Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Platin Bilişim, iş ortakları arasına Palo Alto Networks’ü ekledi

Platin Bilişim globaltechmagazinePlatin Bilişim, ürün gamına Palo Alto Networks teknolojisini de dahil etti.

 Türkiye’nin önde gelen kurumlarına Veri Koruma, Arşivleme, İş Sürekliliği, IT Altyapı Yönetimi ve Güvenlik konularında profesyonel çözümler sunan Platin Bilişim, hizmet kalitesini artırmak amacıyla dünyanın önde gelen veri güvenliği şirketleri ile yeni işbirlikleri yapmaya devam ediyor.

Günümüzde siber saldırıların giderek daha karmaşık ve çok yönlü tehditler oluşturması sebebi ile şirketlerin veri ve ağ güvenliğine yönelik başarılı ve güçlü çözümlere yatırım yapmaları kaçınılmaz bir zorunluluk halini aldı. Palo Alto Networks, şirketlerin uygulamalarını güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlayan yeni nesil ağ güvenliği platformu çözümleri sunuyor. Palo Alto Yeni Nesil Güvenlik Platformu, bünyesinde siber saldırıları başarıyla önlemesini sağlayan teknoloji ve yöntemler barındırıyor.

Şirketlerin veri merkezlerine şirket çalışanları, BT çalışanları, şirket dışından bağlantı kuran kullanıcılar, harici partnerler ve felaket kurtarma veri merkezi bağlantısı gibi çok sayıda farklı kanaldan bağlantılar oluşturulmakta ve veri akışı sağlanmaktadır. Geleneksel firewall çözümleri belirli portları açıp, diğerlerini kapalı tutarak güvenliği sağlamaya çalışırken günümüzde gerçekleştirilen siber saldırılar karşısında bu geleneksel yöntemin başarılı olma şansı bulunmamaktadır. Yeni Nesil Güvenlik Platformu ise bu problemi çözerek veri merkezine gelen bağlantıları ve bu bağlantıyı kullanan uygulamaları görebilirken, akan veri trafiğini de izleyebilmektedir.

Palo Alto Networks’ün, dünyanın her noktasında bulunan çok sayıdaki kullanıcısının oluşturduğu zincirin herhangi bir noktasından gelen zararlı yazılım uyarıları ya da saldırı bildirimleri, diğer tüm müşterilerde bulunan Güvenlik Platformlarına da otomatik bildirimde bulunmayı sağlıyor. Bu sayede binlerce müşteri ortamından herhangi birinde tespit edilen saldırı girişimi, diğer tüm müşterilerin sistemlerinde savunma mekanizmasını otomatik olarak devreye alarak korunma imkanı sunuyor.

Veri ve ağ güvenliği her zamankinden daha önemli 

Platin Bilişim Genel Müdürü Ayhan Bamyacı, 2017 yılı itibarı ile şirketlerin güvenlik yazılımı alanındaki temel faaliyetlerinin siber güvenlik alanında yoğunlaştığını vurgulayarak, “Yazılım güvenliğinin temel bileşenleri içinde saldırı öncesi önlemler, izleme ve takip, arşivleme, yedekleme, felaket önleme, saldırı anı aksiyonlar, olay yeri araştırma, saldırı sonrası aksiyonlar gibi farklı konseptler bulunmakta. Tehditler her geçen gün daha zeki bir hal alıyor. İnsan benzeri yapay zekâ ürünü zararlı yazılımlara karşı tetikte olmak gerekiyor. Yüksek profile sahip hedeflere karşı çok daha güdümlü siber saldırılar olacağı öngörülüyor. Siber güvenliğin bu denli önem kazandığı günümüzde, bu alanda dünyanın en önde gelen lider şirketlerinden olan Palo Alto Networks ile yaptığımız işbirliği de bizim için oldukça değerli. Palo Alto Networks ürünlerini ve teknolojisini Türkiye’deki kurumlara sunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.”  dedi. 

Palo Alto Müşteri Yöneticisi Barış Dinçer de strateji iş ortaklığı ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu: konuyla ilgili olarak, “Palo Alto Networks’ün Yeni Nesil Güvenlik Platformu teknolojisi sayesinde müşterilerimiz asıl işlerine odaklanabilecekler.  Çünkü siber tehditlere karşı küresel standartta üstün bir güvenlik kalkanına sahip olmuş oluyorlar.”

Teknoloji Makaleleri