Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Güçlü siber güvenlik müşteri sadakatini artırıyor

siber güvenlik-globaltechmagazineSiber güvenlik müşteri sadakatini ve güvenini etkiliyor. Bilgi güvenliği rekabette öne çıkıyor. 

Güçlü bir siber güvenliğe sahip olmak işletmelerin müşteri sadakati kazanmasına, itibarlarını korumasına ve yeni müşteriler çekmesine yardımcı oluyor.

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, her 10 işletmeden 9’u siber güvenliklerini iyileştirmenin müşteri sadakatini ve güvenini artırarak piyasadaki itibarlarını yükselteceğini ve yeni müşteriler kazanmalarına yardımcı olacağını belirtiyor. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs, siber güvenliğin müşteri sadakatini ve itibarı artırdığını ortaya çıkaran araştırma sonuçlarını değerlendirdi ve öngörülerde bulundu.

Dünya, teknoloji gücü vasıtasıyla birbirine daha fazla bağlı olarak büyüdükçe, dijital ekonominin getirdiği fırsatlar ve riskler de peş peşe büyüyor. Güçlü siber güvenlik ile karar alma, büyüme ve yenilik arasındaki bağı daha iyi anlamak için 8 ülkede her ölçekteki 1434 işletmenin güvenlik karar alıcıları ile gerçekleştirilen bir ankete göre, her 10 işletmeden 9’u siber güvenliği iyileştirmenin, müşteri sadakatini ve güvenini artıracağını, piyasadaki itibarı yükselteceğini ve yeni müşteriler kazanmalarına yardımcı olacağını düşünüyor.

Siber Güvenlik Kilit Öneme Sahip

Araştırmaya göre siber güvenlik, şirketlerin genişleme projelerinde de kilit öneme sahip ve bütçeler buna bağlı olarak büyüyor. Veri güvenliği konusunda daha titiz müşteriler ve siber tehditlere karşı artan farkındalık sebebiyle işletmelerin %87’si önümüzdeki üç yıl içinde siber güvenlik harcamalarının artacağını beklerken, işletmelerin %10’u bütçelerin iki katına kadar çıkabileceğini söylüyor.

Ankete katılan IT karar vericilerinin %89’u daha iyi bir bilgi güvenliğinin yeni müşteriler kazanma rekabetinde ayırt edici olduğunu hissettiklerini söylerken, IT yetkililerinin büyük çoğunluğu güçlü bir siber güvenliğin yeni iş olanakları da yarattığını belirtiyor. İnternete bağlı cihazları benimseyenler daha güçlü bir siber güvenliğin %24 finansal fayda artışı sağlayacağına inanıyor.

Karar Vericiler Kararsız

Yakın zamanda gerçekleşen yüksek profilli güvenlik ihlalleri güvenlik yatırımları için üst düzey yönetici alımını da kolaylaştırdı. Bununla birlikte, araştırma raporuna göre, birçok karar verici bu yatırımın nereye yerleştirilmesi gerektiği ve ihtiyaç duydukları cevapları nerede bulabilecekleri konusunda kararsız. Özellikle, araştırmaya katılan IT yöneticilerinin %41’i bilgi güvenliğiyle ilgili karşılaşılan zorluklara kimlerin yardım edebileceğinden emin olamadıklarını belirtiyor.

Siber Saldırganlar Önemli Değişiklikleri Zorunlu Kılacak

Araştırmadaki bulgular temel bir gerçeğe işaret ediyor: Siber güvenliği benimsemenin ve yönetebilmenin sunduğu fırsatlar, yenilikleri hızlandırabilir ve işinizde başarılı olmanızı sağlayabilir. Global güvenlik yazılımları şirketi Bitdefender Antivirüs uzmanlarına göre, saldırganların, geleneksel siber savunma modellerine üstünlük sağlamak için yeni ve farklı yöntemler geliştirmeye devam etmesi işletmeler, hükümetler ve bireyler üzerinde doğrudan ve önemli değişiklikleri zorunlu kılacak.  Bununla birlikte yeni siber güvenlik teknolojileri ve hizmet modelleri, tehditlerle mücadelede zorlukların boyutunu ve işletmelerin siber güvenlikteki eksikliklerini ele almaya yardımcı olacak. Aynı zamanda, yasa, mevzuat ve düzenlemeler de siber güvenlik yatırımları için daha güçlü faktörler haline gelecekler. Bu arada, toplumsal düzeyde daha fazla siber güvenlik bilinci, davranışları değiştirecek ve insanların verilerini korumanın değerini görmesini ve anlamasını sağlayacak.

En Büyük 5 Riskten Biri

Bu sonuçlar daha önce, Avustralya, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, İtalya, Japonya, İspanya, İngiltere ve ABD’de dokuz endüstride 1.278 CEO ile gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarını da doğruluyor. Çalışmada, CEO’ların %86’sının müşteri sadakatinden endişe duymaları nedeniyle siber güvenliği müşterilerle bağlantı kurmak için stratejik bir fırsat olarak konumlandırdığı, aynı zamanda, CEO’ların yarısının siber bir olay için tam olarak hazırlıklı olmadıklarını bildirdiği görülmüştü. Buna karşın ankete katılanların %20’si tarafından siber güvenlik, üçüncü parti ve tedarik zincirine yönelik risklerin hemen ardından en büyük beş riskten biri olarak seçildi. Teknoloji firmaları için bilgi güvenliği diğer tüm risklerden önce en acil tehdit olarak öne çıktı.

Teknoloji Makaleleri