Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Twitter güvenlik çözümlerini güncelledi

twitter globaltechmagazineTwitter son güvenlik güncellemelerini duyurduğu blog yazısında önemli iyileştirmelere gittiğini ifade etti.

Twitter’ı daha güvenli hale getirme konusundaki kararlılığımız Ocak ayında başladı. Öncelikle, sorunları daha derin bir düzeyde anlamak için araştırma yaptık, sonra bir dizi ürün güncellemesi gerçekleştirdik. Ardından, geribildirim toplamak ve ilerledikçe bize rehberlik etmeleri için Koruma ve Güvenlik Konseyimizi bir araya getirdik.

Yapılması gereken çok iş olsa da, insanlar bugün Twitter’da altı ay öncekinden daha az sorun yaşıyor. Aşağıda, kaydettiğimiz ilerleme, öğrendiklerimiz ve devam edecek olan iyileştirme planlarımız hakkında bazı yeni veriler var.

Taciz İçeren Hesaplara Karşı Artan Aksiyonlarımız

Teknolojimizle daha fazla şey yapmaya söz verdik. Geçtiğimiz yıla göre, taciz içeren hesaplara karşı 10 kat daha fazla aksiyon alıyoruz. Ayrıca artık hesap işlevselliğini sınırlıyoruz veya her gün binlerce taciz içeren hesabı askıya alıyoruz.

İhlal nedeniyle askıya alındıktan sonra yeni hesaplar üretip ihlali tekrarlayan suçlular var. Yeni sistemlerimiz, son dört aydır tek başına bu tür hesapların iki katı kadarını kaldırdı. Teknolojinin ötesinde ekiplerimiz, içerikleri her gün gözden geçirmeye ve politikalarımızı uygulama yöntemlerimizi geliştirmeye devam ediyor.

Davranışta Değişimi Teşvik Etmek

Sorunlu Tweetler hakkında özellikle onları gönderen insanlarla iletişim bizim için önemli. Taciz içerdiğini belli eden hesaplar artık bir süre için sınırlı hesap haline getiriliyor ve bu hesaplara bunun sebeplerini anlatıyoruz. Bu sınırlı işlevsellik kategorisine yerleştirdiğimiz hesaplar raporlarda % 25 daha az kötüye kullanım gösteriyor ve bu hesapların yaklaşık % 65’i yalnızca bir kez bu durumda oluyor.

Kişiselleştirilmiş Kontroller Sağlama

Bildirim filtreleri ve anahtar kelimeleri kapatmak da dahil deneyiminizi özelleştirmenin yeni yollarını tanıttık. Kalite Filtresi daha az istenmeyen etkileşime yol açtı. Takip etmediğiniz kişilerinden gelen @mention’lardan sonraki bloklar % 40’ın altına düştü. Bu rakamlar farklılık gösterecektir ancak bu yaklaşımın olumlu bir etkisi var.

Herkese uygulanan tutarlı taciz tanımlamalarına ve politikalarına sahibiz. Bununla birlikte, insanlar tacizi farklı şekilde tanımlıyor; bu yüzden her kullanıcı bu yeni araçları kullanarak Twitter’da gördükleri ve yaşadıkları şeyleri kontrol altına alıyor.

Sırada Ne Var?

Daha fazla iyileştirme, şeffaflık ve hız. Online güvenlik, başkalarıyla en iyi şekilde iş birliği yaparak çözülen bir konu, bu yüzden sürekli olarak geri bildirim almak için Koruma ve Güvenlik Konseyimiz, sektör uzmanlarımız ve akademisyenlerle iş birliği yapmaya devam edeceğiz. Twitter’ı özgür ifade için güvenli bir yer haline getirmeye kararlıyız.

Teknoloji Makaleleri