Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Red Hat Cloud Suite’in son versiyonu kullanıma sunuldu

red hat globaltechmagazineRed Hat, Red Hat Cloud Suite’in son versiyonunda  kurumsal sınıf Kubernetes ile geniş kapsamlı  ölçeklenebilir bulut altyapısını bir araya getiriyor. 

Kapsamlı bir yenilik ile Red Hat OpenShift Container Platform, Red Hat OpenStack Platform ve Red Hat CloudForms birleşip konteynere hazır, tamamen açık hibrit bulut kurulumları ile dijital dönüşüme olanak sağlıyor.

Dünyanın lider açık kaynak çözümleri sağlayıcısı Red Hat, Inc. bugün yaptığı açıklamayla Red Hat Cloud Suite’in en son versiyonunun kullanıma sunulduğunu duyurdu. İşletmelerinin dijital dönüşümüne, BT altyapısına ve yönetim teknolojilerine odaklanan CIO’lar için modern uygulamaların ortaya çıkardığı ihtiyaçlara halihazırda kullanılan sistemlerini değiştirmeden cevap bulma ihtiyacı, bulut kaynaklı, konteynere hazır uygulamaların her geçen gün daha fazla önem kazanmasına neden oluyor. Red Hat Cloud Suite ile kurumlar daha kolay bir şekilde bulut yerlisi uygulamalar yaratıp kurarken ve bu iş yüklerini tek bir platform üzerinden yönetirken mevcut BT altyapılarından da ödün vermeden işletmelerini yenileyebiliyorlar.

2016 yılının nisan ayında tanıtılan, Red Hat’in en kapsamlı hibrit bulut seçeneği Red Hat Cloud Suite kullanıma hazır uçtan uca çözümler ile işletmelere dijital dönüşümlerini gerçekleştirme fırsatı veriyor. Dijital dönüşümün anahtarı olan Linux konteynerler, işletmelere tepki süresi kısa ve daha iyi çözümler sunarak değişen müşteri ihtiyaçlarına cevap vermelerine ve pazar rekabetinin içinde kalmalarına yardımcı oluyor.

Sırtını dünya lideri, kurumsal Linux platformuna dayayan Red Hat Cloud Suite, dijital dönüşüme olan talep ve Linux konteynerlerin yayılması üzerine, şirketin kurumsal sınıf konteyner uygulama platformu Red Hat OpenShift Container Platform ile Red Hat OpenStack Platform ve Red Hat Virtualization çözümlerini bir araya getiriyor. Hibrit ve çoklu bulut yönetimine yönelik Red Hat CloudForms’un yanı sıra Red Hat Cloud Suite, dijital dönüşümde daha büyük aşamalar kaydedilebilmesi için geliştirici iş istasyonlarından bulut ölçeğinde misyon-kritik kurulumlara kadar Linux konteynerlerini geliştirmek isteyen kurumlara bütünleşik, önceden entegre edilmiş bir çözüm sunuyor.

Red Hat Cloud Suite’in en yeni versiyonu

Red Hat Cloud Suite’in en yeni versiyonu yeni özelliklerle beraber çeşitli iyileştirmeleri de kullanıcılarına sunuyor:

  • Kurumsal Sınıf Kubernetes – Red Hat Cloud Suite’in bileşenlerinden biri olan Red Hat OpenShift Container Platform bütün kurumsal sınıf Kubernetes tabanlı konteyner uygulama platformunu beraberinde getiriyor. Red Hat OpenShift Platform sayesinde işletmeler büyük kaynaklar gerektiren mevcut iş yüklerinin yanı sıra bulut tabanlı yeni nesil uygulamaların oluşturulmasını da destekliyor.
  • Ansible Otomasyonlu Red Hat CloudForms – Red Hat’in çoklu bulut yönetimine otomasyon odaklı yaklaşımı Ansible otomasyon ile Red Hat CloudForms’u entegre hale getiriyor. Bu sayede Red Hat CloudForms işletmelere kolayca kurabilme ve yönetim otomasyonunun boyutlarını derinleştirip genişletme şansı veriyor.
  • Düzenlenebilen OpenStack servisleri – Red Hat OpenStack Platform üzerinde kurulan Red Hat Cloud Suite bulutları ile kullanıcılar artık kendi hizmetlerini tam da diledikleri yerde çalıştırabilecek ve böylece tüm hizmetlerin birden ölçeklenip yönetilmesinden ziyade istedikleri hizmetleri ölçekleyip yönetebilecekleri ve işletme verimlerini iyileştirecek çözümler oluşturabiliyor.
  • Esnek ve güçlü sanallaştırma özellikleri – Red Hat Virtualization’ın son versiyonu ile kullanıcılar varsayılan veya ek yazılımlarına ekleyecekleri bir katman üzerinde uygulanacak daha “ince” hipervizör ile belirli durumlarda ihtiyaçlarına cevap bulabiliyor. Sanallaştırma yönetimi, sanallaştırılmış ortamlar ve iş yüklerini daha iyi kavramak amacıyla Cockpit’in eklenmesiyle iyileştirildi.

Karma bulut çözümleriyle dijital dönüşüm

29 Temmuz 2017, perşembe günü Red Hat ev sahipliğini yapacağı etkinlikte uzmanları, endüstri liderlerini ve pazardaki yenilikçi yetenekleri, Linux konteynerleri, ölçeklendirilmiş altyapılar ve bulut yönetiminin dijital dönüşüm yolculuğunda nasıl bir arada çalışıp dönüşümü hızlandırabileceğini keşfetmek için bir araya getiriyor. Katılımcılar hibrit bulut çözümlerinin hedeflediği sıkıntılar ve pazar trendlerine dair çeşitli ana konuşmaları dinleyebilecek:

  • Lars Herrmann, Red Hat Entegre Çözümler Genel Müdürü
  • Alan Grantham, Forsythe Hosting Solutions Teknoloji ve Yapı Başkan Yardımcısı
  • Gary Chen, IDC Yazılım Tanımlı Hesaplar Araştırma Müdürü

Ana konuşmaların ardından gerçekleşecek ara seanslar ile modern uygulama geliştirme, bulut altyapısı ve BT optimizasyonu gibi konular daha derinden incelenecek. Katılın ya da dijital dönüşüm etkinliğinin tekrarını izleyin.

Lars Herrmann, Red Hat Entegre Çözümler Genel Müdürü

“Linux konteynerler OpenStack gibi hibrit bulut teknolojileriyle birleştirildiğinde, işletmelerin dijital dönüşümü için önü açık bir yola karşılık geliyor ve uçtan uca cevaplar ile kurumlara BT’nin geleceğini kucaklarken BT’nin şimdisini nasıl feda etmeyeceklerini gösteriyor. Red Hat Cloud Suite ile sunulan teknoloji, işletmelere mevcut BT yatırımlarını korurken endüstrinin en kapsamlı kurumsal Kubernetes platformu Red Hat OpenShift Container Platform ile Red Hat Virtualization ile lider açık kaynak sanallaştırma imkanları elde edip, BT altyapılarının ihtiyaçlarına uyacak bütünleşik, kullanıma hazır çözümler sunuyor.”

Teknoloji Makaleleri