme sayısı sadece geçen yıl 3 bin 500’den 11 bine yükselen müşteri tabanının bu zorlukları yenmesine ve IoT başarısını hızlandırmasına yardımcı olmak amacıyla hizmet sağlayıcılarla işbirliği yapıyor.

IoT (Nesnelerin İnterneti) yatırımı yapan işletmelerin sayısı bütün pazarlarda artmaya devam ederken son yapılan araştırmalar, IoT girişimlerinin yüzde 60’ının kavram kanıtlama (POC) aşamasında kaldığını gösteriyor. Bu durum, günümüzde şirketlerin hâlâ daha fazla esneklik, daha iyi güvenlik ve yeni kullanım gerekliliklerini karşılama kapasitesi gibi temel IoT zorluklarıyla mücadele ettiklerine işaret ediyor.

IoT çözümlerine yenilik getirdi

Küresel olarak cihaz bağlantılarını hücresel ağlarda otomatikleştiren ve yöneten Kontrol Merkezi’nin önceden bağımsız olarak sunulan bir hizmet olduğunu dile getiren Cisco Nesnelerin Interneti Birim Yöneticisi Özgür Civek, “Günümüzde Kontrol Merkezi 7.0’ın Bağlantı Yönetimi, Veri Dağıtımı ve Sis Bilişimi (Fog Computing) hizmetlerini bütüncül bir uçtan uca çözüm olarak entegre eden Cisco’nun daha geniş IoT Operasyonları Platformu

ile uyumlu hale getirilmesi, Cisco’nun IoT çözümlerindeki önde gelen yenilikçi pozisyonunun başka bir kanıtı oldu“ diye konuştu.

Premium hizmetler ile farklılaşıyor

Kontrol Merkezi 7.0’nin işletmelerin daha fazla esneklik ihtiyacına odaklandığını belirten Civek, bu yeni platforma yeni bir Premium Hizmetler setinin eşlik ettiğini söyledi. Civek, sözlerini şöyle sürdürdü: “10 yıldan uzun bir süre önce piyasaya sunduğumuz Kontrol Merkezi IoT bağlantı yönetimi platformu, bugün yönetilen 43 milyondan fazla cihaz ve her ay eklenen 1,5 milyon yeni cihazla en büyük IoT platformu haline geldi. 11 bin kullanıcıyı IoT alanında başarıya taşırken şirketlerin, IoT yolculuğunun farklı aşamalarında farklı ihtiyaçları olduğunu gördük.” 

Gelişmiş becerilere sahip platform

Kontrol Merkezi 7.0 bu esnekliği aşağıdakileri sunan ilk IoT platformu olma özelliğiyle sağlıyor:

  • Gelişmiş Beceriler: Kullanıcılara daha fazla beceri gerektiren, daha karmaşık kurulumları gerçekleştirme imkanı sağlanıyor.
  • Premium Hizmetler: Cisco Umbrella’da kurulu olan Tehdit Koruması ve Akıllı Güvenlik (Threat Protection & Smart Security – TPSS) hizmeti, kötü amaçlı yazılım ve oltalama “phishing” saldırılarına karşı koruma sağlayan, IoT’a özel bir çözüm sunuyor. TPSS, ilk olarak Bağlantılı Otomobil (Connected Car) sektöründe uygulanacak. Trafik Segmentasyonu ise farklı gelir üretme modellerini destekleyen yeni bir çözüm sunuyor. Cisco Jasper hizmet sağlayıcıları, Premium Hizmetleri müşterilerinin özel ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirebiliyor.
  • LPWAN Desteği: Platformun küresel erişimini ve ölçeğini hücresel ağ desteği aracılığıyla; düşük güçteki cihazları ise NB-IoT ve LTE-M gibi çoklu LPWAN teknolojisi desteğiyle dahil ederek platformun kapasitesini genişletiyor. 

Cisco Jasper’ın hizmet sağlayıcı ortaklarından AT&T, çok çeşitli sektörlerde IoT ihtiyaçlarına yanıt vermek amacıyla bu ek becerileri entegre ediyor. Çoklu Cisco teknolojilerinin entegre edildiği ilk IoT platformu olan Kontrol Merkezi 7.0, şirketlerin günümüzde karşılaştığı en büyük zorluklar için Çok Katmanlı Güvenlik, İşbirliği, Geliştirilmiş Analiz ve Düşük Güçlü Cihaz Desteği çözümlerini sunuyor.

Teknoloji Makaleleri