Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

TmaxSoft Türkiye’deki büyümesi kapsamında yeni iş ortakları arıyor

TmaxSoft globaltechmagazineTmaxSoft, Türkiye’deki büyüme hedefleri odağında yeni kanal iş ortakları ile ekosistemini güçlendirecek.

Güney Koreli ara katman yazılımı devi, Türkiye’de mainframe rehosting ve veri tabanı yönetimi çözümleri alanında yeni iş ortaklarıyla büyümesini sürdürerek pazardaki iddiasını artırmayı hedefliyor.

Ara katman yazılımları ve kurumsal BT altyapıları alanında uzman TmaxSoft, Türkiye’deki büyüme hedefleri odağında yeni kanal iş ortakları ile ekosistemini güçlendirecek. Kısa bir süre önce 5 yıl içerisinde Türkiye’deki ilk üç yazılım şirketinden biri olmayı hedeflediğini açıklayan Güney Koreli şirket, bu doğrultuda Türkiye pazarındaki ağını genişletecek.

1997 yılında kurulan TmaxSoft’un kurumsal yazılım portföyünde, yüksek performanslı ve ölçeklenebilir bir mainframe rehosting çözümü olan OpenFrame, ilişkisel veri tabanı yönetimi sistemi Tibero ve JAVA EE için tasarlanmış bir web uygulaması sunucusu olan JEUS bulunuyor.

BT karar vericilerinin bulut ve büyük veri teknolojilerinin etkisiyle eski sistemlerin modernizasyonu konusunda artan endişeleriyle birlikte, anavatanı Güney Kore’de pazarın %40’ından fazlasına hakim bir oyuncu olan TmaxSoft, EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde önemli ölçüde büyümeyi hedefliyor.

TmaxSoft Türkiye Genel Müdürü İlker Saltoğlu, konuyla ilgili olarak, “Ortamın giderek daha da rekabetçi bir hale gelmesiyle birlikte, şirketler de daha karmaşık faaliyetler içine girmeye başladı. Bir çoğu, şimdiye kadar kullanmış oldukları altyapılarından ve araçlarından, özellikle de mainframe’lerinden gerekli performansı alamıyor. Üstüne üstlük gereğinden fazla olan maliyetlerle mücadele ediyorlar. Bankacılık, finans ve telekomünikasyon gibi yüksek işlem yoğunluğu gerektiren sektörlerde, her geçen gün daha çok şirket mainframe rehosting konusunda OpenFrame gibi daha çevik teknoloji çözümlerinin arayışı içine girmiş durumda” diyor.

Veri tabanı yönetimiyle uğraşan şirketlerin geleceği garanti altına almak gibi bir kaygısı da bulunuyor. Saltoğlu, şöyle diyor: “Yüksek sayıda işlem yapılmasının yanı sıra, aynı anda çok sayıda kullanıcının ve oturumun desteklenmesi söz konusu olduğunda veri tabanı performansının tahmin edilebilir olması hayati bir önem taşır. Tibero, veri istikrarı ve kullanılabilirliği konusunda üstün performans sunmakla kalmıyor, ayrıca rakip platformlar ve uygulamalarla da uyumlu çalışıyor.”

TmaxSoft’un Türkiye pazarındaki büyüyüşü, iş ortağı ağının gelişmesine paralel olarak gerçekleşecek. Saltoğlu, şirketin katma değerli yeni bayi ve sistem entegratörleri arayışı hakkında şöyle şu yorumda bulunuyor: “Yeni dönüşüm projelerinin karmaşıklığı halihazırda kullanılan çözümleri yetersiz kılıyor. Şirketlerin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılamak noktasında ve OpenFrame özelinde, eski BT altyapılarının modernizasyonu konusunda yeni uzman iş ortakları arıyoruz.

Güvenli ve istikrarlı veri tabanı yönetimi, şirketlerin dönüşüm projelerindeki başarısı için hayati bir önem teşkil ediyor. TmaxSoft, yerleşik olarak kullanılan çözümlere alternatif, OpenFrame ve Tibero gibi kalitesi ve fiyat-performansı yüksek çözümler sunuyor. Dolayısıyla bu alanda uzmanlığı olan potansiyel ortaklarla iş birliğine hazır olduğumuzu duyuruyoruz.”

Teknoloji Makaleleri